Jak będziesz kosić, kosiarka wciągnie także liście i grabienie nie będzie konieczne. Najlepszym sposobem zbierania liści z trawnika jest właśnie koszenie i musisz to robić często (co najmniej co 7 dni), a nie kiedy ci się zachced, ponieważ liście zaduszą młodą trtawkę i będzie po trawniku.
Danusiu niestety nie Twoja propozycja bo z przedpłociem by się gryzła ale przebudowana czy dobrze, nie wiem... Powiem tylko że bukszpany z zawijasa trzy razy od wiosny przesadzałam... w różnych kombinacjach środek podzielony jest na trzy części w jednej są stożki, w drugiej kule a w trzeciej hakone.
To zjawiskowo ubarwiona jabłoń domowa 'Red Boskoop;. Wiem, że jest obcopylna więc jeszcze dosadzę inną odmianę. Red Boskoop będzie miała cudnie pachnące kwiaty bardzo wcześnie.
Gardenarium napisała:
Super artykuły! Polecam wszystkim przestudiować, przemyśleć, przekalkulować i zastosować.
To właśnie dla tych mądrości ogrodowych Danusi jestem tutaj razem z Wami.
A JA MAM PYTANIE , chce takie nasadzenia zrobic ale od północno- zachodziej strony i co posadzic zamiast żywotnika wschodniego Aurea Nana, on raczej rośnie w słońcu a ja mam słońce dopiero od gogz.13.Proszę dziewczyny pomóżcie