gardney
22:56, 09 lis 2014

Witaj Izo! Kopytnik ładny jest tak samo pachysandra. Fakt z żurawkami trochę cyrku jest, ja kocham, ale fakt to co powyższe napisane. Jest jeszcze jedna sprawa - są różne żurawki, niektóre nie rozrastają się tak szybko, te polecane na forum najczęściej szybko się rozrastają ale sątakie które wolniej - i wtedy ciężej się rozmnażają. Jeżeli planujesz duże pola żurawkowe jak u Syli to nie radzę ale jeśli tylko małe plamy to czemu nie. Możesz podpytać Lukiego o to które odmiany są takie najmniej rozrastające się. Chyba żuraweczki też są delikatne i inaczej rosną ale ja dopiero próbuję z różnymi odmianami więc dokładniej nie podpowiem.
Już dawno się zgubiłam w twoich planach ale kibicuję
Runiankę mam może nie w zatrważającej ilości, ale możesz wpaść do mnie na wiosnę po kilkanaście gotowych sadzonek. Co do kupowanej runianki - jak się dobrze trafi to z takiej kupionej doniczki można czasem uzyskać kilka sadzonek, ja kupiłam bodajże 4 doniczki i od razu dzieliłam i wyszło mi dużo więcej.
Już dawno się zgubiłam w twoich planach ale kibicuję

Runiankę mam może nie w zatrważającej ilości, ale możesz wpaść do mnie na wiosnę po kilkanaście gotowych sadzonek. Co do kupowanej runianki - jak się dobrze trafi to z takiej kupionej doniczki można czasem uzyskać kilka sadzonek, ja kupiłam bodajże 4 doniczki i od razu dzieliłam i wyszło mi dużo więcej.