Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Sebek 17:12, 07 maj 2013

kwiatholandii napisał(a)
Marzenko. Jakie rosliny sadziłaś między plytami. To jaskrawo żółte to?? To ciemniejsze to karmnik ościsty? Zaczynamy robić stopnie z tarasu i muszę coś takiego wsadzić pomiedzy płytą a krawężnikiem.. Problem w tym, że na głębokość nie mam za duzo miejsca a poniżej mam beton. Na jakiej głębokosci masz te rosliny?

To karmniki ościste Aurea i te drugie One płyciutko się korzenią, ale jak będziesz podlewać to będą rosnąć jak u Madżenki
Kasiek 18:47, 07 maj 2013

Amanogawa w szpalerze bedzie cudowna,potrafie to sobie wyobrazic.... inna japonke Ci przynoslam,krewniaczke (z niej mi na A.podmienili
JulkAd 19:11, 07 maj 2013

kwiatholandii napisał(a)
Marzenko. Jakie rosliny sadziłaś między plytami. To jaskrawo żółte to?? To ciemniejsze to karmnik ościsty? Zaczynamy robić stopnie z tarasu i muszę coś takiego wsadzić pomiedzy płytą a krawężnikiem.. Problem w tym, że na głębokość nie mam za duzo miejsca a poniżej mam beton. Na jakiej głębokosci masz te rosliny?

Też mi się takie podusie podobają, tylko gdzie je mam wsadzić?
Kasiek 19:35, 07 maj 2013

Marzenko...Amanogawa bardzo szybko rosnie( i tego potrzebuje) (ma tez bardzo dlugie korzenie ,tyci tyci pod trawa) i wiesz co? A gdybym posadzila 3,4 bardzo blisko siebie to...tez bym miala sciane ,ktora da mi troche cienia ,galezie nie beda rosly na ,,nie moim terytorium`` rozjasnie sciane tuj i bedzie w miare szybko i tez ladnie. Mysle tak o Twoim szpalerze,i widze u siebie takie polaczone.I nie wiem czy dobrze mysle ,czy tez zostawic przerwy aby nie bylo tylko masy kwiatow ,a troche zielonego pomiedzy -z tuj.Do jesieni powinnam wymodzic Pomysl ze mna
Zeta 20:47, 07 maj 2013

Nabawiłam się kompleksów ...muszę sobie to Twoje cuuudo ogrodowe dawkować małymi partiami z racji że leżę i niebardzo mogę zasuwać w ogrodzie moje dążenie do takiej perfekcji jak u Ciebie przesunie się o rok albo dwa .......ale Ciem dogoniem ......hahaha
Buziaki ...przepiękna wiosna u Ciebie ......
Konstancja30 22:23, 07 maj 2013

mam dzień dziecka ... nic nie robię bo kolejne buty zjadły mi pięty (teraz wiem to już na bank - to nie buty to pięty majką problem ) ... serwuje sobie ucztę po uczcie - ogrodowymi wariacjami wiosennymi odurzam się bez umiaru ... sobie popatrzyłam ... poanalizowałam ... pokoncypwałam i .... kręci mi się w głowie ...

alinak 23:00, 07 maj 2013

Marzena ale zapodałaś avatarek - czadowy. zresztą ogród równie czaderski .jakie ty masz już wielkie kwiaty w donicach ????
ja dopiero będę jutro sadzić . przeanalizowałam sytuacje i doszłam do słusznego wniosku że jak wyjadę na weekend na tydzień to m.te kfiatki uszlachci na 100% ....i n ie pomyliłam się uszlachcił za to domowe . ale na szczęście odratowane przynajmniej pelargonie mam już duże , jutro dzień twórczy . coś tam wymanię w tych doniczkach
ana_art 23:13, 07 maj 2013

Doczytałam że szukacie z Irenką dalekiej drogi by pogadać ZAPRASZAM, zorganizujemy spotkanko na moim ugorze
finka 23:44, 07 maj 2013

marzenie Marzenko to białe poletko, a w środku Ty.

Zapracowana na maxa jestem, za tydzień komunia Marianny, sadzenie wre, wiosna w pełni. Grabów na Górnym Śląsku niestety nie było. . Teraz nie mam pomysłu skąd by tu jeszcze można było je ściągnąć.

Zapraszam do mnie godzinka z minutami
KasiaWB 00:27, 08 maj 2013

Marzenko, przepiękny avatarek ogród rzecz jasna też dzięki za relację z Holandii i inspiracje, jak się człowiek napatrzy to już tylko krok do złamania konsekwencji kolorystycznej
Pozdrawiam