Ogród w każdym czasie ma jakąś "gwiazdę" rabaty. Nadchodzi czas rozchodników olbrzymich lub jak je określa Johanka "kalafiorów.
Mam je w wielu miejscach ogrodu. Bezproblemowe.
Dzien dobry Pani Danusiu
Mam problem z trawnikiem i bardzo prosze o pomoc (pojawiło sie w ostatnim miesiacu duzo roznych grzy bów , jest ich coraz wiecej Stad ostatni oprysk target . trawa na poczatku była ok Problemy pojawiły sie tej wiosny lata Nierownomierne rośniecie, suche placki)
Ponizej kilka waznych informacji na jego temat
Załozony w 08/2016
nawozony na jesien 2016
Spryskany na chwasty 06 2017 chwastox trio
w lipcu uzyty nawoz regeneracyjny do traw solide
i tydzien temu sprskana trawa target polwersum wp
Koszenie trawy -kiedys nieregularnie ,teraz staramy sie raz w tyg
systemu nawadniania nie ma
Radziu, na poprzedniej stronie jest tekst o moich białych okrywowych.
Aganiu, stipa jest najzwyklejsza z nasion kupowanych w markecie i wysianych w lutym zeszłego roku. Wysadzona w maju ub.r. do gruntu. W tym roku cięta w kwietniu. U wszystkich ta ubiegłoroczna w tym roku szaleje. Nawozów nie opłaca się zamawiać w internecie ze względu na koszt przesyłki. Azofoska (czerwony napis) jest w każdym sklepie ogrodniczym, polifoska (zielony napis) też. Kupuję w opakowaniach 5 kg. Starcza na cały ogród i zapłocie.
A truskawkom po zbiorach ścina się liście, żeby ograniczyć choroby grzybowe.
Mira, miałam nadzieję, że uda nam się spiknąć. Może następnym razem. Wizyty u królowej wysiewów zazdroszczę. Ostatnio podziwiałam jej bylinowe łany.
Czy u mnie jest mikroklimat? Chyba nie, kurorty są 40 km na południe. Udanej podróży.
Lucy, sprawdź jeszcze White Fairy.
Mnie wychodzi, że róże NN najdłużej i najładniej kwitną.
Tawuły japońskie ogarnęły się po ostrym cięciu i znów zgrabnie wyglądają.
Dziękuję
Drzewa to Wiązy Wredei.
Kora tez robi swoje, jasne rośliny "świecą" na jej tle
W innym miejscu, bo przy oczku mam bordowe żurawki i na tle ziemi słabo ja widac, u mnie na korze ciemna żurawka by nie była widoczna z daleka.
Witam, proszę o pomoc w rozpoznaniu choroby i wyleczeniu mojego lilaka. Więdną mu liście, robią się żółte wzdłuż nerwów, niektóre wyglądają jak przypalone słońcem. Szkodników na liściach brak.
Można się posiłkować czyimiś radami ale musi nam się przede wszystkim podobać
Z tych chciejstw niektórych też za radami ograniczania pojedynczych gatunków się troche wyleczyłam.
Może być coś, co mi się podoba tak jak ten miniaturowy jałowiec ale powtarzam w kilku sztukach i myślę, że jest dobrze.
I też tak, jak Ty mówisz staram się juz robić coś spójnego