Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród z lustrem 09:00, 10 wrz 2014

Do góry
Siedzisk przy tym ognisku ma nie być, takie mam wieści, można przysiadać na tarasie, bo nieco wzniesiony jest, ale mnie by pasowały takie klocki drewna-kubiki
Nawożenie, zasilanie trawnika 08:53, 10 wrz 2014

Do góry
Daj sobie spokój z nawożeniem, zrobisz to na wiosnę.
Ćwiczenia w linkowaniu 08:50, 10 wrz 2014

Do góry
iwka napisał(a)
ćwiczę

[url=https://www.ogrodowisko.pl/watek/4623-herbicydy]

i nie umiem

Po znaku = wklejasz adres linku, pokazałam to w Twoim wątku w dziale projektowanie, możesz to podejrzeć robiąc CYTUJ
Rozpoznawanie bylin 08:44, 10 wrz 2014

Do góry
zosiabg napisał(a)
Czy ktoś może mi podpowiedzieć, co to za roślinka ?

Rozchodnik okazały.
Wilcza Góra 08:43, 10 wrz 2014

Do góry
Niesamowite zdjęcie wejścia w kropli wody
Ogród z lustrem 07:59, 10 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Optowałam przy kształcie kwadratowym, ale Witek powiedział, a widziałaś kobieto kwadratowe ognisko??

Dobre, jednak nas czasami ci faceci na ziemię sprowadzają. Mają konkretne postrzeganie świata
Wilcza Góra 23:07, 09 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jak trafię, to podjadę

jak już zakończę wszystkie Zarządy i inne audyty oraz wrócę pod koniec września "do dom" z UK dam znać, ok ?

muszę ogarnąć Wilczą zagrodę najsampierw
Wilcza Góra 22:43, 09 wrz 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

Danusiu,
jak miło przeczytać taki komentarz
Ty do Wilczej (nie ważne, że tylko przejazdem) ..a ja z Wilczej
zaczęłam bardzo trudne tygodnie, poprzecinane dłuższymi wyjazdami służbowymi
pozytyw taki, że będę również kilka dni w Anglii i może starym dobrym zwyczajem ....znów coś miłego-ogrodowego mi się przydarzy
mam nadzieję, że któregoś razu podjedziesz do mnie ?
byłby to dla mnie "Wilczy zaszczyt"

Jak trafię, to podjadę
Wilcza Góra 21:05, 09 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja powiem, że codziennie myślę o Wilczej bo tak się składa, że przejeżdżam dwa razy, rano i wieczorem, a nawet czasem cztery razy No, żebym o kobiecie tyle myślała, to niemożliwe jest po prostu

Danusiu,
jak miło przeczytać taki komentarz
Ty do Wilczej (nie ważne, że tylko przejazdem) ..a ja z Wilczej
zaczęłam bardzo trudne tygodnie, poprzecinane dłuższymi wyjazdami służbowymi
pozytyw taki, że będę również kilka dni w Anglii i może starym dobrym zwyczajem ....znów coś miłego-ogrodowego mi się przydarzy
mam nadzieję, że któregoś razu podjedziesz do mnie ?
byłby to dla mnie "Wilczy zaszczyt"
Postawić trawkę nad i... 19:35, 09 wrz 2014

Do góry
Napisałam na blogu, wiec zostawię ślad i tutaj. Wykonaliście kawał dobrej roboty. Nie dziwię się, że jesteś zmęczona i masz ochotę na zasłużony relaks.

Na forum oglądam wiele ogrodów. Część z nich to projekty Gardenarium. Zawsze zastanawiam się, jak w praktyce wygląda realizacja pomysłu robionego na odległość. Wiem, że zupełnie inaczej wygląda ogród na zdjęciach, a inaczej w rzeczywistości. Poza tym... projekt jako rysunek wygląda imponująco, ale ja miałabym kłopot ze złapaniem odległości, proporcji... Koleżanka, która zamawiała projekt u jednej z poznańskich firm nie dostała może tak pięknego obrazu, jaki Ty zaprezentowałaś kiedyś odbierając pocztę ze swoim projektem, ale... dostała czarno-białą idealnie zwymiarowaną siatkę z uwzględnionymi spadkami terenu, naniesionymi roślinami. Twierdziła, że według takiego planu łatwo się realizuje projekt...

Dobrze, że trafiłaś na Jureckich, bo na filmiku widać, jak sprawnie przeprowadzili położenie dywanu.

