Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:15, 19 sty 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Przemiła niespodzianka. Nie spodziewałam się tak błyskawicznej realizacji wysyłki.
Danusiu, dziękuję za wspaniałą książkę i autograf.

Przy mnie panowie pakowali, cieszę się że szybko dotarła
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:15, 19 sty 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Danusiu
dopiero dziś nadrobiłam zaległości u Ciebie .....troszkę mnie nie było ,a tu takie piękne streszczenie sezonu
z przyjemnością obejrzałam wszystkie fotki ,a teraz ta książka mnie kusi bardzo -mam nadzieję ,że w lutym będzie nadal dostępna

a w szczególności czekam na książkę o warzywnikach
Pozdrawiam cieplutko

Zapraszam, widzę 10% rabatu hasło multico, a jak nie będzie dostępna to dodrukują. Pierwszej książki jest już 5 wydanie czyli dodruk Warzywniki w opracowaniu, będą wyjątkowe.
W kamiennym kręgu od początku 19:18, 19 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Aniu, z czego jest ta brama? Jeju zapomniałam.

Danusiu z żywotnika, ale nie wiem co za odmiana. Sadziłam 20 lat temu, W szkółce zabrakło szmaragdów i ogrodnik zaproponował taki. Rośnie dość intensywnie. Może brabant? Rośnie odwrotnie stożkowo.
Muszę go ciąć częściej.
W kamiennym kręgu od początku 19:10, 19 sty 2021

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu, z czego jest ta brama? Jeju zapomniałam.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:05, 19 sty 2021

Do góry
Kochani, aż się popłakałam ze wzruszenia, takie miłe wpisy Muszę dzisiaj z Wiciem usiąść i obmyśleć jakiś specjalny wieczór wiosenny...w nowym ogrodzie - oczywiście dla odwiedzających. Poproszę synową Anię o upieczenie czegoś specjalnego Może zachód słońca i ognisko, a może coś innego. Myślę, że będziemy się widywać w naszym ogrodzie bez przeszkód. Już się nie mogę doczekać tych dni.

A książka jest nadal dostępna... zapraszamy oczywiście. 10 % rabatu hasło multico

https://lasksiazek.pl/pl/p/Jak-dbac-o-ogrod-marzen-PRZEDSPRZEDAZ/1422

Ja w każdym razie tworzę obecnie kolejną pozycję I marzę o wiośnie, żeby już przebiśniegi pokazywać
Ogród do odnowy 16:51, 19 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U mnie też najmilsze skowronki, też bym leżała i patrzyła. Pozdrawiam. Ostatnio dudka wypatrzyliśmy.

Dudka - to dopiero szczęście mieliście
Ogród do odnowy 16:41, 19 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U mnie też najmilsze skowronki, też bym leżała i patrzyła. Pozdrawiam. Ostatnio dudka wypatrzyliśmy.

U nas z ciekawostek to pojawiający się od czasu do czasu Srokosz. Siada na najwyższych gałęziach brzózek i wypatruje ofiar.
Świerk serbski - Picea omorika 15:11, 19 sty 2021

Do góry
Tomall, najlepiej korą sosnową mieloną (ciemny kolor i drobna), ale poczytaj tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/379-sciolkowanie-w-ogrodzie
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 15:08, 19 sty 2021

Do góry
Weszłam, patrzę "fundamenty się robią"...myślę: nowy dom zaczęła? niemożliwe...a tu pierwsza strona hahaha.
Patrzę czy pojechałaś...
Ogród do odnowy 15:06, 19 sty 2021

Do góry
Sezon 2017 u Hanusi 15:05, 19 sty 2021

Do góry
Rozbawiło mnie to "zawieszenie czegoś wesołego" U nas dopiero się ociepla, jeszcze na minusie, ocieplam kota w namiocie..poduchę jej kupiłam dzisiaj A pieski płaczą bo sól drogowa im doskwiera...
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:58, 19 sty 2021

Do góry
Fajnie, że akcja wysyłania w toku Dużo tego było. Dziękuję Wam ogromnie za przemiłe wpisy, zakupy książki i odwiedziny. Wynik przedsprzedaży był nadzwyczaj zaskakująco dobry. Dziękuję.

