Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 19:02, 07 lis 2014

I jeszcze trawki zrobiły mi niespodziankę . Tutaj takie maleństwo Ice Dance rośnie obok swojej mamy
a tu taka dzidzia (nazwy nie pamiętam, "mamusię" dostałam od Kasi z Ogrodu pełnego złudzeń i niespodzianek
Napia 23:49, 07 lis 2014

Katkak napisał(a)

Kasiu, przepięknie wybarwiły się klony i zrobiła się u Ciebie śliczna jesień Aż miło popatrzeć na takie energetyczne i optymistyczne fotki
Kasial 00:00, 08 lis 2014

Piękne masz kolorki. Zazdraszczam kocham takie przebarwienia będę się nasycała tym widokiem
AgataBC 09:31, 08 lis 2014

Katkak napisał(a)

Takie fotki motywują by pracować dalej, prawda? Dzięki . Super, że jest Ogrodowisko .

Prawda, prawda. A czasami sie boimy pokazywać etap "przed". A jesienna aura jest cudowna. Kolory zachwycają. Też mam dwa szpadle do kantów ale chchciałabym jeszcze sprawdzić pod nogą jak sztywny i mocny jest ten z Danusi sklepu.
Pozdrawiam
Katkak 11:03, 08 lis 2014

Agcia napisał(a)

Prawda, prawda. A czasami sie boimy pokazywać etap "przed". A jesienna aura jest cudowna. Kolory zachwycają. Też mam dwa szpadle do kantów ale chchciałabym jeszcze sprawdzić pod nogą jak sztywny i mocny jest ten z Danusi sklepu.
Pozdrawiam

Agatka u Ciebie też piękna jesień, przebiegłam kiedyś po Twoim ogrodzie, ale incognito bo nie miałam czasu na wpis. Mój szpadelek taki z niższej półki, ale robotę robi. Też jestem ciekawa tego z Danusi sklepu, tym bardziej, że w opisie jest, że taki ostry. I podoba mi się w nim wszystko poza ceną . Pozdrawiam
kasiek 16:31, 08 lis 2014

Kanciki piekne! Bluszcz jak juz się zaaklimatuzuje to popędzi i w 3-4 lata Ci zasłoni mur
Kasiula przeczytałam że zima nie prędko przyjdzie i wzięłam się za sekator , nie wiem czy Ci doradzać, ale ja często ide pod prąd i zostawiam cierpliwość w tyle..
ZbigniewG 16:49, 08 lis 2014

Kasia może za parę lat moje klony też tak się wybarwią, tą zimę spędzą w piwnicy , podobno zima ma być dopiero w lutym (2tygodnie) a wcześniej tylko chłodniejsze chwilówki
Katkak 18:22, 08 lis 2014

kasiek napisał(a)
Kanciki piekne! Bluszcz jak juz się zaaklimatuzuje to popędzi i w 3-4 lata Ci zasłoni mur
Kasiula przeczytałam że zima nie prędko przyjdzie i wzięłam się za sekator , nie wiem czy Ci doradzać, ale ja często ide pod prąd i zostawiam cierpliwość w tyle..

Kasia zastanawiam się, czy winobluszcz i bluszcz nie będą sobie wchodzić w drogę, ale wygląda na to, że jednak nie. Z drugiej strony, tam gdzie rosną tuje, po ogrodzeniu też zaczął piąć się bluszcz, ale zdrajca przechodzi do sąsiadki i z jej strony ogrodzenia się mizdrzy . Kasia ja już chyba z cięciem do wiosny poczekam. Ale może oczko wykopię? . Żartuję, z oczkiem poczekam, aż Igunia trochę podrośnie . Kasia, a co do tego cisa, o którym wspominałam to jeśli pozwolisz wrzucę fotkę u Ciebie żebyś zerknęła czy można z niego zrobić coś fajnego. Buziaki
Katkak 18:31, 08 lis 2014

ZbigniewG napisał(a)
Kasia może za parę lat moje klony też tak się wybarwią, tą zimę spędzą w piwnicy , podobno zima ma być dopiero w lutym (2tygodnie) a wcześniej tylko chłodniejsze chwilówki

No proszę, to zima zapowiada się taka jak w zeszłym roku . Dla portfela bardzo dobrze . Pozdrawiam
babka 19:16, 08 lis 2014

Dobry sprzęt to połowa sukcesu
Jesień potrafi być niewiarygodnie piękna prawda ?
U mnie bluszcze rośnie na wschodnio-południowej stronie, w dwa lata poszedł jak burza aż nie nadążam go korygować.