Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

aage 10:57, 07 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)

Buziak, pewnie, że będzie, moje noworodki ogrodowe mają 1 dzień, jak dojdą do wieku przedszkolnego będą cudne
Odnowiłam dzisiaj domek i karmnik , to Twoje wpływy. Tylko nie byłabym sobą jakbym koronki do domku nie przyczepiła i jeszcze podumałam nad tują kulką na pniu i doszłam do wniosku, że ona będzie w glinianej donicy tam stała, ale od wiosny bo teraz szkoda donicy, może nie przetrwać zimy. Ale tak czy inaczej trawka w nogi potrzebna. Na razie mam fazę na Ice Dance, nasadziłam ich w tym roku 7 szt. i czekam na efekt za rok.

Cierpliwość to największa cnota ogrodnika
Mój karmnik również wymaga odnowienia ale tym zajmę się zimą, na razie niech jeszcze sobie wisi i cieszy oko. O jakim domku mówisz? dla owadów? koronkowe akcenty mówisz jestem ciekawa.
Thuja w donicy....fajny, mobilny pomysł. Lubię takie przechodnie rozwiązania.
Ice Dance mam dwie kępy i w końcu muszę je podzielić na wiosnę aby uzyskać własny materiał szkółkarski
Ewkakonewka 16:15, 07 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Ewa, chciałam popisać, ale padam. Idę spać, ale zaznaczam, że byłam, pa.

O tej godzinie to już wypada padać Dziękuję, że byłaś
aaa koty dwa ....
Ewkakonewka 16:18, 07 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
Cieprliowść sprzedwana w pakiecie promocyjnym z cisami bylaby w cenie zapraszam na historię rabaty magnoliowej u mnie, wypatrzysz między gabionami tempo wzrostu cisów

Byłam, widziałam, westchnęłam, wróciłam i czekam....
BusyBee 16:41, 07 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)

No tak jak się sadzi nawet małe na pustej działce to widać od razu, a tak to widać, że coś tam jest i się potknąć można, ale co to lupę trzeba

Książe powiadasz hihihihi to dla Ciebie zdjęcia porównawcze

Ale czad!!!... a ja go nie mam??? muszę o nim poczytać, bo naprawdę niezwykły... on gubi te listeczki zimą?? a wrażliwy jest...wcale nie znam tej rośliny...
Ewkakonewka 16:41, 07 lis 2014

siakowa napisał(a)

Wyskakuje z ukrycia i witam się

a tak z ciekawości to jak z ogarnieciem śniegu ze żwirku?

To witam, witam, brama jak widzisz otwarta, czekałam
Trzeba się nauczyć odśnieżania i jest ok. Wiadomo tam, gdzie jest kostka prościej. Odśnieżarka ustawiona wysoko i coś tam czasami złapie, ale bez przesady. Trochę wiosną się z trawnika zgrabia, ale to na garści liczone nie na tony
Ewkakonewka 16:43, 07 lis 2014

lojalna_ napisał(a)
Zazdraszczam ze masz miejsce na takie duzo pieknosci u mnie mikro miejsca ....

No to będziesz leżeć i pachnieć, a ja z łopatą, grabiami, kosiarką itd. itp. w tą i nazat
Ewkakonewka 16:56, 07 lis 2014

aage napisał(a)

Cierpliwość to największa cnota ogrodnika
Mój karmnik również wymaga odnowienia ale tym zajmę się zimą, na razie niech jeszcze sobie wisi i cieszy oko. O jakim domku mówisz? dla owadów? koronkowe akcenty mówisz jestem ciekawa.
Thuja w donicy....fajny, mobilny pomysł. Lubię takie przechodnie rozwiązania.
Ice Dance mam dwie kępy i w końcu muszę je podzielić na wiosnę aby uzyskać własny materiał szkółkarski

No jak by to nie brzmiało cnotliwą przyjdzie zostać
Domek to też karmnik bo mam dwa, ale jeden jest domkiem hehehe
Jak powieszę w sobotę to zrobię fotkę chyba, że słońce nie pozwoli bo tam zawsze jest pod słońce.
A moje Ice Dance też dzielone, ale widzę, że one ładnie się rozrastają, pewnie to nie koniec dzielenia jeszcze bo moja wizja przewiduje duuużo trawek
Ewkakonewka 17:02, 07 lis 2014

BusyBee napisał(a)

Ale czad!!!... a ja go nie mam??? muszę o nim poczytać, bo naprawdę niezwykły... on gubi te listeczki zimą?? a wrażliwy jest...wcale nie znam tej rośliny...

Ja go mam bo jest.... miły w dotyku macnęłam go w ogrodniczym i mi został w ręku
Gubi te nibyliście już powoli, a wiosną dosyć późno startuje i wszyscy mówią oooooo drzewo Ci uschło wrażliwy chyba nie jest, nie wiem, nigdy mu nic nie było w każdym razie
Ewkakonewka 17:49, 07 lis 2014

+20 drugi dzień, jesień nas lubi w tym roku
To jeszcze kolory jesienne. Klon co najmniej dziwnie wygląda. Nie będzie on zjawiskowy tym razem.
BusyBee 17:56, 07 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)

Ja go mam bo jest.... miły w dotyku macnęłam go w ogrodniczym i mi został w ręku
Gubi te nibyliście już powoli, a wiosną dosyć późno startuje i wszyscy mówią oooooo drzewo Ci uschło wrażliwy chyba nie jest, nie wiem, nigdy mu nic nie było w każdym razie

Może i późno startuję, ale później nadrabia- warto czekać