Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 14:47, 07 lip 2017

Do góry

Miejsce milion dolarow.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:46, 07 lip 2017

Do góry
Figaro nie mam raczej problemu z tlumaczeniem ta konkretna monarda pokazana na fotce nazywa sie Donnerwolke

ta natomiast to
Beauty of Cobham

w normalnym swietle ma taki kolor:

I pysznoglowka po polsku nazywa sie tez monarda

Na Bawarii mieszkam 12 lat

a ogrodu w calosci chyba nigdy nie pokazywalam, tak naprawde sie nie da, bo dosc duzy jest. Trzeba sobie go poskladac w calosc duzo fotek tu na watku, troche jest w wizytowce ale ta w aktualizacji i ciagle na nia czasu nie mam.
Ogród Bogusława 14:39, 07 lip 2017

Do góry
Cukiereczki

Ogród Bogusława 14:35, 07 lip 2017

Do góry
Nowe zakupy
Mój zakątek - początki 14:32, 07 lip 2017

Do góry
natka098 napisał(a)
Muszę zrobić kanciki, bo już zarosło. i cały czas szukam weny na rabatę ostatnią która mi została do zrobienia.

Ależ mnie to zdjęcie podoba się! Jak różu nie lubię, to jestem w stanie bronić poglądu, że to nie róż, a nawet jeśli jednak, to jakiś fenomenalny
O! Morelowy to jest! Normalnie bym się w taką kieckę ubrała, czyli nie może jednak być to róż
Ogród Małej Mi 2017 14:31, 07 lip 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wejdź na wątek o lotosach i tam jest wszytko napisane. Ważne to przezimował, potem podzielić i w odpowiednim momencie wrzucić do kałuży w której siedzi do jesieni. Nawozimy jak jeszcze trzymamy poza oczkiem.

A koty to mam dwa.. drugi dziki w szklarni się plącze..

Mam też te jeżówki u siebie. Nazywam je Jeżówki Małej Mi bo kojarzą mi się z Tobą i Twoim ogrodem
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:22, 07 lip 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

a może masz takiego co kwitnie na dwuletnich pędach i przemarza? przycinasz go? mam wielkokwiatowego Hagley Hybrid nic mi nie urósł od tamtego roku a nawet bym powiedziała ,że jest jeszcze mniejszy( ale kupiona mała sadzonka w jakimś markecie ,może dlatego?) zobacz sama

Ten z włoskich i już ladnie kwitnie ( purpurea plena elegants)

a to Kermesina ...muszę ja zabrać bo ten spirit ją zeżre

No takie okazy jak na ponizszych zdjeciach bym wolala. Moj powojnik wyglada jak Twoj na pierwszej fotce. Hmm ... To mial byc powojnik Sweet Summer Love. Z tego co wiem, to przycina sie go w marcu na 30 cm. Tak tez robie. Mimo, ze w lecie dorasta gora do 50cm. A moze dostalam jakas pomylona sadzonke i to nie jest ten?
Osiedlowy ogródek 14:09, 07 lip 2017

Do góry
Nie wiem jak zwalczyć te małe potwory
Roślinki zjedzone w kilka dni przez ślimaki

Osiedlowy ogródek 14:06, 07 lip 2017

Do góry
Kolejna lilia i czosnki główkowate

Osiedlowy ogródek 13:57, 07 lip 2017

Do góry
Warzywnik w skali mikro
Sałaty i pomidorki koktajlowe

Osiedlowy ogródek 13:52, 07 lip 2017

Do góry
Rabata cieniu pod lipami i kasztanowcem...

Przybyło mi tam ok pół metra ziemi (panowie przesunęli mi ogrodzenie z korzyścią dla mnie)
Chciałabym wywalić śnieguliczkę, która tam rośnie bo wchodzi mi na ogródek nowymi rozłogami i nie wiem co tam wsadzić zamiast niej w taki cień.

Mam cztery rodki, może je tam ulokuję?

Słoneczny Ogród 13:45, 07 lip 2017

Do góry
Milka
Juk u mnie dużo i w kępach gęsto, a i piasek im służy chociaż juki zadowolone
Skalniak duży i ładnie go widać z tarasu, ale maj jeszcze tam piasek do murowania i nie mogę strzelić zdjęcia z daleka.
Ogródkowe perypetie:) 13:42, 07 lip 2017

Do góry
abiko napisał(a)

Jak tam pojadę to zrobię fotkę.

Pamiętasz moje kule na przedogródku? Tam chcę uporządkować żwirek, bo wygląda tragicznie.. trudno.. i jak na mnie jest za ascetycznie. Tzn. ja lubię porządek, ale wcześniej czy później wolę uporządkowany bałagan I pomyślałam, że dam tam właśnie do bukszpanów skarpety z hakone, albo jakiej innej żółtej.. żeby cos jednak się tam działo. No ale, że jakoś trafić ładnej nie mogę to teraz się zastanawiam czy nie tać tam brązowej bronsity, co widziałaś, że ją Sebuś posiał Tylko ona mała.. i niestety czasami mi wymarza. I nie wiem. Najchętniej to w ogóle dałabym berberysy, które kocham ale jak pomyślę o wyciąganiu liści ze żwiru to mi przechodzi

Brązowa mi tam nie pasuje, berberys tez nie, raczej tylko trawa, która nada lekkości; może wybierzesz molinię Variegata, cudna trawka, fajny kwiatostan, świetny pokrój i wielkość, fajna jasna plama przy kulach, wiosną szybko rusza, zupełnie nie wymagająca; u siebie chce spod kul wywalic wilczomlecz bordowy i zurawki i dac własnie molinie, mam je w innych miejscah, dużo i uwuelbiam.

sorki, wklejam foto, potem usunę
to są molinie
wcale nie gorsze od hakone, które rosną ogromne, moje około 1m niektóre już mają.
Osiedlowy ogródek 13:16, 07 lip 2017

Do góry
Pod cisami będą limonkowe żurawki, na razie są aż trzy bidulki

Za nimi przekwitłe już, kupione na grosze niebieskie hortensje

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:15, 07 lip 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

ojej nie doradzę Ci bardzo mi przykro ja nie robię kompostu

może kto inny Ci podpowie...Coś mi sie o uszy obiło ,że dziewczyny robią gnojowke z liści pomidorów

Basiu, nic się nie stało, już mi dziewczyny podpowiedziały
Pozdrawiam ciepło
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 13:08, 07 lip 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
I "ciastko nowość" na tworzonej niby rabacie

Super Asiu
Kindzia dobrze doradza, cebulowe muszą być i jeżówki, bo do zimy cieszą, a tamte wiosną
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:05, 07 lip 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Mojemu też muszę dać, bo już trzeci rok nie kwitnie leniwiec.

a może masz takiego co kwitnie na dwuletnich pędach i przemarza? przycinasz go? mam wielkokwiatowego Hagley Hybrid nic mi nie urósł od tamtego roku a nawet bym powiedziała ,że jest jeszcze mniejszy( ale kupiona mała sadzonka w jakimś markecie ,może dlatego?) zobacz sama

Ten z włoskich i już ladnie kwitnie ( purpurea plena elegants)

a to Kermesina ...muszę ja zabrać bo ten spirit ją zeżre

Osiedlowy ogródek 13:02, 07 lip 2017

Do góry
Dziś rano...

Teraz widać ile mam cienia na ogródku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies