Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

LeŚnicZaNka 17:39, 25 lip 2017

Do góry
Słoneczny Ogród 17:37, 25 lip 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Bardzo ładnie ta rabata limonkowa wyszła drzewa to wiązy ? Nie potrafię na zdjęciu rozpoznać kora nadała klasy

Dziękuję
Drzewa to Wiązy Wredei.
Kora tez robi swoje, jasne rośliny "świecą" na jej tle
W innym miejscu, bo przy oczku mam bordowe żurawki i na tle ziemi słabo ja widac, u mnie na korze ciemna żurawka by nie była widoczna z daleka.

Rozpoznawanie chorób i szkodników 17:29, 25 lip 2017

Do góry
Witam, proszę o pomoc w rozpoznaniu choroby i wyleczeniu mojego lilaka. Więdną mu liście, robią się żółte wzdłuż nerwów, niektóre wyglądają jak przypalone słońcem. Szkodników na liściach brak.
Blaski i cienie nowego życia 17:26, 25 lip 2017

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Cytrynowe,czyli żółte mogę ci dać,zobacz u mnie czy o takie ci chodzi?

Napisałam. Żółte mam. Nastawiam się na cytrynowe w większych ilościach i różnych odmianach.

A liatra taka- czy to jest fiolet jak u Ciebie? Nie wiem. Czy można znaleźć ciemniejszy fiolet? ?

Może monardy fioletowe?
Ogród Małej Mi 2017 17:25, 25 lip 2017

Do góry
Już dzisiaj przybiegłam z życzeniami, wszystkiego najlepszego, w pracy, w domu, w ogrodzie

W kamiennym kręgu od początku 17:21, 25 lip 2017

Do góry
Najlepsze życzenia z okazji jutrzejszego święta

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:17, 25 lip 2017

Do góry
Ja też przychodzę wcześniej z życzeniami, wszystkiego najlepszego

Kwiaty we włosach 17:15, 25 lip 2017

Do góry
Teraz budleje różne odmiany i ujęcia, nie wszystkie jeszcze kwitną , widzę, że biała się ociąga

ta przy altanie-kupiona i Biedrze

te stare kilkuletnie na rabacie w cegle

ta na nowej rabacie, kupiona też w Biedrze

Słoneczny Ogród 17:14, 25 lip 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Ja w sumie mam tak samo u każdego podoba mi się coś innego, a jak u siebie to tak nie zawsze i tak zrobię po swojemu, chociaż czasami sugestie innych osób dobrze na mnie wpływają, oj bardzo dobrze z wielu chciejst już zrezygnowałam, lista się skraca no i może coś mi się uda spójnego w moim ogródku zrobića Twoją hortensjową to będę podziwiać

Można się posiłkować czyimiś radami ale musi nam się przede wszystkim podobać
Z tych chciejstw niektórych też za radami ograniczania pojedynczych gatunków się troche wyleczyłam.
Może być coś, co mi się podoba tak jak ten miniaturowy jałowiec ale powtarzam w kilku sztukach i myślę, że jest dobrze.
I też tak, jak Ty mówisz staram się juz robić coś spójnego
Małymi kroczkami do celu... 17:09, 25 lip 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
U mnie jezowki jeszcze nie kwitna ale porosly ardzo wysokie w tamtym roku takie wysokie nie byly hihi chyba taki klimat

Kasiu u mnie te ze zeszłego roku też, niestety miałam tylko dwie, białą i różową

Małymi kroczkami do celu... 17:07, 25 lip 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Ja kupowałam niby w ogrodniczym ale to taki ogrodniczy nie do końca pewny. Kiedyś sobie kupię typowego Chopina. Maja jedyne co ma z Chopina to wzrost. Bardzo wysoka i sztywna jest. Muszę ją dać gdzieś na tyły rabaty.

Widziałam u Zoji jej Chopina i u niej na pewno jest Chopin. Na razie niski.

Mój wygląda na chwilę obecną tak i mam cichą nadzieję, że to jednak będzie Chopin

Kwiaty we włosach 17:04, 25 lip 2017

Do góry
Radziu leje u nas jak z cebra, korzeń się czyści.Całą noc lało i cały dzień, kiedy w końcu przestanie? Biedne bociany całe przemoczone.Moje koty rządzą się w altanie, bo tam jest sucho, każde krzesło zajęte, wiedziałam komu ją robić.Szkoda,że nie potrafią grillować.

Muszę sobie humor poprawić jakąś kolorystyką
Zaraz niczego nie będzie, wszystko leży na ziemi.

lilie miniaturowe i słoneczniki

rudbekia

następne lilie

liście irysów i lilie

Słoneczny Ogród 17:00, 25 lip 2017

Do góry
Dziewczyny Gosia, Aurelia, Basia kory trochę poszło nie powiem, że nie.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:58, 25 lip 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
a dziś szaro buro i ponuro...

i zielono

dzięki za pomiar, u mnie chyba ok 3 ale mam tam garaż, w sumie tylko na wjazd taczki potrzebny, ale drzwi otworzyć jakoś trzeba
Ogrodowe marzenie Mrokasi 16:58, 25 lip 2017

Do góry
Słuchajcie, coś dolega mojemu lilakowi . Liście mu więdną, żółkną wzdłuż nerwów. Dzikich lokatorów nie zauważyłam. Co to może być i co na to poradzić???

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:53, 25 lip 2017

Do góry
siakowa napisał(a)

nice
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:49, 25 lip 2017

Do góry
Jolu serdecznie dziękuję za miłe życzenia, pamięć i piękne różyczki

Zaczęło padać więc trochę usiadłam przy komputerze, czasami trzeba też poświętować
Wczoraj było słonecznie i pięknie, swój festiwal zaprezentowały motyle, mają raj, kwitną jeżówki, liliowce. budlea i zaczyna kwitnienie werbena patagońska

Małymi kroczkami do celu... 16:48, 25 lip 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Paulinka źdźbła ta sesleria ma ładnego koloru. Ona kwitnie na biało?

Mirelka na to wychodzi

Edit. Zdjęcia z bliska

Kwiaty we włosach 16:48, 25 lip 2017

Do góry
Aurelia kamyki to mam z przodu domu i przy trawniku.Korę wywiewałby mi wiatr na ulicę i dlatego zdecydowaliśmy się na kamyki.Korę mam na innych rabatach, z tyłu.
Ta rabata jest najnowsza, wszystko na niej dopiero dojrzewa, najstarsza jest tam kilkunastoletnia tawuła przycięta w kulę i wg. niej było tam obsadzane roślinami. Robiłam to w sierpniu ub.r. Są tam jeszcze stare konwalie ale ich się nie pozbywam na razie, rosną pod płotem.Wkurza mnie sąsiadowy betonowy obskurny płot, posadziłam 3 cisy takie kolumnowe, zobaczę jak będą rosły to posadzę je wzdłuż tego płotu.Wkurzają mnie te pnącza- winobluszcz, za bardzo się panoszy.
Jakby nie było tej tawuły , to inaczej by się rozplanowało , a nie wysadzę jej , bo jest duża i czuję do niej sentyment.

Tutaj widać większą część tej rabaty, w tle szpaler forsycji, która oddziela od niej trawnik. Trawnik przy tej rabacie robimy we wrześniu.Jest to rabata z jednej strony altany.

widać trochę cisy

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:48, 25 lip 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies