Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:40, 29 cze 2017

Do góry
Róże w tym roku u mnie zwariowały. Aż za bogato mi się wydaje. Trochę kolory już wyblakły, ale nie było mnie tydzień i na główne kolory się nie załapałam.

Kupiłam kiedyś 2 sadzonki dzwonka, nazwy nei pamietam. Myślałam, że to będzie mała roślina, jaką kojarzę z każdym dzwonkiem. Tymczasem skubaniec tak się rozrósł, że konkuruje z młodym okazem pęcherznicy. Trzeba mu szukać miejsca na tyłach, bo piękny jest. Po deszczu trochę poległ, ale się podniesie.

Ogród zapracowanej mamuśki 14:36, 29 cze 2017

Do góry

Widoczki z innej beczki
Aż się chce w pole iść
Wychodzę z pracy a tu ......

Rytlogród na 18 stóp -hop siup! 14:33, 29 cze 2017

Do góry
A proszę bardzo, u Mrokasi thuja, co wygląda jak trzy, a u mnie 3 brzozy w roli jednej wilelopiennej, tylko maleńkie jeszcze i niewiele widać, kijki sto razy grubsze od brzózek:
Ogród na piasku i z wielkim murem 14:26, 29 cze 2017

Do góry
W porannym słońcu

Ogródek z futrzakami i kamieniami 14:24, 29 cze 2017

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Wszystkie śliczne.
Maid Marion podziwiam u Ciebie - u mnie nóweczka z tego sezonu, osypuje sie po jednym dniu i nie ma na co patrzeć...

No i jak tam Hans?

Janka, moja tez w zeszłym roku nic nie pokazała , a teraz kombinuje gdzie wcisnąć kolejny krzaczek . Bardzo mi sie podoba

Hans, wział sie w garść i ma kilka malutkich pączków , ze w tym roku zobaczymy jego kwiaty

Ogród na piasku i z wielkim murem 14:24, 29 cze 2017

Do góry
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:18, 29 cze 2017

Do góry
effka napisał(a)

Witam się w Pani ogrodzie. Jest fascynujący, tajejmniczy i przepełniony miłościa do roślin. Nie taki pod linijkę, żeby tylko ładnie było. Widać w nim duszę ogrodnika. Ta alejka to jest moje marzenie z dzieciństwa, taki magiczny ogród jak z alicji z krainy czarów. No to teraz musze coś takiego wyczarowac u siebie. Jeszcze nie wiem jak ale muszę... Pozdrawiam z Wrocławia

No proszę widzisz
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 14:18, 29 cze 2017

Do góry
Witaj jareksz. Nie wygląda to zbyt dobrze, nie wiem czy dobrym pomysłem było wykorzystanie humusu po budowie. Widocznie słabo przygotowane podłoże. U mnie trawnik po 20 dniach wyglądał tak:

Teraz jest bodaj 10 tygodni od siewu i mocno się zagęszcza z każdym koszeniem.
Dużo podlewaj i zaczekaj mniej więcej do 30 dnia, niektóre gatunki potrzebują więcej czasu. Po miesiącu interweniuj. Dodam tylko, że również mam mieszankę z Iławy.

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:17, 29 cze 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

na 1000% ślaz piżmowy.wiem bo mam.

Czytam sobie co dzis pisze mala mi i zaśmiewam się

A przy okazji spaceruje Irenko po ogrodzie i wącham bujnosci masz cudnie wyluzuj zobacz na fotki sprzed lat
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 14:15, 29 cze 2017

Do góry
Sylwia to jest wejście do ogrodu z podwórka ale nie jedyne. Rabaty mam rozmieszczone wokół domu więc można chodzić na około i wejść na ogród z domu i wyjść z niego przy tym murku lub na odwrót wejść do ogrodu z podwórka przez murek, obejść i dojść do domu. Murek prowadzi najpierw do szklarni i rabat południowych- cały dzień słońce. Jeśli patrzeć na fazy światła to można iść stąd od słońca w stronę cienistych rabat pod dom lub od cienia (od domu) w stronę tych rabat słonecznych. Zrobię jakieś zdjęcie z daleka dla przypomnienia jak to wygląda ale to muszę rano wstać Podwórko jest podzielone na część z domem i ogrodem i część z budynkiem gospodarczym, psami, samochodami itp.

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:15, 29 cze 2017

Do góry
U nas parno straszniei kolejne burzowe chmury na horyzoncie....

Irenko - pewnie było ze 100x, ale co to za trawka:

Śliczny kolor
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:15, 29 cze 2017

Do góry

Witam się w Pani ogrodzie. Jest fascynujący, tajejmniczy i przepełniony miłościa do roślin. Nie taki pod linijkę, żeby tylko ładnie było. Widać w nim duszę ogrodnika. Ta alejka to jest moje marzenie z dzieciństwa, taki magiczny ogród jak z alicji z krainy czarów. No to teraz musze coś takiego wyczarowac u siebie. Jeszcze nie wiem jak ale muszę... Pozdrawiam z Wrocławia
Ogródek z futrzakami i kamieniami 14:14, 29 cze 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Ewuniu, cudowne te różyczki u Ciebie, ale to wiadomo wszystkim

Dzieki, Róze to same w sobie są cudne .

