Żeby to było takie łatwe.
Szpaler Andżeli z hortek do wykorzystania bo już kilka takich skupisk w ogrodzie mam. Niestety nie wyrzucę za dużo.
Mam tam:
- bukszpany
No to jedyny sposób który mi wychodzi. Ten akurat stosuję ale z patyków nie ma szans. Więc jak zobaczyłam u Bożenki tyle ukorzynionych patyków to się za głowę złapałam. Ma rękę - niema co.
Masz rację - na razie to tylko kostkę i ścieżkę widać. Rośliny małe jeszcze i efekt na razie mizerny. Potrzebują czasu. Ta rabata ma dopiero rok.
W puste miejsca cebulki wiosenne dasz
ponieważ i tak robisz zmiany wykop te drobiazgi chwilowo do donic. I ustawiaj donice aż będziesz zadowolona z efektów.
Cebulowe ma tam już wsadzone. Teraz podczas przesadzania co chwilę jakąś cebulę wykopałam i musiałam znowu zakopać (pewnie wiosną nie zakwitnie )
Myślę o tujach danica. To nie jest głupi pomysł. The Beatles na razie miło mnie zaskakują. Łatwo się dzieli i szybko aklimatyzują u mnie. Mam 3 dorodne kępki więc mogę wiosną podzielić mocniej.
Mogę do danic i The Beatles dodać białych jeżówek niskich. Ale muszę poczekać aż się zagęści jedyna kępka jaką mam bo po zimie 5 wygniło .