Odpowiadając na pytanie Iwonki odnośnie odwiedzin w ogrodzie, trzeba śledzić wątek "Dni otwarte"- jest na pasku na stronie głównej. https://www.ogrodowisko.pl/dni-otwarte

Jeśli wpisane są aktualne daty i godziny otwarcia - można przyjeżdżać bez zapisywania, a jeśli napisane że zamknięte - no to zamknięte (poza sezonem albo z powodu pandemii)> W tym roku szykujemy kawiarenkę samoobsługową, będzie i wygodnie i bezpiecznie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:14, 19 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jak najbardziej, podpisywałam dzisiaj kilka godzin. Oto dowód:

A panowie z księgarni tylko odbierali podpisane i pakowali, szło taśmowo.

Dziękuję i czekam
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 20:47, 18 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gosiu, pytałaś o wilczomlecza purpurowego (nie u mnie) ale także super można go rozmnażać z sadzonek. Ucinasz, dwa dni obsycha żeby sok mleczny zasechł i sadzisz w ziemię. tak robię. A nasiona gdzieś spadają i kiełkują, więc siewek też trzeba szukać.

Przyjedź do mnie, dam co sadzonkę. Mam też wiele innych wilczomleczy
Danusiu! Dzięki za podpowiedź. Przyznam, że gdy go kupiłam miał złamaną gałązkę i niewiele myśląc wsadziłam w doniczkę. Zatem jest szansa, że się ukorzeni
Moim marzeniem jest zobaczyć Twoją Anglię na żywo. Może kiedyś się uda Niech tylko czasy znormalnieją to i 500km pognam Narazie podziwiam wirtualnie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:26, 18 sty 2021

Do góry
Jak najbardziej, podpisywałam dzisiaj kilka godzin. Oto dowód:

A panowie z księgarni tylko odbierali podpisane i pakowali, szło taśmowo.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 07:58, 18 sty 2021

Do góry
Gosiu, pytałaś o wilczomlecza purpurowego (nie u mnie) ale także super można go rozmnażać z sadzonek. Ucinasz, dwa dni obsycha żeby sok mleczny zasechł i sadzisz w ziemię. tak robię. A nasiona gdzieś spadają i kiełkują, więc siewek też trzeba szukać.

Przyjedź do mnie, dam co sadzonkę. Mam też wiele innych wilczomleczy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:53, 18 sty 2021

Do góry
Dorii napisał(a)
Cudnie, muszę w tym roku zobaczyć to na własne oczy. Tylko kiedy jak o każdej porze roku jest pięknie.

Trzeba parę razy przyjechać Jak jeździłam do Anglii to patrzyłam w zeszyt w jakich miesiącach byłam i zawsze coś nowego zobaczyłam o innej porze roku. Zapraszam gorąco, synowa obiecuje coś dobrego wypiekać Mniam było wczoraj z cynamonem i kardamonem zawijasy drożdżowe. No mniam Tylko zajadać się z kawką w pięknym zakątku.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:51, 18 sty 2021

Do góry
Sebek napisał(a)
Pięknie powspominać Czekamy już na kolory, śniegu mam już dość

W sumie to dobrze że spadł, ochroni trochę rośliny. Ale jutro mróz ma odpuścić, to dobrze, szczególnie martwię się o Phormium.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:50, 18 sty 2021

Do góry
Bodziszek711 napisał(a)
Witam serdecznie

I ja zakupiłam książkę kilka dni temu, ale gapa ze mnie i nie nabiłam sobie żadnego rabatu...ale nic to. Nie o rabaty chodzi...
Cudownie się ogląda piękne letnie, kolorowe rabaty zimową porą. To moje ulubione zajęcie w tym czasie, tym bardziej że mam CO oglądać tutaj na forum.
Serdecznie dziękuję za ten portal, od dawna śledzę "Naszą Anglię" od pierwszego postu do dzisiaj .
Muszę jeszcze dojrzeć do założenia wątku...

pozdrawiam serdecznie, Kasia

Kasiu, może się doważysz? A jeśli jeszcze nie, to przeglądaj, znajdziesz na pewno dużo inspiracji
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:49, 18 sty 2021

Do góry
Iwona100 napisał(a)
Witam .
Książkę zamówiłam. Życzę w nowym roku wszystkiego co najlepsze. Mam zamiar wiosną albo latem odwiedzić Wasz ogród. Pozdrawiam.

Dzięki, jadę podpisywać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies