Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Życie w wiejskim ogrodzie 23:51, 22 paź 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Przemku trawki o które pytałeś u Doroty to Konwalnik który nie jest bordowy i Ice dance.

Duży ten konwalnik albo tak na zdjęciu wyszedł Jestem facetem więc i daltonistą A ice dance jak się u Ciebie sprawuje bo chcę zamówić na wiosnę ?
Życie w wiejskim ogrodzie 23:41, 22 paź 2014

Do góry
Przemku trawki o które pytałeś u Doroty to Konwalnik który nie jest bordowy i Ice dance.
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:27, 22 paź 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Poprosimy o zdjęcia Ewa a co to za trawy zielone i bordowe ?

Te ciemne (nie bordowe) to Konwalnik, a zielone Ice dance.
Mój nowy stary ogród 16:55, 22 paź 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Dootko pięknie, wcale nie widać , że to jesień. Co to są za niziutkie krzewinki na zdj.4 przed Ice Dance ? Buziaki

Gosia jakby nie brązowe hortensje, to lato u mnie jeszcze
a to niskie żółte to ostrokrzew Ilex crenata golden gem
Mój nowy stary ogród 15:39, 22 paź 2014

Do góry
Dootko pięknie, wcale nie widać , że to jesień. Co to są za niziutkie krzewinki na zdj.4 przed Ice Dance ? Buziaki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:55, 22 paź 2014

Do góry
Iwonko dla mnie to było zabawne, dla siostry już mniej bo gdyby się nie 'włamał' to spore koszty by ją czekały

Zdjęcia robie na manualnych ustawieniach aparatu, który przy okazji ma sporo dodatkoych funkcji wspomagających(bardzo pomocnych bo o porządnym obiektywie moge sobie na razie pomarzyć) nie używam żadnych programów bo jestem z natury leniwy
Program jak program należy do profesjonalnych bo takim muszę się posługiwać do celów naukowych, a że wykorzystuje też do innych celów to tylko zaleta

Sylwia bardzo dziękuje za pochwały bo chyba każdy wie jakie są budujące Jeszcze będzie sporo zmian, ale przerabianie totalnego chaosu przy minimalnych stratach jest skomplikowane i wieloetapowe

Irenko to chyba dowód na to, że czasem warto zrobić totalną demolke i zacząć od nowa Dziękuje.

Iwonko wszystkie zmiany zaszły w tym roku, a zacząłęm rewolucje dokłądnie 28 lutego

Kasiu trawki w bukszpanach to głównie turzyce, które jak to literatura mówi trawkami nie są, ale mnie i tak na trawki wyglądają
Co do odmian, żółta to odmiana Evergold, zielona z białymi paskami to Ice Dance.
Są jeszcze dwie odmiany miezy kulkami, ale na zdjęciu są niewidoczne

Ewelino bardzo mi miło, a na zmiany trzeba czekać do przyszłego sezonu i mam nadzieję, że uda się zaskoczyć chociaż w małym stopniu

Sebek w tym roku jakoś dziwnie uparty byłem, do mnie to nie podobne. Fundusze faktsą potrzebne, ale dzięki ulubionej szkółce z bylinami i wielu roślinom, które miałem udało się do tego podejść w miare ekonomicznie. Najbardziej mnie cieszy że rabata bukszpanowa to tylko 25% tego co musiałbym zapłacić w CO gdyby nie plantacja i własne zasoby.
Nieprzepisowym wejściem do domu nie ma się co chwalić na szerszą skale, chociaż dla mnie to zabawne doświadczenia jakkolwiek to brzmi
Moja działka. 19:35, 20 paź 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, a może zamiast rozplenic posadzisz kilka turzyc Ice Dance? Są niższe i zimozielone. Rozplenice późno starują, długo będzie goło.
Ta trawka, o którą u mnie pytałaś, to Stipa. Ona jest jednoroczna.

Dlaczego okrywasz hortensje dębolistne? W naszym parku osiedlowym rośnie ich całe poletko i nikt ich nie okrywa. Moze Twoja młoda jest i musisz ją jeszcze chronić przed mrozami?

Basiu chcialam kupic te turzyce ale nigdzie nie było,a do bylinowego za daleko było.
Nasionka stipy mam .
A dębową sama nie wiem czemu okrywam ,gdzies czytałam że lubi przemarzać,ale skoro tak piszesz to już nie będę.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:10, 20 paź 2014

Do góry
To też może być Ice Dance. Czasami ma pokrój taki strzelisty, potem się zrobi bardziej fontannowa.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:49, 20 paź 2014

Do góry
Tymczasem w ogrodzie zbieram liście opadłe, usuwam to, co brzydko wygląda. Mąż wreszcie się wziął za płotek do jeżyny bezkolcowej. Może jutro skończy. Tylko nie wiem czy zdąży jeszcze obejcować go.
Słonecznie, ciepło mimo zapowiadanych deszczy na dziś.
Wsadzę dziś trawkę Ice Dance do ziemi a wiosną ją podzielę

