Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 11:42, 28 lip 2017

jona napisał(a)

Lubię rośliny wokół których jest gwarnie . Nachyłka nie mam, ale chyba go poszukam.
Jeżeli chodzi o inspiracje Twoimi hostami, to ja mam od zeszłego roku kilka funkii w doniczkach stojących obok siebie. Niestety miejsca brak na rabatach. Na szczęście dobrze się sprawdzają także w donicach

Ja też lubię takie rośliny, co przyciągają owady.Dlatego i mikołajka mam.Może nie za-specjalny .Ale tam jest tak tłoczno od tych owadów.Fajny to widok.
Nachyłki mam 2.Ale ten Zagreb, co roku jest większy i taka żywa oplamka w ogrodzie.
Jakbyśmy się kiedyś jeszcze widziały.To mogłabym ci kawałek jego dać.Ale sama nie wiem , jak to się uda.
Och, cieszę,się,że chociaż przyczyniłam się do posadzenia funki w donicach.Ja je uwielbiam. I nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich

liliowiec Holiday Deligh

Liliowiec cara mia
agnieszka_m 13:14, 28 lip 2017

Liliowce cudowne

Tytuł krolowej jak najbardziej się im należy
kasja83 13:22, 28 lip 2017

Aniu widać, że jesteś wielką fanką liliowców-ale one też Cię bardzo lubią. Super rosną.
Radziu2013 13:25, 28 lip 2017

anabuko1 napisał(a)

To dobrze.Ale w większość to będą żółte i czerwone.które mogę się podzielić.Reszta,że jszcze za małe .Muszą w kępy urosnąć.
Tak ci pasuje ??

Wszystko pasi Bylebym więcej odmian miał i kwitnących roślin więcej u mnie było A że one wszystkie piękne to i wszędzie ładnie wyglądać będą
anabuko1 23:14, 28 lip 2017

agnieszka_m napisał(a)
Liliowce cudowne

Tytuł krolowej jak najbardziej się im należy

Agniezko, krółują i cieszą te liliowce teraz w lipcu.Ale trudną konkurencje maja i lilie, i róze i coraz piękniejsze hortensje

Pysznogłówki

anabuko1 23:27, 28 lip 2017

Pogoda u mnie cały czas jest dobra, słoneczna, ciepełko.I znowu idą upały.A dziś wieczorem znowu musiałam wszystko podlewać,.Ale miałam córcię do pomocy. znowu sucho.
kasja83 napisał(a)
Aniu widać, że jesteś wielką fanką liliowców-ale one też Cię bardzo lubią. Super rosną.

Póki kwitną liliowce i lilie, to fakt w ogrodach jest szaleństwo pięknych kolorów., które ja tak bardzo uwielbiam Liliowce są cudne.I nie wszystkie falbaniaste są piękne.Dużo takich innych , prostych czy to kształtem , czy też zwykłym kolorem sa piękne.

Ach i pozytywna wiadomość moja córcia dostała się na te swoje studia wymarzone.Dziś o 14 w końcu ogłosili listę

lilie
Nallar 23:31, 28 lip 2017

Na wiadomość o przyjęciu córci czekałam. Super że się udało.
katel 23:54, 28 lip 2017

Pogratuluj córce, wspaniała wiadomość
anabuko1 09:41, 29 lip 2017

Radziu2013 napisał(a)

Wszystko pasi Bylebym więcej odmian miał i kwitnących roślin więcej u mnie było A że one wszystkie piękne to i wszędzie ładnie wyglądać będą

To tak, jak ja robiłam O tak, liliowce są piękne.I można je wszędzie dopasować.
W takim razie kilka będzie.Ja dopiero 3 lata temu zaczęłam je sprowadzać, kupować do ogrodu.I w tamtym roku też.Dlatego dużo jeszcze mam małych.Nawet mam ze 3 małe , że w tym roku jeszcze mi nie zakwitły.I jakie też nie wiem.

Lilie też cieszą.A jeszcze sporo mam w pąkach
anabuko1 09:56, 29 lip 2017

Nallar napisał(a)
Na wiadomość o przyjęciu córci czekałam. Super że się udało.

Ja też się cieszę.Po raz wtóry to przechodziłam.Ale teraz cócia jest na miejscu.Także już na ta uczelnie idzie.Wczoraj nawet obie podlewałyśmy w ogrodzie i dużo innych prac w ogrodzie mi pomagała.Kobieta, to kobieta.Nie trzeba nic mówić,sama się bierze.

I dziwna lilia. W ogóle nie przypominam sobie,żebym taką kupowała.
Czyli jakś pomyłka. Ale ciekawa..Inna niż wszystkie

Lilia trąbkowa Pink Perfection - jednym kwiatkiem tylko zakwitła
]