Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Moja codzienność - ogród Oli 18:15, 28 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)

To jest pomysł Chopiny u mnie samotne na rabacie a proso marnuje się w przechowalniku...W nogach róż mam ice dancy...zobaczę na wiosnę jak to wszystko razem będzie konweniować

Chciałam coś delikatnego więc padło na proso Ice Dance na pewno ładnie by wyglądały ale u mnie będą z boku pod hortkami i miskantami, natomiast pod róże planuję brązowy carex z rozchodnikiem
Moja codzienność - ogród Oli 17:03, 28 paź 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Oko mam jeszcze dobre
Ucho i nos też....gorzej z resztą hehehe

Dzielenie to żadna filozofia. Spróbuj kiedyś może uda Ci się z jednej zrobić 11

E no na pewno nie jest tak źle
Wiem ale mi zawsze szkoda jak się coś ładnie rozrośnie choć nie powiem dostałam małą kępkę Ice Dance od Małej Mi i już sporo tego namnożyłam trzynaście mb mam do obsadzenia
Ogródek Iwony 08:44, 28 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

dokładnie, weźcie pod uwagę, że u mnie zimniej. Co prawda trzy ostatnie dni w okolicach -2 w nocy ale jednak
Rabaty bym ani nie korowała ani nie żwirowała zrobiłabym dywan np z traw (np ice dance) pięknie wygląda, w miarę bezproblemowa i szybko się rozrasta, frosted curls bardziej roztrzepana lub pasychadry, albo z trzmieliny. Wszystko zależy od tego co będzie w wyższym piętrze

no tak, zieleń najlepsza by zrównoważyć dużą powierzchnię z kostki
tylko jak posadzi się małe sadzonki, to czymś ten grunt trzeba wyściółkować...
Ogródek Iwony 08:36, 28 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

ale u Any już -8 było
to zależy od temperatury

iwonko ja się wycofuję z rabtaki wyżwirkowanej, bo jest tyle kostki na podjeździe, że rabatę przy nim zrobiłabym wykorowaną

dokładnie, weźcie pod uwagę, że u mnie zimniej. Co prawda trzy ostatnie dni w okolicach -2 w nocy ale jednak
Rabaty bym ani nie korowała ani nie żwirowała zrobiłabym dywan np z traw (np ice dance) pięknie wygląda, w miarę bezproblemowa i szybko się rozrasta, frosted curls bardziej roztrzepana lub pasychadry, albo z trzmieliny. Wszystko zależy od tego co będzie w wyższym piętrze
Mam marzenie 21:42, 27 paź 2014

Do góry
Próbuję zidentyfikować rośliny:

Od lewej:
1. carex ice dance,
2. nn od Karoci,
3.? carex oshimensis 'Evergold',
4. nn spod hali sportowej ? Carex elata 'Aurea',
5. nn od Karolci.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:00, 27 paź 2014

Do góry

A ja myślałam, że to turzyca Ice Dance, a tu niespodzianka Liriope
Ogród Magdalenka 20:11, 25 paź 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Aleeee wybór
Tatarak cudny niestety nie mam ale Ice Dance bardzo lubię, szybko przyrasta

Ice dance posadziłam na przedpłociu , uwielbiam ją właśnie za to , że tak szybko przyrasta

Ogród Magdalenka 20:05, 25 paź 2014

Do góry
Aleeee wybór
Tatarak cudny niestety nie mam ale Ice Dance bardzo lubię, szybko przyrasta
Ogród Magdalenka 19:42, 25 paź 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
Wow, jakie ilości, czyżby to w Jugowcu? Co nabyłaś?
Buziaki przesyłam

Tak Kupiłam tatarak i ice dance trwakowo się rozwinęli bardzo i był "mój" ulubiony Pan
Ogród Magdalenka 18:07, 25 paź 2014

Do góry
Cebulowe dalej nie posadzone … fotek z prac nie mam, postaram się jutro nadrobić dokumentację foto ale tatarak tak mi się podoba , że będzie go u mnie więcej na wiosnę , wody mu nie zabraknie .
Skończyłam przedpłocie, trawki i carexy ice dance

Cebulowe to trochę przeciągam sama , bo nie mam koncepcji jak sadzić czosnki, czy po 3 w grupie ? … ostatnio było za równo … w kulach tak średni mi się podobały …

miłego wieczoru wszystkim życzę

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:13, 25 paź 2014

Do góry
Tusiawka- wielkie dzieki za info o Twoich doświadczeniach z różami. Skoro wymarzły tz nie kopczykowałaś ich?
Moje róże sadzone wiosną z doniczek kwitły dosyć pózno i dopiero w następnym roku zakwitną obficie.