Lions Rose zaczyna
Ogródek z futrzakami i kamieniami 14:12, 29 cze 2017

Do góry
Flower1 napisał(a)

Piękna sesja u Ciebie, wiedziałam kiedy wpaść pozdrawiam!

W tym sezonie staram sie pstrykać wiecej fotek to zapraszamy

Lavender Ice raz jeszcze

Ogródek z futrzakami i kamieniami 14:09, 29 cze 2017

Do góry
babka napisał(a)
Ewa nie jestem w stanie zapamiętać i kojarzyć nazw z kwiatem róży i też nie jestem w stanie wyrazić dla nich swojego zachwytu. A poza tym te dodatki, wypełnienia genialnie scalają różankę. Mistrzostwo kompozycji wprost, szacunek dla Ciebie wielki!
A przy okazji powiedz mi proszę którą róże poleciłabyś do donicy ? Masz na tym polu doświadczenie ?

Specem od donicowych róż nie jestem , ale możesz dać praktycznie wszystkie rabatówki . Zajrzyj do Andy ona ma w tym duże doświadczenie .

Ogródek z futrzakami i kamieniami 14:06, 29 cze 2017

Do góry
AnaAn napisał(a)
Ewa, Harlow Carr to spora róża Tylko na szerokość zajmuje ok. 1m. Jeśli masz ją z polskiej szkółki (F.), to pewnie musisz poczekać parę sezonów aż urośnie. Ja mam dwie; jedną od Austina, która urosła bardzo szybko, a drugą z F. i ta rośnie już trzeci czy czwarty sezon, ale maluchem też zdecydowanie nie jest.
Byłam na stronie Bylinowego. Dzięki. Hmm, ciekawe, która to się tak wybarwiła... Do wiosny mam czas

Dzieki za info , moja z polskiej szkółki, ale innej , łodyżki to takie cieniutkie niteczki prawie , az sie nie chce wierzyc , ze taka panna z niej wyrośnie .Na jesieni czeka ją przeprowadzka , myślę, ze bedzie bardziej widoczna i nie bedzie konkurowała z rózami o wiekszych kwiatach .
Mimo malutkich kwiatów ma w sobie to coś

odnosnie jarzmianek to w podobnej kolorystyce mam buckland, są z zeszłego roku i dopiero teraz zaczęły kwitnąć.

Ukojenie 14:04, 29 cze 2017

Do góry
zoja napisał(a)
U mnie właśnie przeszła burza - chyba mam podlany ogródek
Padało około 2 godzin
Cieszę się, bo dzięki tej pogodzie rośliny, które ostatnio przesadzałam mają większe szanse przetrwania

Taki obrazek

a ten obrazek super
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 13:59, 29 cze 2017

Do góry
Witam serdecznie,
piszę aby się Was drodzy forumowicze poradzić.

Mamy nowo posiany trawnik (iława mieszanka sportowa). Na całej działce przed siewem została na nowo rozplantowana ziemia zebrana z działki przed budową. Na to poszedł "substral nowy trawnik" i zaraz potem trawa z siewnika, wszystko zostało zwałowane.
Od dnia wysiewu trawy codziennie rano i wieczorem podlewam wszystko zraszaczem oscylacyjnym. Po 15 dniach trawa wygląda jak na zdjęciach poniżej co przyznam szczerze mocno mnie martwi bo tylko w kilku miejscach widać że trawa ma się dobrze i ładnie rośnie (już po 1 koszeniu) a reszta to pustynia.

Trawnik wraz z niwelacją i ogólnym ogarnięciem terenu wykonywała dla nas firma, więc proszę Was o opinię czy taki wygląd po 15 dniach jest czymś normalnym i mam się nie martwić czy mam ich czym prędzej gonić do wykonania dosiewki z np przykryciem świeżych nasion warstwom odkwaszonego torfy czy też ziemi pod trawniki.

Mamy 1,5 rocznego synka i chcielibyśmy aby mógł już w tym roku korzystać z działki i bawić się na trawie.

Pozdrawiam,
Jarek

Ogród wśród pól i wiatrów 13:58, 29 cze 2017

Do góry
jolka napisał(a)
A tu jeszcze w szpalerze i poglądowo pojedynczy krzak.
Tak jak już mówiłam, wielkie porosły w tym roku te róże

Witaj. Wracam po dłuższej przerwie do twojego ogrodu a tu takie róże i lawenda! jak marzenie... podkradnę pomysł do swojego ogródka.
Ukojenie 13:58, 29 cze 2017

Do góry
Kolejna burza rosliny lekko pokiereszowane a wszystko co moglo rozwiane po ogrodku.

Niedlugo rozkwitnie biala fairy, czosnki juz kwitba -lubie je

Kosmosy pelne rozowe i miniaturowa dalia czerwona

Dzis mam dzien lenistwa: czytania ksiazek i malowania paznokci

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies