Nie żartuj u mnie nie ma co nadrabiać ale cieszę się, że zaglądasz. Rabatka wg Danusi piękna, ale na razie zostawię tą wersję z hortnsjami i trzmieliną, którą wcześniej na forum konsultowałam. Już zainwestowałam w hortki, żurawki, trzmielinę na kiju, więc nie ekonomicznie byłoby to od razu wymieniać. Zobaczę jak się sprawdzi to zostawię, jak nie to wtedy za rok będę myśleć o zmianach, ale pomysł z żywotnikami zapożyczyłam do innej rabatki.
Danusiu ja też mam bardzo dużo do robienia w ogrodzie a teraz jak wraca się z pracy to niewiele jest dnia i czasu na ogród. U mnie jest niestety dużo chwastów do wyciepania. Nigdy mój ogród nie jest obrobiony cały niestety. Danisiu a z cebulowymi jest tak że jak się zaszczepisz na nie to już zostaje. Tulipany sa tak cudne wiosną , że trudno się im oprzeć zreszta nie tylko tulipany. Czeka się zawsze na te pierwsze kwiaty wiosenne z utęsknieniem. Szafirki mają tak cudowny niebierki kolor, narcyzy są tak różnorodne i piękne. Nie pozostaje Ci nic innego jak zakupić cebulki , posadzić a na wiosnę cieszyć się nimi razem z innymi z ogrodowiska. Pozdrawiam
Gośka po powrocie z urlopu tyle spraw do ogarnięcia, że nie mam czasu na ogród. Nie mam tez doświadczenia z cebulowymi ale mam nadzieję, że sie ogarnę i coś u mnie tez się pojawi
Danusiu też mam taką nadzieję. A jak u Ciebie z tulipankami i innymi cebulowymi- czy Ty też kupujesz i będziesz sadzić żeby mieć kwitnący ogród wiosną? Pozdrawiam
Cześć Kochana, Dziękuję że zaglądasz, ja jakoś ostatnio mam mniej czasu, zaczął się rok szkolny i już trudniej wszystko ogarnąć i doba za krótka ogród na razie zarzucam bo od wiosny zacznę od początku, miałam kupić kilka kanadyjek i posadzić na żywopłot ale i już tego nie jestem pewna.
pozdrawiam Cię ciepło
Violka dopiero teraz dotarłam przez tę moją awarię internetu. Nie martw sie tą ziemią, dacie rady przerobić i kiedyś bedzie to tylko wspomnieniem. Ja wiem, ze teraz z lekka jesteś przerazona tym co Cię czeka ale pozytywne nastawienie, bo szkoda pozwolic na stres wyniszczający człowieka.
Danusiu bardzo dziękuję mały człowieczek jest słodki i kochany w niedziele będzie miał juz 2 tygodnie czas leci
Danusiu urlop sie udał ,wypoczęłaś ??? to Ci burza pokrzyżowała plany bez internetu trochę ciężko i brak kontakt z forum ale najważniejsze ,ze już po takich niespodziankach
pozdrówka i buziaki