Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Z Pszenicznej ... 11:00, 12 lip 2017

Do góry
No i moje kochane cynie.
Kolory iście z ułańską fantazją Wspomienia babcinego ogródka

buki rosną - jeszcze dwa się wahają piękny ci on jest

Moje małe wielkie marzenie 11:00, 12 lip 2017

Do góry
Anulka Vanillę mam, tak teraz wygląda, akurat jej jestem pewna.

Więc co mam ja??? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
Z Pszenicznej ... 10:57, 12 lip 2017

Do góry
Pomidory mam wszędzie - kilka odmian, będę wybierać zwycięzcę na przyszły rok Nawet róże utonęły w pomidorach, ale się jakoś nie skarżą.

Jednoroczne - mieszanka pastelowa, chaberki w różu, filoetach, obsiewka, maciejka...

Pszczelarnia 10:55, 12 lip 2017

Do góry
admete napisał(a)

Ewa moje chłopaki byłyby zachwycone!!!!!!

Pakuję w paczkę i wysyłam ich na kilka dni hahahahahaha

Uporają się z tą hałdą w kilka dni?

Z Pszenicznej ... 10:52, 12 lip 2017

Do góry
Wawrzynik pęka w szwach

Cukinie rodzą codziennie, mrożę, jem krem z cukini, cukinię z curry, a jeszcze przede mną placuszki z cukinii - kocham to warzywo.

Marchewki wyjadają dzieciaki, koper już czeka na ogórki do kiszenia, bazylia wciąż do pesto idzie, kalarepka rośnie, pietruszka, pory, selerki korzeniowe i naciowe, fasolka żółta, nici chyba z eksperymentalnego kalafiora... zamienię go na inne warzywo w przyszłym roku...
Jest jeszcze cebula, rzodkiewka, szczypiorek, zioła i pełno kwiatów

Pszczelarnia 10:50, 12 lip 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
co tam kopiesz? juz plecak pakuje moge pod chmurka spac jak nie pada

Dziś nie pada.
Odzyskujemy ziemię z wykopów pod kostkę. Przesiewamy ją, dodajemy obornika i pójdzie na nową rabatę o nazwie "pod lilakami".

Są i inne fronty robót: głównie porządki. Do pocięcia, do wywiezienia, do rozparcelowania, do spalenia.
I kawałek ziemi chcę skopać pod rozsadnik z prawdziwego zdarzenia.
Pszczoły ogarnąć, drzewo na zimę przygotować na opał... Nie ma końca.

I czekają 2 nowe rabaty do skopania.

Tak to wygląda:

Z Pszenicznej ... 10:47, 12 lip 2017

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:46, 12 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
i taki niesamowity murek na końcu tego kącika

a tego murku jeszcze nie widzialam, nowy jest?
Irenko fajnie poispacerowac po Twoim ogrodzie nawet wirtualnia
Z Pszenicznej ... 10:46, 12 lip 2017

Do góry
Bylinówka zielona Ale kolor różowy już wkracza na salony pod postacią monardy i floksów, dopełnią ją liatry, jeżówki i sadziec.
Na pierwszym planie molinia transparent - jestem jej ciekawa

Z Pszenicznej ... 10:43, 12 lip 2017

Do góry
Artemis dostanie za towarzystwo cisy, ale szukam ładnych i dużych.
Na razie rosną sobie 4 szt same i się rozrastają

Z Pszenicznej ... 10:41, 12 lip 2017

Do góry
Róże:
Leoś sobie radzi pomimo przenosin jesienią. Lnica go opanowała ale wiem że i on jeszcze nie pokazał wszystkiego

Bailando trzyma się tak samo jak Baronesska, stipa jeśli przeżyje w przyszłym roku wylatuje - wyrosła taka wielka i gęsta, że zasłania róże. Żywopłocik bukszpanowy podrósł więc wystarczy za towarzystwo, dosadzę może szałwie i przetaczniki do róż.

Ogród w skali mikro cz.II 10:40, 12 lip 2017

Do góry
gierczusia napisał(a)

Nooo właśnie nie wiem Asiu jak na początku wszytsko szło jak po maśle , to teraz zaczynają się schody może Mariusz pomoże...echhhh...
A taerz idę sadzić moje gyszynki uppss...prezenty

Imperata?...ale super wybarwiona, u mnie muszę chyba przesadzić, bo nic a nic nie widać czerwieni
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 10:35, 12 lip 2017

Do góry
Siewka klonu jesionolistnego. Zdecydowanie wywal - nie polecam dzikiej odmiany do ogrody przydomowego - taki chwast.

wiunia napisał(a)
Witam, czy ktoś rozpoznaje tę siewkę drzewa? Wydaje mi się, że dojrzały okaz ma dwubarwne liście kremowo- zielone Ale pewna nie jestem.