Pięknie! Gratuluję.
Postawić trawkę nad i... 18:56, 09 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
O rany, ale masz przepięknie! Danusia będzie dumna, że tak świetnie zrealizowałas projekt Super!

…tak, to projekt Gardenarium...jak każdy projekt robiony na odległość był obarczony kilkoma większymi i mniejszymi błędami…przed rozpoczęciem realizacji trafiliśmy na prawdziwych profesjonalistów „zza płotu”…Leszek i Przemek z Ogrody Jureccy pomogli nam w rozwiązywaniu problemów i realizacji projektu…
…jestem dumna że udało mi się przeprowadzić tą realizację od etapu projektu do stanu obecnego… a muszę dodać, że nie mogłam liczyć na wsparcie mojej projektantki w trakcie realizacji…dałam radę z M…” trawkę nad i postawili Jureccy…
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:55, 09 wrz 2014

Do góry
To nie nasze zdjęcie, usuwam, wklejam link, nie można wklejać zdjęć z innych stron, jeśli nie są naszego autorstwa
Ogród z lustrem 16:47, 09 wrz 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)
Jestem bardzo ciekawa finału miejsca na ognisko. Pokażesz Danusiu? Planuję zrobić, ale nie mam do końca pomysłu. Czy Witek zastosował matę szkółkarską? Na zdjęciu zobaczyłam.

Witek najpierw wykopał duży dół, około metra, potem nasypał grubego żwiru (to po to że jak będzie się gasiło ognisko, woda bez problemu spłynie w dół i nie zniszczy trawnika).

Potem położył matę jako swoiste "sito", żeby ten żwir się nie zamulił, na to nasypał piasku, a potem obłożył boki kostką granitową na zaprawie. Optowałam przy kształcie kwadratowym, ale Witek powiedział, a widziałaś kobieto kwadratowe ognisko?? i pomysł upadł

Dno ogniska jeszcze nie skończone, bo trawa ważniejsza. Kształt okrągły
Muhlenbergia capillaris - trawa włosowata różowa 16:37, 09 wrz 2014

Do góry
Nie sadziłam nigdy tej trawy, może ktoś się odezwie.
Pożegnanie 15:28, 09 wrz 2014

Do góry
Jeśli ktoś wie o terminie pogrzebu i adresie kościoła czy miejsca spoczynku - proszę napiszcie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:23, 08 wrz 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
Danusiu, gdybyś miała polecić jakieś bordowe drzewko to które byś wybrała ?

Śliwa wiśniowa 'Nigra' - poza bpordowymi liśćmi, ma kwiaty, to niewielkie drzewo, bardzo je lubię i sadzę w każdym ogrodzie Rzeczywiście w każdym
Drugie to buk, ale to gigant bez cięcia i nie do każdego ogrodu się nadaje.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:21, 08 wrz 2014

Do góry
Iwcia napisał(a)
Danusiu zajrzyj do mnie na momencik. (dziękuję za pomoc przy podpisie)
Iwcia - Mój przyszły ogród

Byłam podpowiedziałam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:19, 08 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Danusiu, co się robi, jak lilie przekwitną, denerwują mnie teraz te badyle, mogę je uciąć? i czy Monardę też ściąć, nasiona rozsypałam po rabatach, ale reszta chyba do cięcia?

Lilie są piękne i pewne niedogodności mus wytrzymać Muszą zaschnąć, a przed tym widokiem chroni sadzenie lilii wśród roślin o ozdobnych liściach, np jarzmianki, róże.
Mój przyszły ogród 21:16, 08 wrz 2014

Do góry
Iwcia napisał(a)
Normalnie działasz z prędkością światła. Już wklejam foto.

Za bardzo to wszystko rządkami poukładane wg mnie, trzy tego, trzy tamtego, coś się musi zadziać, te sznureczki są jak koraliki, ale to zbyt nudna kompozycja
Tam wcześniej masz naprzemian żurawki, jedna taka druga taka i tak sznurkiem. Tak nie może być

Tutaj dodaj miskanty Morning Light. 2 sztuki pomiędzy kulkami na pniu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:13, 08 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)

No te moje tuje i lawsony
Danusiu, wytłumacz, jak chłopu na drodze, czemu spalinówki a nie duże szpalerowe elektryczne...

Elektryczne mają mniejszą moc, są niewygodne, to zabawka a nie sprzęt, tak jak kosiareczka elektryczna a spalinowa, wleziesz na drabinę, zaplączesz się w kabelek i nieszczęście gotowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies