Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Viola 23:40, 10 lis 2014

Loosiuu napisał(a)
Hahahaha uśmiałem się
Nie zdziw się, bo mogą mieć spore korzenie Przesadzasz teraz czy na wiosnę?

Planuję jutro
Viola 23:42, 10 lis 2014

Iwk4 napisał(a)

Fajnie
Twój chociaż o ślimaczkach Danusiowych powiedział, że go na dzieła sztuki nie stać, a mój M, że złomu w ogrodzie nie potrzebuje No cóż, ja trafiłam na zły moment, bo obsługą pieca się zajmuje i instrukcję teraz czyta.

No bo go nie przygotowałaś. A obsługa pieca może wyprowadzić z równowagi - coś o tym wiem
Iwk4 23:43, 10 lis 2014

Violu, za późno przeczytałam twoją instrukcję. Zorientowałam się po jego odpowiedzi.
Viola 23:43, 10 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Violu, nie tnij już bukszpanów,bo na to zapóźno. Wiosną przytniesz i szybko się ukorzenią. Chyba, że u sąsiada będziesz cięła, tego, co go nie lubisz, to rozumiem

Ha, ha, może po cichu ciachnę wieczorem jak z pracy będę wracała. Może nie ma monitoringu, chociaż kto go tam wie
Viola 23:45, 10 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Violu, za późno przeczytałam twoją instrukcję. Zorientowałam się po jego odpowiedzi.

No właśnie, ja zanim o coś ryzykownego poproszę, to muszę przemyśleć od początku do końca, jakie skutki moja rozmowa może przynieść. Czasem nieodwracalne
Viola 17:50, 11 lis 2014

Wyruszyłam wczoraj na poszukiwanie serbów i niestety nie kupiłam, ale popełniłam kilka małych grzeszków Kto mnie teraz rozgrzeszy i pokutę nakaże. O ja biedna... Trawki kupiłam - o tej porze !!!! Zadołowałam doniczki w zacisznym miejscu i do wiosny nie ruszę: Trzy rozplenice Hameln i jedną turzycę Ice Dance (tylko tyle było) Zapatrzyłam się na Wasze trawy i nie dałam rady do wiosny czekać. Więcej grzechów nie pamiętam i niczego nie żałuję

Viola 17:54, 11 lis 2014

Wczoraj odgrażałam się , że dzisiaj przesadzę brzozę... i przesadziłam

Było tak:

Jest tak:

Różnica praktycznie nie widoczna, ale dla mnie zasadnicza
Loosiuu 18:33, 11 lis 2014

Posadź do ziemi, a nie w doniczkach i obsyp korą jak mrozy będą zapowiadać. Teraz też można trawy sadzić, bo gleba nie jest jeszcze zamarznięta

Edit:
Haha najpierw napisałem, potem do siebie zajrzałem Przepraszam? Hahaha, albo nie, bo fajna jest ta turzyca i powinnaś być zadowolona
Ewa777 19:11, 11 lis 2014

Violu, to będziemy razem dbać i pielęgnować trawki. Kupiłam takie same z miesiąc temu. Wkopałam je do ziemi bez doniczek
Iwk4 20:12, 11 lis 2014

Violu, jak brzozy ruszyłaś, to trawkom też nic nie będzie. Sadź, jak wiesz, gdzie.

Tak się wczoraj odgrażałaś, że mnie dziś też na przesadzanie wzięło, a że sama bym nie dała rady, dziś przetestowałam inną taktykę wobec M
Najpierw zaczęłam kompost przewalać, taki dziś miałam plan. Jak się już dostałam do powiedzmy "złota", załadowałam taczkę i pojechałam przesadzać berberys wgłąb rabaty. A, zapomniałam powiedzieć, że najpierw M ściął derenia, bo na jego miejsce miał trafić berberys, a ja się uparłam, ze więcej robić nie musi:
1. Wiem kochanie, że masz swoją robotę, ja sobie korzenie pomału wykopię
2. (10 minut później) Kochanie, ja jednak nie dam rady ich ruszyć, pomożesz?
3. (korzenie zostały wykarczowane przez M)
4. Wiesz, tą taczkę ziemi kompostowej tu wsypię w dołek. ( M wsypał )
5. To może mi jeszcze tego berberysa podkopiesz, ja go przesadzę.
efekt końcowy - berberys przesadzony przez e-Ma