Justynka, nic za bardzo nie przycinałam. Szczerze mówiąc nie do końca wiem, jak się za to zabrać, żeby ich nie zniszczyć. Winogrona mają być prowadzone na 4 rozciągniętych drutach, przymocowanych do słupków. No i tak myślałam, żeby docelowo wyprowadzić 4 pędy, i każdy prowadzić poziomo przy jednym z drutów. Ale czy to jest dobry pomysł to nie wiem.
Wrzucę może coś poglądowo i idę do Ciebie po help desk
Ja marzę by mieć wolny cały dzień, albo 2, a może tydzień, by podłubać w ogrodzie .. by ogarnąć co nie co. No dobra jedno popołudnie chciałabym mieć w którym mogę coś zrobić w ogrodzie.. Jak widać każdy marzy o czymś innym. O tygodniu wolego czy urlopie nawet na razie nie myślę. Może za rok.. Nie lubię robić planów które są nierealne bo to napędza frustracje i żal... lepiej cieszyć się z małych rzeczy, tych realnych.
Ten weekend spędziłam z wnukami.. znów ogród musi czekać.. przy okazji było małe spotkano w przelocie z dziewczynami Pomogły ogarnąć Muminkową drużynę Wielkie dzięki za to..
J
Ja trochę ich mam może z 20 czy coś koło tego musialabym policzyć wczoraj wieczorem zrobiłam tej liście i kwiaty ale było to wieczorem i kwiaty wyszły kiepsko to liście jednej hosty
To mamy podobne wakacyjne lektury. Przez czerwiec i lipiec zgłębiałam trzy żywioły Saszy Załuskiej.
Polecam książki tegorocznej noblistki Swietłany Aleksijewicz. Zwłaszcza czasy secondhendu, Wojna nie ma w sobie nic z kobiety i Cynkowych chłopców. Dają po sercu i po głowie.
Lucy, o wpływie brunetów na dereniowe wybory nie słyszałam. Ale świat jest pełen niespodzianek.
Wczorajsza wyprawa do lasu zaowocowała smażonymi w bułeczce tartej kaniami. Innych grzybów było niewiele. Dzisiaj znacznie się ochłodziło. Wreszcie da się normalnie funkcjonować.
Rzut oka na fragment długiej prostej ze śmiałkiem darniowym i bzem Black Lace.
Witam. Dziś zauważyłam, że " pada" mi świerk. Igły zbrązowiały i lecą na potęge, ma jakiś zielony nalot na pniu i gałeziach i jakieś czarne coś Błagam o pomoc. Co z tym robić. W apteczce na dzień dzisiejszy mam Bravo, Topsin, Karate.
Może bedzie lepsze Haniu, ale dzisiaj znowu niebo się zachmurza oby nie padało, a Westerland mi w tym roku mocno przymarzła a potem chyba wiatr połamał piękną łodygę ale na szczęście kwitnie Haniu to kup jak masz miejsce, warto