Mam dylemat czy zostawić czy też nie. Mam ogród 600m2 więc jest ważne jakie to drzewko będzie.
Z góry dziękuję za pomoc.
Z Pszenicznej ... 10:34, 12 lip 2017

Do góry
Małgoś dzięki że zaglądasz, ja jestem nieczasowa - wakacje, dzieciaki w domu, obiady i wieczne waśnie między rodzeństwem. Marzy mi się już wrzesień
Tym bardziej że pogoda jak dla mnie do d... wciąż pada, a słonka mało. Nie proszę o upały, ale choć kilka dni ze słonkiem by dzieci nie musiały siedzieć w domu....

U mnie busz, przez te deszcze część roślin rośnie jak na drożdżach, zasłania inne i teraz nie wiem czy tak już będzie czy tylko to przez te deszcze, przesadzać na jesieni czy się wstrzymać... ech...

Tymczasem fiolety trwają w postaci lawendy, muszę wyciąć już na "pniu" dzwonki i lnicę, bo zaraz będą sypać nasionami. Naparstnice też już do wycięcia, z tyłu rabaty zostawię na wysiew.

Ogród w skali mikro cz.II 10:34, 12 lip 2017

Do góry
gierczusia napisał(a)

trza było tak od razuuuu ..to zamiast szukać kota w lesie , to bym szukała adresu kliniki klonowania zwierzaków

Uroczy jest ,co nie ??

Czy Ty jesteś pewna, że to kot?...jakiś wielgaśny on?
Choroby klonów, klon - Acer 10:31, 12 lip 2017

Do góry
Kasiu, ja też się włączę z jedną radą - nie panikuj Bo zaraz rozpoznasz werticiliozę na każdym z krzewów. Uwierz mi - mojej aronii też przebarwiają się pojedyncze liście - o tej porze to normalne - i dotyczy wszystkich drzew i krzewów (zwłaszcza liście, które wystartowały jako pierwsze i są głębiej w koronie, ich przydatność do asymilacji jest mniejsza). Nie słyszałem jeszcze aby aronia werticiliozę złapała... Nie każdy przebarwiony w ten sposób pęd w przekroju oznaczą tę chorobę. Tak więc wytnij starsze pędy jak pisze Mazan, pryśnij Rovralem albo PW i głowa do góry. Ja tam swoje aronii w ogóle nie pryskam i nie tnę, i się nią nie przejmuję. Mój główny kontakt z nią ogranicza się do wrześniowego zrywania owoców

Katkak napisał(a)
Mazan, czy to znów moja już dobra znajoma Werticilioza?
Muszę Cię jeszcze pomęczyć, bo nie wszystko jest dla mnie jasne odnośnie tego Propianianiu Wapnia.

Walerku powiedz proszę ile mam tego proszku wsypać na 10l wody (ile łyżek np.). I czy mogę to stosować nawet teraz, kiedy temperatury są wysokie? Czy tez stosuje się to kiedy jest chłodniej?
Wiem, że już pytałam o PW, ale wciąż nie wszystko jest dla mnie jasne. Musisz mi to tak właśnie łopatologicznie napisać . Z góry dziękuję
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:27, 12 lip 2017

Do góry

Irenko gdybyś mi wysyłała kawałek orlika, czy mogłabym prosić o ociupnkę tej żółtej trawki. U nas nigdy takiej nie spotkałam. Napisz mi adres na pw maruna zaczyna przekwitać. Jeszcze z tydzień i będą nasionka.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 10:20, 12 lip 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
I trochę szerzej Jeszcze mnóstwo pracy...

Mniód !
Blaski i cienie nowego życia 10:19, 12 lip 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ula piękny ten liliowiec i piękne zdjecie mu zrobiłas.Dzieki.

Może jutro będzie wow
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 10:19, 12 lip 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Ciastkowa - dziś "wyrosły" liatry

Ale masz ślicznie odchwaszczone...nie nudzisz się czasem?, mam całą zachodnią stronę do wypielenia

Czekam na kwitnące liatry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies