Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:55, 07 maj 2013

Zbysiu, deszcz potrzebny, a burze to zawsze obawa, cieszę się, ze się unormowało i jest fajnie za życzenia i piękny kfiatuch dziękuję

Joanka, tak sobie pomyślałam, lepiej że ciut chłodniej, można nacieszyć się tulipanami, a surfinie i piękne i pachną serdecznie Wam obojgu dziękuję

Rysiu, dzięki macham ile wejdzie

Gabrielo, nie będę wykopywać, to nie dla mnie, muszą sobie radzić, z poprzednich lat dają radę, te też powinny

Ula, te położone leżą, pięknie to wygląda, zwłaszcza jak się rozwinęły, wielkie jak piwonie są i jak one pachną!...jakie piękne stokrotki z życzeniami, dzięki

Ania asc, a to dobre Aniu...ale mi kwiatek podarowałaś, no nie wiedziałam, ze aż tyle ich jest a ten do tego princessa dzięki

Gierczusia, toż gnojówka to normalna rzecz, a do tego przydatna a te tulipki pod ławeczką już kwitną, są boskie, byli tacy goście, co myśleli, ze to piwonie

Weroniko77, ja również pozdrawiam i mam ochotę na więcej tulipanów; szkoda, ze teraz nie można sadzić, widać gdzie jest miejsce i nie uszkodziłoby się tych cebulek, co już są

Jula, koniecznie namawiam, sadź jak najwięcej; jest sporo zdjęć z Holandii, jest się na czym wzorować od tylu lat, odkąd mam ogród, mam najpiękniejszą wiosnę dzięki nim u mnie podobnie jak u ciebie radocha, ręce do kolan i gram w totka, póki co nic!..za cmoki dziękuję

Bożenko cieszę się, mam nadzieję, że tulipanki ci się podobają dzięki za łany kwiatków

Edytko, za 2 lata u ciebie ogród nie do poznania będzie i do tego piękny, bo unikniesz błędów...ja obecnie koryguję błędy i przymierzam się do kancików, rozjechały się, jak są kanciki, wszystko wygląda o niebo lepiej

Marzenko, grzeczne roślinki, poczekały na swojego stwórcę dziękuję za cudnego storczyka i do tego od razu w stosownej osłonce...początkiem czerwca seans jaśminowców, koniecznie u mnie musicie być

ka1sia, Kasiu ja również teraz trudno być na bieżąco pozdrawiam i dziękuję za życzenia

kwiatholandii/ Moniko dzięki

Boćku, szybko osuszyło jest już super i te samospełniające się marzenia też, dzięki

Ewa, ta twoja magnolia jest przecudna..serdecznie dziękuję

Haniu, ściskam i tobie też wszystkiego naj...

Martek, wzajemnie i dzięki

stychaz/ Justynko dzięki

MarekW/ Marku dziękuję, i mam nadzieję nigdy nie stracić w sobie część dziecka

Danusiu/ danuta_szwajcer...prześliczne połączenie tulipanów, dziękuję

agata19762/ Agatko, jakie cudne rh, chyba tegoroczne, dzięki

agata_chrosc/ Agato bardzo dziękuje u ciebie też pewnie szał na rabatach..imieninowe

reni/ Reniu bardzo dziękuję

Rench/ Renatko, jaka piękna kartka dzięki

Noemi/ Madziu jakie cudne na jesień sadzimy jeszcze więcej, prawda? dzięki

Iza, bardzo dziękuję, magnolii kwiat przecudny, wąchasz? ja nieustannie

Kondziu, cieszę się, ze się podoba, za życzenia dziękuję to co, na jesień szalejemy z cebulowymi? wielkopaki są tanio, więc damy radę

Basiu,,,wiem i dziękuję za piękną szachownicę po Holandii i ja znowu na nią choruję, może na jesień zmienię zasady

ewa004, i ja serdecznie dziękuję

Kindzia/ Kasiu, ale cudny, dzięki, budlejka niestety nie dała rady, strasznie szkoda, tyle się nakopaliście, ja dbałam i nie mam

Bogda, dzięki, hosta poszła i coś tam, potwór Marzenka wyśle nie dałam rady urąbać, hostę piłowałam, nie było szans tego monstrum dzielić!

