Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Johanka77 11:05, 18 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Asia nie znam tej trawy śmiałek darniowy, więc się nie wypowiem. Dużo jest tajnych ciekawych traw

Zapraszam do mnie. Dziś wrzuciłam. U mnie są drugi rok i są świetne!
MirellaB 11:17, 18 cze 2017

Asia byłam
Johanka77 11:43, 18 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Asia byłam

ania1110d 13:23, 18 cze 2017

Mirelko - pamiętasz może nazwę tego berberysa czerwonego co jest razem z szałwią bardzo ładny ma kolorek
inag 19:45, 18 cze 2017

_Martini_ napisał(a)
Ilona, czytam o Twojej stipie. A znasz Calamagrostis? Zakupiłam ją jako alternatywę dla tej zwykłej. Malutka jeszcze. Nie znałam tego carexa Phoenix, super jest.

Oj, nie znam ale zaraz wyszukam i poczytam. Dzięki!
Phoenixa chciałam wziąć na próbę bo bardzo mnie zaciekawiła ta trawa. Zbiera dużo pozytywnych opinii i podobno bez problemu zimuje ale jak jest naprawde...?

* Właśnie wpisałam w google i wyskoczyło mi że to trzcinnik KF. Tą trawę znam - bardzo mi się podoba tylko szukałam czegoś łudząco podobnego do stipy.
gosika67 19:53, 18 cze 2017

Wybieram się na ODR i mam zamiar kupić berberysy różne kolory miniatury.Twój berberys ma w sobie taki ogień, może też będzie taki kolor.
Mirella między berberysem a szałwią oprócz iglaków co rośnie bo nie mogę zidentyfikować? Ta rabata ładnie się prezentuje, jest tka dopieszczona.
Trawnik też masz ładny, kto o niego dba? Pozdrawiam Gonia
inag 19:57, 18 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Ilonka ja zawsze szczerze piszę co mi się podoba, a co nie. Trawa o której piszesz mi się nie podoba
Stipa jest jedna jedyna w swoim rodzaju i zamiennika nie znajdziesz. Wiem, bo też szukałam - pisałam Ci o tym wcześniej.

Znalazłam zdjęcia moich traw, które w ubiegłym roku kupiłam do donic. Fajna była turzyca rzadkokłosa Carex remota - to ta soczyście zielona z cienkimi źdźbłami na zdjęciach.
Może by taka Tobie odpowiadała

I to właśnie sobie cenię Bez owijania w bawełnę.
Nigdy nie widziałam tej trawy "na żywo" dlatego ciężko mi ją oceniać ale patrząc na zdjęcia w internecie i to co piszą o Phoenix Grass na forach to jest bardzo podobna właśnie do stipy. Odróżnia ją to że niby ładnie rośnie też w zacienionych miejscach i nie przeszkadza jej codzienne podlewanie a ja myślę właśnie, że to z powodu wody stipa u mnie marniała. W tym roku chciałam zamówić tylko kilka sztuk tak na próbę, żeby zobaczyć jak wygląda w realu. W razie czego to przesadziłabym ją gdzieś z tyłu i po kłopocie. Nie wiem dlaczego ale kusi mnie ta trawa
Ta turzyca rzadkokłosa Carex remota, o której piszesz jest bardzo ładna. Masz ją jeszcze? Przetrwała zimę?
AGDULA 23:41, 18 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Belveder nareszcie kwitnie

Cudne te róże! Zazdroszczę. U mnie cienia i iglaków sporo i różą jakoś to się nie podoba..
kasja83 07:50, 19 cze 2017

Jeszuuuu,ale ten Bleveder ma fajny kolor!!!!
lindsay80 08:46, 19 cze 2017

Piękny kolor i kwiat ma ta róża Belveder!

Jak rozplenice teraz, pozbierały się po akcji dzielenie?