Danusiu, co się robi, jak lilie przekwitną, denerwują mnie teraz te badyle, mogę je uciąć? i czy Monardę też ściąć, nasiona rozsypałam po rabatach, ale reszta chyba do cięcia?
Elektryczne mają mniejszą moc, są niewygodne, to zabawka a nie sprzęt, tak jak kosiareczka elektryczna a spalinowa, wleziesz na drabinę, zaplączesz się w kabelek i nieszczęście gotowe
Lilie są piękne i pewne niedogodności mus wytrzymać Muszą zaschnąć, a przed tym widokiem chroni sadzenie lilii wśród roślin o ozdobnych liściach, np jarzmianki, róże.
Śliwa wiśniowa 'Nigra' - poza bpordowymi liśćmi, ma kwiaty, to niewielkie drzewo, bardzo je lubię i sadzę w każdym ogrodzie Rzeczywiście w każdym
Drugie to buk, ale to gigant bez cięcia i nie do każdego ogrodu się nadaje.
Czyli spalinówka, szukam zatem odpowiedniej.....no jakoś wytrzymam, mam je wśród rozplenic i miskantów
mój znajomy, spec od lilii każe te badyle wyłamywać, z powodu cebul, ale zapomniałam, skleroza!
Danusiu otrzymałam nawóz do bukszpanów, bardzo dziękuję. Walczę z jakąś chorobą grzybową na nich, czy mogę jeszcze między opryskami zasilić je tym nawozem?