No o dobry wybor grabow, ja mam teraz problem z jedna wisnia na tarasie wierze ze sie wylize, ale nerw mam na siebie. Syla mi odradzala wisnie, ech...
Kurcze kazdy katek mi sie u Ciebie podoba
Hej Pumilio są super, śliczne ale troszczkę żałuję że się dłużej nie zastanowiłam nad wyborem. Bo muszę Pawłowi zwrócić honor, proponując te tujki miał rację, że kolorkiem fajne zróżnicowanie by wprowadziły.
Teraz jest równo zielono, Tuffety ze swoim biszkoptowym kolorkiem rozjaśniłyby to miejsce i idealnie zgrałyby się z kwitnącymi stipami.
No ale tak czy inaczej jest pięknie
Co do lawendy to ta odmiana bardzo ładnie zimuje
Ubiegłą zimę przetrwała idealnie ( całą zimę jest miękka, srebrzysta, tworzy zwarte kępki ):
Styczeń 2016
Kwiecień 2016
Tegoroczna zima była dla niej mniej łaskawa, miejscami przemarzło kilka sadzonek.
Styczeń 2017
Marzec 2017
Odbudowała się bez problemu i dziś śladu najmniejszego po wymarznięciach nie ma
Czerwiec 2017
Ja sadziłam chyba co 45/50cm ale to zdecydowanie za mało, smiało możesz tę odmianę sadzić co 60cm. Ma bardzo długie kłosy z kwiatostanami.
Gdyby nie lało poszłabym zmierzyć ile w stanie kwitnienia ma średnicy
Tak wygląda dziś - widoczne kwiatostany to z przemarzniętych kępek
A ja tak na nie chorowałam i wszyscy wybili mi je z głowy
Czytałam o Twoich problemach z nimi ale stosujesz jakieś zabiegi i pewnie pokonasz wroga ! Wisienki cudowne są, jak się dorobię to kupię je do przedogródka
A co do zakątków ... nie widziałaś pomieszczeń gospodarczych, wiaty .... Na pewno by Ci się nie podobało