Wiejski ogród Magdy
19:15, 28 kwi 2024
Dziękuję
Co do Edenek - jestem ciekawa ich kwitnienia, bo to będzie tak naprawdę ich pierwszy prawdziwy sezon. W zeszłym roku kwitły, ale były jeszcze dość niskie. W tym roku już widać, że zbudowały większy krzew.
Już nie mogę doczekać się kwitnienia róż. Obserwuję pierwsze zawiązujące się pąki, niecierpliwię się. Ciekawa jestem, czy pierwsze kwitnienie będzie równie obfite co w zeszłym roku.
Widzę, że tematy poświęcone rododendronom na forum są o g r o m n e. Czytam je z doskoku, po kilka stron. Są kopalnią wiedzy od ogrodników bardziej doświadczonych ode mnie. Sama posiadam kilka rododendronów. Większość to młode rośliny, dwa egzemplarze mam od około siedmiu lat. Są przesadzone ze starego ogrodu. Jak tylko zakwitną na pewno podzielę się zdjęciami
Ale zaraz, pierwszy rodek już zakwitł - Buchlovice. Bardzo młody, mały krzaczek.

Jakie odmiany rododendronów posiadasz? I które polecasz? Może rzeczywiście sadzę nieodpowiednie odmiany, bo kupując je, kieruję się impulsem. Coś gdzieś zobaczę i potem męczy mnie, dopóki sobie takiego nie kupię.