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:12, 20 paź 2014

Do góry
Zdjęcia weekendowe przepiękne. Trawy masz tak dorodne, że wypałeniają każdą lukę a i chronią od wzroku przechodniów. Nawet karmink u Ciebie Tworzy jakby zieloniutkie, prostokątne płyty. Jakżebym chciała by u mnie było kiedyś tak TRAWIASTO
Ps. dziękuję za identyfikację Ice Dance

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 07:59, 20 paź 2014

Do góry
Aneto dziękuję Ci za zidentyfikowanie mojej trawki

Irenko chcę mieć ale tego trójklapowego, o którym pisze Ania, gdyż strasznie podoba mi się jego układ lisków. A mam 40-metrowy płot na wjeździe, który właśnie chce takim winobluszczem zakryć. Ania była tak dobra i już mi w zeszłym roku ukorzeniła sporo ślicznych okazów

Mała_Mi Aniu właśnie się zastanawiałam czy lepiej trawkę wsadzić teraz i podzielić wiosną. Dziękuję za odpowiedź zanim zapytałam Jeszcze dziś tak zrobię.
Cudowne te dachóweczki. Już nie mogę się doczekać kiedy moje, które dostałam od Ciebie, tak szczelnie zakryją płot. Ale z pewnością kiedyś dadzą radę bo się ślicznie rozrastają

Marzenko dziękuję wiedziałam, że Ty będziesz wiedzieć

Teraz się zastanawiam, co to za trawka? Pani sprzedająca powiedziała, że Ice Dance ale teraz wiem z pewnością, że to jakaś inna. Dlaczego sprzedawcy kłamią? Chodzi mi o tę:

Moja działka. 00:54, 20 paź 2014

Do góry
Bogusiu, a może zamiast rozplenic posadzisz kilka turzyc Ice Dance? Są niższe i zimozielone. Rozplenice późno starują, długo będzie goło.
Ta trawka, o którą u mnie pytałaś, to Stipa. Ona jest jednoroczna.

Dlaczego okrywasz hortensje dębolistne? W naszym parku osiedlowym rośnie ich całe poletko i nikt ich nie okrywa. Moze Twoja młoda jest i musisz ją jeszcze chronić przed mrozami?

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:58, 19 paź 2014

Do góry
Pawlus napisał(a)
Werbena wypuszcza na dole nowe pędy.

Tu zostawię chyba same hortensje i Evergoldy. Nie widać bukszpanów, carex'ów Ice dance ani żurawek.

Niesamowite te evergoldy. Trąb wiosna gdy bedziesz je przycinać/skubać
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 18:32, 19 paź 2014

Do góry
Pawlus napisał(a)

Tu zostawię chyba same hortensje i Evergoldy. Nie widać bukszpanów, carex'ów Ice dance ani żurawek.

Tak to jest z tymi roślinkami, u mnie rozplenice pożarły admirationy i trzmieliny. Niestety będą musiały być przesadzone
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 18:21, 19 paź 2014

Do góry
Werbena wypuszcza na dole nowe pędy.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 15:34, 18 paź 2014

Do góry

ana_art napisał(a)
co prawda nie Marzenka jestem ale to wg mnie ice dance

Wg mnie też to carex morrovi ice dance. Zwłaszcza jeśli wypuszcza boczne rozlogi to ta trawka
Minimalizm z odrobiną romantyczności 22:11, 17 paź 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
zdjęcia był jakie, pochmurno i już prawie ciemno...ale co tam

graby

nie patrzeć na wysadzenia przed, nie są docelowe, rozsadzałam ice dance z 6 sadzonek wyszło ich trochę

No chyba się popłaczę ze złości! Gdzie te graby nabyłaś??? Pewnie już pisalaś...ale ja w dalszym ciągu jestem do tyłu...
Za ile?
Dleczego u mnie takich nie ma...
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 18:41, 17 paź 2014

Do góry
Irenka.. to winobluszcz trójklapowy odmiana Veitchii.. ani się nie sieje, ani nie inwazyjny. Za to piękny

Trawka to Ice Dance.. tak na moje oko. Teraz posadź jak jest, a wiosna możesz podzielić.. i nawet jak kiepsko podzielisz to ruszy U mnie po roku byle jakie kłącza zagrzebane też ruszyły

Pokazuję swój... jak ładnie dachówkowato układają się mu liście .. nawet zielony wygląda fajnie Na murze układ liści jeszcze lepszy ...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:34, 17 paź 2014

Do góry
Carex morrovi np Iris Green albo Ice dance.
Ale nie będa bardzo delikatne w wygladzie
Tylko one niższe są, ale moim zdaniem ok.
I nie powinno tam byc bardzo sucho, piaszczyście żeby ładne były
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:24, 17 paź 2014

Do góry
co prawda nie Marzenka jestem ale to wg mnie ice dance
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies