Ogrom prac obejrzałam, aż trudno uwierzyć , że to kobieta robi ! Pieknie te rabaty przed brzozami beda wygladać!
Asia rozumiem, że zakątek brzozowy jest za wgłebnikiem, bo sobie probuje to jakos zwizualizować od strony domu.
Doradż proszę plizzzz molinie w kolorze zieleni butelkowej , ktora z kwiatem ma ok 1-1,2 M i wachlarzowy pokrój. Szukam czegos w zamian za proso do róź
Ps. Dzisiaj wrociłam do domu o 16:20 (miałam urlop, ktory trudno nazwać wypoczynkiem) i zdziwiłam sie ile rzeczy zdazyłam zrobic do 20:00... Normalnie przez robote przecieka mi zycie miedzy palcami, ale gdyby nie robota nie miałabym takiego zycia jakie lubie. Zatem musze sie pogodzic, ze inni maja wiecej czasu na zycie i ogród. Nigdy nie bede miała idelanego czystego zwirku, i wiesz co , mam to w poważaniu
A przy okazji zapytam Marty- jaka molinie doradzilabyś mi w różach. Posadziłam proso, ale się pokłada, miała być mgiełka na wysokości kwiatów roz a jest d.... Jaka molinia byłaby najszersza i najlepiej w jednolitym zielonym, butelkowym kolorze . Kłosy kwitnace na wysokosci ok 1 m?
Patrzac na zdjecia wyglada ze nic im nie bedzie. Za mało wody i potasu. Jesli masz krystaliczny (jak biały cukier) potas to daj im teraz. Sa jeszcze słabo ukorzenione i nie radza sobie z pobieraniem wody i składnikow odżywczych. Widac to nie tylko po kolorze lisci ale rowniez tym , źe sie słabo zageszczają i nie wykasztalcaja odpowiednich lisci. Za rok beda git
Anabell czy zwykle , czy strong sie rozkładają na boki. Zatem pomysł na sadzenie co 1m jest ok, ja mam gęściej posadzone.
Rozplenice i Morning Light jak najbardziej beda pasować, bo rozplenice są ciemnozielone, rzekłabym nawet o lekkim odcieniu niebieskiego . Ja mam je z Gracililimusami i bardzo mi się podoba takie polaczenie. Pomiędzy trawami oczywiscie hortensje mam
Świeżo sadzone róze od razu kopczykujemy, niezaleznie od tego jaka jest teraz pogoda.
Justyna ,
Niektore to powtórka z poprzednich lat , niektore to nowosci 2016/2017
Nie zamwiałam do tej pory u Krolika - skusiła mnie Finola i peach Bloosom , ktore uwielbiam . Zobaczymy przy okazji czy ma prawdziwe Angeliki
cebule Częstochowa w ubiegłym roku nie mialay pomyłek, dlatego zamówiłam ponownie. Ciekawe czy za rok będziemy jeszcze u nich zamwiać.
Lidl i Obi Of course - pewniaki
U Ciebie jest inny klimat, zwykle gruba pierzynka śniegu chroni rośliny. U nas długo jest wiosna zima... A potem na dwa tygodnie ściśnie -20 , potem wczesna wiosna i potem jak już wszystko ruszy nadchodzi mocny przymrozek ( w kwietniu a nawet maju) nieobce nam jest -8-10 stopni....