Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mam marzenie

Mam marzenie

bdan 08:13, 12 lis 2014

11stokrotka napisał(a)
Roślinki są malutkie, niewiele jeszcze widać, prawie nic.

Rób zdjęcia kochana, bo sama sie zdziwisz, jak będziesz w przyszłym roku porównywać rabatki

Pozdrowienia zostawiam
popcorn 08:22, 12 lis 2014

Małgoś, nie widziałam Twojej wiadomości nie sprawdzałam wczoraj poczty, od rana sprzątaliśmy dom, spuszczaliśmy wodę, przygotowywaliśmy wszystko na zimę, w domu byłam po 16tej... a i tak dopiero dzisiaj do Ciebie zajrzałam.
Zapraszam, jeśli masz ochotę, a jak nie to w sobotę rano melduję się u Ciebie
Jakby Ci się chciało i pogoda była znośna tj sucho, to mogę Cię zabrać na bałucki rynek, kiedyś wspomniałaś że chciałabyś pojechać??

pozdrawiam!!
11stokrotka 17:49, 12 lis 2014

Karociu, nic się nie stało, miałam co robić aż zanadto.
Na rynek raczej nie pojadę, w zeszły piątek byłam, przytargałam 15 kg buraków. Całą sobotę robiłam słoiczki. Nogi mi wrosły w tyłek. Dość, jeszcze by mnie coś znów podkusiło.
Jeśli będziesz jechać na rynek to zajrzyj do mnie. Jeśli ci się odwidzi przyjadę do ciebie, trochę się ruszę.

W weekend porobię zdjęcia. Dziewczyny mnie stawiają do pionu (pozdrawiam Izę i Danusię). No i będzie baza do planowania przez zimę kolejnych rabat. Trzeba przemysleć to i owo.
popcorn 18:30, 12 lis 2014

hehe no i dobrze! Zamelduję się w sobotę rano, to już rzut beretem
pozdrawiam!
popcorn 08:58, 14 lis 2014

Małgosiu, jutro się postaram u Ciebie zameldować, mam nadzieję pogoda będzie dobra pozdrawiam!
11stokrotka 07:57, 15 lis 2014

Jestem, czekam. Obie będziecie?
popcorn 11:00, 15 lis 2014

Małgosiu, pozdrawiam! Poproszę o obiecane zdjęcia ogrodu i nowych nasadzeń!!
11stokrotka 18:21, 15 lis 2014

No zobaczymy ile da radę.

Wejście do domu.
Posadziłam ostrokrzew golden gem pod przyszłą kulą cisową, a ciemierniki, w tym trzy malutkie od Karoci pod trzemieniną na pniu.
Zadołowalam też doniczkę z przebiśniegami. Żurawki przeniosę gdzie indziej.

11stokrotka 19:38, 15 lis 2014

Po drugiej stronie ścieżki, gdzie jest więcej słońca, rosną konwalniki, carexy (oprócz ice dance), a w doniczkach są tulipany i szafirki i przy ogrodzeniu krokusy.
11stokrotka 20:05, 15 lis 2014

Zmiany w części wschodniej:
Brzozy ujęłam w kwadraty, ktore powoli obsadzam roślinami cieniolubnymi i znoszącymi suszę. To kwadrat bardziej nasłoneczniony, z kosodrzewiną (nie wiem jaką), wrzoścem, oprócz tego będą kulki z trzmieliny i cisa. Tu też dodałam doniczki z cebulowymi - tulipan White Emperor, szafirki, cebulice syberyjskie niebieskie i białe.Łącznie 12 doniczek, ledwo zmieściłam rośliny po lewej stronie.

Dalej pod ognikiem dziewięć bukszanów posadzonych w trzech rzędach i trzech kolumnach, i wokół srebrnego świerka długa wstęga imperaty w towarzystwie kosodrzewiny winter gold i trzmieliny Emarald'n Gold. (Wiem że patrzycie z niedowierzaniem, bo tego nie widać.
Podpowiedzcie, proszę, jak można namalować na zdjęciach kolorowe mazaje, żeby zaznaczyć docelowy kształt i wielkość rośliny? - czasem Danusia Młoźniak korzysta z takiego narzędzia.)

Chciałyście zobaczyć moje maleństwa? Możecie mi wierzyć tuż przy trawniku jest posadzonych ponad 20 sadzonek trzmieliny. Dla utrudnienia nie zmiotłam liści brzozy .