Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 19:15, 10 lip 2017

anabuko1 napisał(a)

Kurczę a ja zapomnialam, że też nastawilam. Muszę podlać i nastawić drugą.
Dzięki za przypomnienie.
ja się ostatnio zaopatrzylam w dwa dodatkowe wiaderka z przykrywką i uruchomiłam masową produkcję, tyle u mnie pokrzyw
Jana 19:20, 10 lip 2017

anabuko1 napisał(a)
A oprócz gnojowki czymś jeszcze nawozisz??
hortki raz na 2-3 tygodnie jak sobię przypomnę magczną siłą, podobnie róże.....borówki amerykańskie nawoziłam co 2 tygodnie nawozem z B ale a takim efektem, źe straciłam jedną z nich reszta musi sobie radzić sama muszę jeszcze doczytać o pokrzywie bo gdzieś czytałam, że ją można stosować tylko do pewnego okresu
Anda 19:45, 10 lip 2017

Tak, pokrzywe stosuje sie tylko do polowy lipca. Potem warto stosowac inne gnojowki, ze skrzypu na przyklad
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
olga80 09:41, 11 lip 2017

Jana jaka różnorodność u Ciebie w ogrodzie.Mamy czym się zachwycać możesz zamienić pokrzywę na kurzak też dobry
a znalazłam teki coś http://poradnikogrodniczy.pl/samodzielnie.php
Jana 18:16, 12 lip 2017

Anda napisał(a)
Tak, pokrzywe stosuje sie tylko do polowy lipca. Potem warto stosowac inne gnojowki, ze skrzypu na przyklad
oj to ja jeszcze mam 3 wiaderka nastawionej...mus szybko wykorzystać tylko skąd wziąć ten skrzyp? Pokrzywa jednak bardziej dostępna...
Jana 18:21, 12 lip 2017

olga80 napisał(a)
Jana jaka różnorodność u Ciebie w ogrodzie.Mamy czym się zachwycać możesz zamienić pokrzywę na kurzak też dobry
a znalazłam teki coś http://poradnikogrodniczy.pl/samodzielnie.php
dziękuję za linka...zaintrygował mnie wyciag z bzu....w końcu muszę wykorzystać moje wiaderka..nawet M zaczął używać gnojówki z pokrzywy za moimi plecami a ja myślałam że mi gnojówka paruje....
Anda 18:22, 12 lip 2017

Jana, możesz też stosować gnojówki z szałwii, cebuli i czosnku. Działają bakteriobójczo, przeciwgrzybicznie i mają taki sam pozytywny wpływ na glebę jak i inne gnojówki. Z żywokostu też można zrobić. Z rumianku, lawendy, z nasturcji, nagietkow. No prawie ze wszystkich ziół leczniczych można robić gnojówki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jana 18:22, 12 lip 2017

Dziś zamówilam lykkefund 2 szt. Rose de rescht i chippendale......ta ostatnia na prezent zamiast capri na którą się nastawiłam...zobaczymy jakie będą
Jana 18:33, 12 lip 2017

Ewa a wiesz że ciągle myślę o tobie i jaśminie?nie wiem czy ci pokazywałam jaśmin w innej postaci.....pierwszy rośnie u mnie w donicach jest głównie zimozielony i na końcach ma kwiatuszki które nie pachną mocno ale ładnie wygląda...w każdej donicy są dwie sztuki a sadzonki bardzo tanie polecam....drugi też jest śliczny i można go formować w żywopłot tak jak na zdjęciu...ten ma kilka lat i rośnie we Włoszech
Jana 18:36, 12 lip 2017

Anda napisał(a)
Jana, możesz też stosować gnojówki z szałwii, cebuli i czosnku. Działają bakteriobójczo, przeciwgrzybicznie i mają taki sam pozytywny wpływ na glebę jak i inne gnojówki. Z żywokostu też można zrobić. Z rumianku, lawendy, z nasturcji, nagietkow. No prawie ze wszystkich ziół leczniczych można robić gnojówki
znaczy trzeba się wybrać na pobliską łąkę.....o cebuli czosnku i żywokoście słyszałam a o reszcie nie...całe życie się czlowiek uczy...u mnie bez czarny został zjedzony no aq
Przynajmniej się nie zmarnował