Magda70/ Madziu, nie ma co wybaczać, odbieram cmokanie i się cieszę

malwes/ Gosiu, jak ja cię dawno nie widziałam, bardzo dziękuję za pamięć i życzenia

iwonaz/ Iwonko, te dużą ilość cebul sadziłam na jesień 2012, jednym rzutem; jest tego dużo, więc nie będę wykopywać, muszą sobie poradzić, raczej będę dosadzać nowe, nie mam czasu na wykopywanie..na nocną zmianę pracuje dżaga, co rano coś zniszczonego, zwłaszcza piękne miejsca...wczoraj upolowała gołębia, nie chciała oddać, musiałam ją oszukać, ale połowa i rysów połamana!

Madziskoczek, Madziu buziam i dzięki

Danusiu, ale łany kwiecia, oczywiście dziękuję i nie ma co mówić o wybaczaniu, w ogóle jest mi bardzo miło, że tyle życzeń tu dostałam, z uśmiechem na twarzy idę do prac w ogrodzie

Pszczółko, dziękuję tak jak ty porządkuję, ale już została zerwana darń na nową rabatę, będzie egzotyczna w połączeniu z trawami gigantami

Evchen, bardzo dziękuję, ponoć w różowym mi do twarzy

hania/ [b] Haniu,[/b] jakie wielkie magnolie, ile kwiecia, dzięki za nie

zuza12/[b] Zuzia[/b], na składanie życzeń nigdy za późno, bardzo dziękuję

Mala_Mi 13:38, 07 maj 2013

I po imprezie
Eve 13:43, 07 maj 2013

asc napisał(a)
I po imprezie

Impreza się odbyła, ogród zadeptany, tulipanów nie widać
Milka 14:20, 07 maj 2013

mój zakątek, niebawem pełno bieli i fioletu tu będzie, kanciki do ponownego zrobienia, jeszcze niewygrabione igły i stare firletki

kwitnąca na niebiesko brunera, na zdjęciu tego nie widać

i kokornak jak się wdzięczy
Milka 14:20, 07 maj 2013

Wczoraj kopałam rośliny, dzieliłam hostę, to było wyzwanie, pot ciurkiem oczy mi zalewał, ale się udało, mam tylko nadzieję, ze rośliny dotrą w dobrym stanie; dlatego wszyscy muszą po odbiorze odświeżyć je w wodzie a potem w zależności co to jest w grunt, lub ukorzeniacz i dopiero w grunt

ogród bardziej kolorowy się robi, po deszczu kolejne rośliny będą kwitnąć
jakoś trudno wybrać miejsca, więc pójdę po całym ogrodzie

roślinki z Holandii, tu będę na jesień dosadzać hiacynty i białe szafirki; na murku zamontujemy deski, przyjemnie będzie się siedzieć i w tyłek nie będzie zimno
fioletowe kwitły wcześniej

Milka 14:21, 07 maj 2013

Ewa, ale się uśmiałam dobre
Tak Aniu, jedna impreza minęła, ale będzie więcej

to miejsce teraz jest cudne, a wisteria ma tak dużo pąków, że będzie bajecznie, hosty idą i wszystko inne, pewnie naraz zakwitną.........tak mogłoby być aż do października
mur zaraz się zazieleni od winobluszczy

Evchen 14:29, 07 maj 2013

irena_milek napisał(a)
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/35/350391/original.JPG[/img]

aaaachhh! To jest to co lubię najbardziej - bluszczyk i białe tulipanki Miodzio Irenko, cuuudne! kiedy u mnie się blusz tak połozy leniwie na grządce????....
TheMagda 14:30, 07 maj 2013

irena_milek napisał(a)
mój zakątek, niebawem pełno bieli i fioletu tu będzie, kanciki do ponownego zrobienia, jeszcze niewygrabione igły i stare firletki

Magiczny, tajemniczy ogród. Coś przepięknego
Sebek 14:31, 07 maj 2013

Ale ślicznie A zakątek bardzo uroczy
Milka 14:38, 07 maj 2013

te tulipany są boskie, z jednej łodygi aż 3-4 pąki kwiatowe, są pełne, wyglądają jak piwonie