Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

katiaxx 21:08, 05 wrz 2014

Witam, Zajrzałam do Twojego ogrodu bo często cię widuję na wątkach gdzie zaglądam, więc skoro lubimy te same wątki to może coś nas łączy ...
nawet wiem co , między innym murki bo otóż ja właśnie takowe planuję ,
cofnęłam się u Ciebie do czerwca, widziałam fundamenty wylane ale nie doczytałam na jaką głębokość. Czy 0,5 m wystarczy ?, czy budowałaś z bloczka tylko "na sztorc" i jak wysoki jest Twój murek i czy murował go murarz bo wyszedł fajnie.

I ogród fajny podoba mi się, nie wiem co jeszcze planujesz ale zaznaczam twój wątek i czasem wdepnę jeśli pozwolisz
Jagodaa 21:15, 05 wrz 2014

Magda70 napisał(a)

Bardzo fajnie to wygląda...na tle tego murku...

Dziś wieczorem siedziałam trochę na dworze i stwierdziłam, że muszę tę rabatę dokończyć. Bukszpanów domówić, bo czasowo nie było oferty od mojego dostawcy, może w końcu się pojawiła, i dokupić 3 Erecty (o tym całkiem zapomniałam).

nieszka 21:16, 05 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)
Miałam plewić, a poszłam spać... Tak mi minęło przepiękne, słoneczne popołudnie .

Może zacznę sobie tworzyć Wizytówkę . Trochę to może dziwne, bo ogród jeszcze w powijakach, ale miałabym tam kilka zdjęć choćby dla siebie, dostępnych praktycznie zawsze i wszędzie .

A ja dopingowalam meza w zrywaniu darni pod nowa rabate
agam 21:24, 05 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)
Miałam plewić, a poszłam spać... Tak mi minęło przepiękne, słoneczne popołudnie .

Ja zrobiłam dokładnie to samo. Pospałam na lezaczku na tarasie. Jakoś ten tydzień zmęczył mnie okrutnie .
Jagodaa 21:33, 05 wrz 2014

katiaxx napisał(a)
Witam, Zajrzałam do Twojego ogrodu bo często cię widuję na wątkach gdzie zaglądam, więc skoro lubimy te same wątki to może coś nas łączy ...
nawet wiem co , między innym murki bo otóż ja właśnie takowe planuję ,
cofnęłam się u Ciebie do czerwca, widziałam fundamenty wylane ale nie doczytałam na jaką głębokość. Czy 0,5 m wystarczy ?, czy budowałaś z bloczka tylko "na sztorc" i jak wysoki jest Twój murek i czy murował go murarz bo wyszedł fajnie.

I ogród fajny podoba mi się, nie wiem co jeszcze planujesz ale zaznaczam twój wątek i czasem wdepnę jeśli pozwolisz

Witaj Dziewczyno o Podobnych Upodobaniach!

Donica ma w sumie 18m długości, na wysokość są dwa bloczki "na sztorc" + ok 10cm wystawał fundament (ok 70cm). Mur za berberysami 8m i wysoki na 4 bloczki (ok 110cm), też "na sztorc". Fundament miał mieć z założenia 50cm, ale wyszedł mi chyba głębszy wykop, wszyscy się ze mnie śmiali, że taki rów wyryłam głęboki (bo wszystko sama kopałam ). Fundamenty zalewałam we własnym zakresie, miałam super pomocną Ekipę Rodzinną , a mury budował i tynkował murarz. Szczególnie zależało mi na ładnym tynku na tej wyższej ściance ozdobnej, bo tam mi Marta-tusiawka podpowiedziała podświetlenie . Długa donica będzie miała kontynuację, ale to dopiero po rozbiórce domku gospodarczego.

Na wpadanie zezwalam . hahaha
Jagodaa 21:34, 05 wrz 2014

agam napisał(a)

Ja zrobiłam dokładnie to samo. Pospałam na lezaczku na tarasie. Jakoś ten tydzień zmęczył mnie okrutnie .

A to Ty jeszcze jakoś przyzwoicie, na powietrzu , ja w łóżku, pod kołdrą, z opuszczonymi roletami .
Jagodaa 21:35, 05 wrz 2014

nieszka napisał(a)

A ja dopingowalam meza w zrywaniu darni pod nowa rabate

Czyli się dzieje! idę sprawdzić, czy miałaś aparat przy sobie .
bdan 21:40, 05 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)

Może zacznę sobie tworzyć Wizytówkę ..

Czekam
katiaxx 21:42, 05 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)

Witaj Dziewczyno o Podobnych Upodobaniach!

Donica ma w sumie 18m długości, na wysokość są dwa bloczki "na sztorc" + ok 10cm wystawał fundament (ok 70cm). Mur za berberysami 8m i wysoki na 4 bloczki (ok 110cm), też "na sztorc". Fundament miał mieć z założenia 50cm, ale wyszedł mi chyba głębszy wykop, wszyscy się ze mnie śmiali, że taki rów wyryłam głęboki (bo wszystko sama kopałam ). Fundamenty zalewałam we własnym zakresie, miałam super pomocną Ekipę Rodzinną , a mury budował i tynkował murarz. Szczególnie zależało mi na ładnym tynku na tej wyższej ściance ozdobnej, bo tam mi Marta-tusiawka podpowiedziała podświetlenie . Długa donica będzie miała kontynuację, ale to dopiero po rozbiórce domku gospodarczego.

Na wpadanie zezwalam . hahaha

żeby jasność była bo mnie trzeba jak krowie na rowie :
fundament wystaje 10 cm nad poziom ziemi , czy jest na to jakaś folia czyli fachowo to się nazywa izolacja pozioma ?
jeśli wystaje czy nie widać tego - nie odróżnia się np jak się skosi nisko trawę ?
czym był murek tynkowany - tynk cementowo - wapienny - czyli po prostu tynk czy jakiś strukturalny - taki cienkowarstowoy co domy "na barana" robi ?
no i zuch jesteś że sama wykopałaś
nieszka 21:45, 05 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)

Czyli się dzieje! idę sprawdzić, czy miałaś aparat przy sobie .

Nieee, jakies 1/4 narazie zerwal...