Chciałabym posadzić coś zamiast tych begoni i myślalam
- o trzech kulach najlepiej cisowych, ale pewnie nie znajdę. Posadzić je od lewej na wyższej nóżce, potem troche niżej i takiej bez nóżki. Po lewej jest ta rabata kulkowa.
- wszystkie 3 kulki bez nożek
- i wersja najtańsza i u mnie pewnie dostepna to 3 choiny jeddeloh
Gosiu w Polsce bylam u rodzicow
roslinki kupilam takie i dodatkowo rutewke. Rutewke dorwalam w Rammenau dopiero, wstapilismy tam po drodze wracajac do domu, bo mieli Dni Lnu. No i dwa stoiska z roslinami
jezowka tylko jedna ale za to ladna
i dzielzany
paprotke taka od Justyny dostalam zaraz leca ja sadzic
I główna bohaterka Tak jak pisałam, szukam jeżówek właściwych pomiędzy rozplenice a limki
Mój bałaganik
Troche ogarniam i przesadzam ...cis na pniu do przeprowadzki jesiennej
no wlasnie, jak za duzo to troche kiepsko wyglada, ja cierpliwie zbieram ziemie do wiaderka i staram sie odkopac kanal, a potem cierpliwie wtykam kocie futro
po jakims czasie sie wynosi
zawsze jesienia sie uaktywniaja bo musza sie najesc..takie zycie
nie mialabym sumienia zabijac, no trudno, kopce krecie to czesc natury a ogrod to nie wnetrze z martwymi sprętami, ktore sie przestawia
zloszcze sie jak mi wywalaja na rabatach, no ale coż...trudno, cierpliwie poprawiam...juz koniec sezonu
robia tez dobra robote bo zjadaja pedraki, miedzy innymi
Ja spryskałem kawałek roundupem trawnika odczekałem dwa tygodnie i siałem trawę więc wychodzi na to że dwa tygodnie wystarczają - przynajmniej w moim przypadku.
Ognisko wylądowało na miejscu przesadzonej brzozy ( przynajmniej na razie )
Z powodu braku wykonawcy i braku innych rzeczy domek narzędziowy i ścieżka zostaje w planach przyszłościowych , teraz będzie trawa jak odrośnie
Czy można zrobić areacje trawnika teraz jeszcze ?
A w tamtej czekam na dalsze efekty parasol z trawkami -powtarzam się jest świetny , ja te trawki bym chyba powtórzyła w tej wąskiej części może pod tą tują na pniu ? Ale nie wiem w którym miejscu i lawenda wg mnie też nie bardzo ( ale ja sie nie znam ,próbuję tylko swoje zdanie powiedzieć )
Szpaler jaki stworzyłam na wiosnę z dereni trochę się zmienił, miały być trzy derenie z biało-zielonymi liśćmi - variegata, ale jak to na wiosnę bywa - kupując jeszcze tylko z pędami czerwonymi, okazało się, że tylko jeden jest taki a reszta pospolite Zrobiłam wymianę tzn wykopałam te dwa pospolite- jeden powędrował tam przy spowalniaczu, a drugi będzie siedział przy grabie pojechałam dzisiaj do szkółki po dwie variegaty, ale jak zobaczyłam ich słaby, zaatakowany czymś stan to skończyło się na kupieniu ................ Budlei
W miesjce drugiego derenia powędrują dwie hortensje, ukorzenione przeze mnie w tym roku
Późna pora i pewnie wszyscy smacznie śpią, ale dopiero znalazłam czas na połażenie po forum i wklejenie trochę aktualnych zdjęć Także wszystkim śpiochom dobranoc i kolorowych a tych co zobaczą jutro - dzień dobry i oby ten dzień był słoneczny
Dalia gada z niebem - dopiero zakwitła spóźnialska