Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój zakątek - początki

Mój zakątek - początki

natka098 18:48, 12 lip 2017

Od sobie na poprawę humoru parę zdjęć zrobiłam.
Rytla 19:06, 12 lip 2017

Koral wędzony na zimno! tyż mam jedną w podobnym kolorze.
Toszka 19:46, 12 lip 2017

Natko, sprawdź anabelce ph. Późną, bardzo późną jesienią,pod koniec listopada rozłóż wokół obornik (nie musi być super przekompostowany).

Ostatni moment by hakuro mocno!!!! przyciąć w małą, ale foremną kulkę. Gwarantuję ci, że nie pożałujesz Zwłaszcza teraz, jak jest gorąco i już rózowych listków nie produkuje.
natka098 20:31, 12 lip 2017

Toszka napisał(a)
Natko, sprawdź anabelce ph. Późną, bardzo późną jesienią,pod koniec listopada rozłóż wokół obornik (nie musi być super przekompostowany).

Ostatni moment by hakuro mocno!!!! przyciąć w małą, ale foremną kulkę. Gwarantuję ci, że nie pożałujesz Zwłaszcza teraz, jak jest gorąco i już rózowych listków nie produkuje.

Ja Hakuro obciełam z 1.5 tygodnia temu i teraz zaczęła puszczać. Mam ją znowu ciachnac?

hortensje mają 5ph. Jeden kwiat ma olbrzymi.

Toszka pokażę Ci moje tuji. Chyba będą żyły.

polinka 20:34, 12 lip 2017

natka098 napisał(a)
Mam jakąś depresję ogródkową tudzież wypalenie. Nic się mi nie chcę. Tylko trochę podlewam. eM kosi trawę. A chwastowisko zarasta.

To znak, że trzeba odpocząć Większość tak ma, że w połowie sezonu przychodzi mniejsze zainteresowanie ogrodem...trzeba przeczekać
Toszka 20:45, 12 lip 2017

To widać anabelka jeszcze się korzeni. Tak miałam z Vanilką - dwa sezony stała. W tym roku ewidentnie nadrabia

O hakuro napisałam, bo zobaczyłam, że w środku ma wyciągnięte gałązki. Dużo drobnych. W takim razie teraz zostaw, a wiosną, jak się obudzi mocno przytnij. Mocno! Zmężnieje i zrobi się zwarta.

Goryczka to rarytas.
natka098 21:02, 12 lip 2017

Toszka napisał(a)
To widać anabelka jeszcze się korzeni. Tak miałam z Vanilką - dwa sezony stała. W tym roku ewidentnie nadrabia

O hakuro napisałam, bo zobaczyłam, że w środku ma wyciągnięte gałązki. Dużo drobnych. W takim razie teraz zostaw, a wiosną, jak się obudzi mocno przytnij. Mocno! Zmężnieje i zrobi się zwarta.

Goryczka to rarytas.

Mam nadzieję że się ogarnie, choć w ubiegłym roku kwitły już. A tak ogólnie to nie wiedziałam, że ona z ziemi rośnie co roku, a z zeszłorocznych gałązek nie rusza.
natka098 21:04, 12 lip 2017

polinka napisał(a)

To znak, że trzeba odpocząć Większość tak ma, że w połowie sezonu przychodzi mniejsze zainteresowanie ogrodem...trzeba przeczekać

A widzisz zainteresowanie to i jest. Tylko chęci brak. najchętniej bym paluszkiem pokazywała co trzeba zrobić.
Rytla 09:13, 13 lip 2017

natka098 napisał(a)

A widzisz zainteresowanie to i jest. Tylko chęci brak. najchętniej bym paluszkiem pokazywała co trzeba zrobić.

Ja pokazuje i się zrobi, tylko nie-wia-do-mo-kie-dy.
natka098 18:15, 13 lip 2017

Rytla napisał(a)

Ja pokazuje i się zrobi, tylko nie-wia-do-mo-kie-dy.

Tak to i ja potrafię. Dopóki sama się za coś nie wezmę to pomocy nie otrzymam

Ale ruszyłam dziś 4 litery i zrobiłam oprysk Topsinem bo już mi róże zaczęły dołem plamistosci dostawać.