gdzie ta sara? ...pokaz mi ja ...bo jak mój pąk sie otworzy to przynajmniej bede umiec ocenic
stipa u ciebie to szaleństwo ...u mnie sie w ludwiczkach wysiała widziałaś ...ale tam jest taki burdelik ze bede plewić jak leci ...bo nie ogarniam tego
a Heidi ..ma kolor czadowy ...foto nie oddaje koloru ...a szkoda
Dzięki Łukasz. Dobrze że hortensje długo kwitną to chociaż dłużej pooglądam.
Aż źle to wygląda, zdecydowanie wolę jak rosną pojedynczo.
Ja zawsze marudzę na początku czerwca bo kwitnących mało
W takim razie zaryzykuję kilka, w końcu nic nie tracę
Tym bardziej mi miło, a tak ładnie to tylko na zdjęciach wygląda Jeszcze duuuużo niedoróbek do poprawienia.
Ta część jeszcze nie do końca skończona, brak pomysłu bo rabata jest w kwadracie, jakieś 4 x 4 m i kombinuję co dalej. Jakieś zdjęcia jutro postaram się zrobić, może coś podpowiesz
Kolor mają bardzo fajny, zupełnie inny od Limelight. I wcale nie są takie małe, można je spokojnie wyprowadzić na dosyć wysokie, ja swoje ścinam wiosną radykalnie.
Nie wiem tylko czy na tle żółtych thuj będzie je widać...Zleją się zupełnie.
Zwykłe Limelight też można mocniej ciąć, ja po 3 sezonach mam w miarę niskie.
dzięki Mirelka Okazuje się,że w ubiegłym roku właśnie ta odmiane posadziłam( znalazłam w ziemi jakas karteczke ) ,ale ponieważ rosnie od zachodu nie jest taka piekna jak Twoja...no chyba ,że wymaga więcej czasu? hmm, wywalić z tego miejsca czy dać jej szansę?
Stipa rośnie i chce kwitnąć, zaraz będzie towarzyszyć różom. Niestety dla wielu róż tutaj to pierwszy rok więc będą mniejsze.
Na pergoli za moment LO otworzy więcej kwiatów i zakwitną ostróżki, to pierwszy rok, będę obserwować nasadzenia. Już mam pewne przemyślenia co do dzwonków więc na jesieni roszady
Gosia to szałwia odmiany Deep Blue. W zeszłym roku miałam ją posadzoną ze stipą tzn.szałwia na pierwszym planie jako obwódka, a stipa za nią.
W tym roku bez stipy za to z nowo posadzonymi tujkami danica
No bosko psze pani
Stipa z wysiewu, no szacuneczek. Ciekawe jak się przyjmą moje siewki przesadzane.
Zwróciłam uwagę na donicę okienną. Ślicznie się tam wszystko skomponowało, zwiewne kwiatki i biel, miodzio.
Wszytkich pytam to i Ciebie zapytam jaka masz szalwie? Tyle tych odmian że zwariować można a Twoja pieknie wygląda że stipa powiedz co to za odmiana i jak ją sadzić ? Przed stipa czy za stipa?
Gosia dziękuję za pochwałę. Od wielkości kolorów odchodzę, ale tego miejsca nie zmieniam
Marga nie znam odmiany tej tawuły, kupiona jeszcze przed O. W tym roku zadziałała. Ładna jest w takim delikatnym różu, a kwiaty w pełnym rozkwicie takie są fajne puchate
Asia stipa jest zeszłoroczna z własnego wysiewu. Ładnie przetrwała zimę tzn.całe kępy zarosły, więc ją zostawiłam. Niczym jej nie dokarmiam.
Swoją spróbuj podlać florovitem