Kindzia okopczykowałam na ok 10-15 cm kompostem. Nie przeżyłabym wymarżnięcia Lavender Ice, bo ten kolor mnie rozklada na łopatki. Posadziłam ją obok Louis Odier, burgundy Ice. To będzie taka chłodna rabata

Enya nie gneiwam sie, zapraszam częsciej wg mnie to też Ice Dance

Makkasia moje kolejne golaski moczą się u mnie orzymrozku chyba nie było , w nocy było +2 , nad ranem też inawet szronu nie ma. Zatem przeszło kolo nas , co mnie cieszy

Ewa777- obstawiamy wszystkie na Ice Dance. Jesli będzie ci sie w przyszlym sezonie szybko rozrastać bocznymi rozlogami to Ice Dance, jesli tylko będzie powiekszać kępe to Variegata. Ale raczej wyglada na Ice Dance

Mirella - kopczyki mają tylko golaski sadzone tydzień temu

Aniu Monte- moja dostawa byla wysłana dokładnie 20 ale pewnie dlatego, że róże zamówilam juz w sierpniu....

Wilcza - znam opinie o Heidi. Na razie daję jej szanse, ze wzgledu na kolor. Zamowiłam rownież Old Port , ktora jest niemal identyczna. Porownamy, zobaczymy co ciekawe o ile ciagle przesadzam trawki to roz raczej nie , bo wiem jak bardzo odbija sie to na obfitosci ich kwitnienia. Dlatego nietypowo jak dla mnie dwa miesiące planowalam nasadzenia na różance.

Justi masz racje - kopczyki golaski dostały. Wroclaw nie Bialystok i bylo +2 a nie -10

Noemi - sobota nadeszła nie wiadomo kiedy i tak lepiej było w tym tygodniu niz w poprzednim, gdy w piątek zdziwilam sie' ze to koniec tygodnia. Duzo pracowałam ale jakos zdecydowanie w lepszym nastroju i kondycji. Zaraz lece do ogrodu dzialac, tylko M musi mi ziemie kupic. Brrr zimno i pochmurno. ....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:34, 24 paź 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ponieważ gospodyni nie ma, to chyba się nie pogniewa, jak podpowiem. Moim zdaniem to odm. `Ice Dance'♡

to Ice Dance też ja mam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:58, 24 paź 2014

Do góry
Ponieważ gospodyni nie ma, to chyba się nie pogniewa, jak podpowiem. Moim zdaniem to odm. `Ice Dance'♡
Życie w wiejskim ogrodzie 12:08, 24 paź 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Turzyca morrowa ale jaka ? Ice dance, Silver scepter, Variegata

Przemku, nie wiem Na doniczce tylko tyle napisali
Muszę doczytać, porównać zdjęcia z okazem, może do tego dojdę jaka

Dzięki za linki, chętnie poczytam

Kocham takie sytuacje gdzie producent nie podaje pełnej nazwy albo pisze ogólnikowo Najlepiej zrób zdjęcie to może dojdziemy do tego czym ta morrowa jest

Miłej lektury
Życie w wiejskim ogrodzie 23:45, 23 paź 2014

Do góry
Turzyca morrowa ale jaka ? Ice dance, Silver scepter, Variegata

Przemku, nie wiem Na doniczce tylko tyle napisali
Muszę doczytać, porównać zdjęcia z okazem, może do tego dojdę jaka

Dzięki za linki, chętnie poczytam
Życie w wiejskim ogrodzie 18:59, 23 paź 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Turzyca Morrowa i Rozplenica Hameln. Mówią Ci coś te odmiany? Bo mi na razie nic. Muszę poczytać. Nawet nie wiem jak zimują. Czy trzeba je zabezpieczać?

Rozpleniece Hameln posiadam to ona

Literatura do przejrzenia o rozplenicach

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1839-rozplenica-japonska

Turzycy morrowa ale jaka ? Ice dance, Silver scepter, Variegata

Literatura

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2814-trawy-i-turzyce-zolte

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/360-urocze-turzyce-czesc-i

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/393-urocze-turzyce-czesc-ii

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/263-paskowane-turzyce

Ogródek Ewy 00:15, 23 paź 2014

Do góry
Wooow ale Ty masz wypasione konwalniki Ice dance w towarzystwie kostrzew świetnie się prezentuje Zdjęcia piękne Musisz częściej takie umieszczać bo bardzo dużo masz ciekawych roślin Oczywiście dziękuję
Ogródek Ewy 23:58, 22 paź 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ewa wiem że męczę ale czy masz jakieś zdjęcia konwalników i ice dance ?

Nie męczysz, właśnie szukam.
Życie w wiejskim ogrodzie 23:56, 22 paź 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Duży ten konwalnik albo tak na zdjęciu wyszedł Jestem facetem więc i daltonistą A ice dance jak się u Ciebie sprawuje bo chcę zamówić na wiosnę ?

Sadzonki konwalnika były dość duże, zdjęcie troszkę przekłamało kolor, więc jesteś usprawiedliwiony Ice dance rośnie bez problemów, z roku na rok kępa robi się grubsza i grubsza. Poszukam ostatniego jej zdjęcia, jeśli znajdę, wstawię je zaraz u siebie.
Ogródek Ewy 23:54, 22 paź 2014

Do góry
Ewa wiem że męczę ale czy masz jakieś zdjęcia konwalników i ice dance ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies