Maynarka, ja tez dopiero tworze swój ogród marzen powolutku, mam w głowie pewne koncepcje, podgladam, nakupiłam roslin - czekaja w doniczkach az skoncze przygotowywac rabate, a zaczełam od konca bo zamiast narysowac plan to kupowłam rosliny... ale co tam, to w koncu ma byc mój własny ogród...
Sama mam mnóstwo watpliwosci....
Masz piekny zaczatek ogrodu, te duże drzewa, podrastający juz fajnie żywopłot z tuji i w ogółe duzy potencjał. Fajnie bedzie....
A co do twojej rabaty pod brzozą to ja bym rozjasniła to miejsce - zurawki typu citronella świetnie by sie w tej roli spisałay albo funkie o złółtawych lisciach z jasna obwódka.. tyle ze funkie beda wyższe niz żurawki a ty potrzebujesz na obrzeże niższej roślinki.
Spróbuj podpytac Bogdzi z wątku Rododendronowy Ogród, ona jest specjalistka od rh i od komponowania ich, sama ma ich wiele i to już niektóre sa olbrzymie. Teraz do czwartku miało jej nie byc na forum ale spróbuj, to niezwykle miła i uczynna osoba, miałam okazje poznac ja na spotkaniu u Tracza w Strykowie. generalnie wszyscy na Ogrodowiskua sa mili i uczynni. Proponuje ci poogladac ogrody i wprost na konkretnym watku podpytac. Sebek, Montewerde, AniaK z Marzy mi sie siedlisko, AgnieszkaW z Jurajskiego ogrodu, Maria667 z Ogrodowego zacisza Popcarol, i wielu ,wielu innych na pewno ci pomoze.
Pozdrawiam i bede zagladać