Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:03, 29 lip 2016

Do góry
GorAna napisał(a)

Kusisz tymi floksami, muszę sobie sprawić
U mnie nalało i przerwa żniwna na maksa

u mnie floksy i irysy zawsze będą

mam jeszcze takie trochę inne

takie z białym oczkiem ,które najbardziej ucierpiały ud ulewy

u nas też przerwa żniwna,też ...troche skosiliśmy przed burza,ale wilgotnosć ziarna jeszcze wysoka....ale deszcz dobry na kukurydzę rosnie jak szalona

Ogród w budowie - nieustającej 12:16, 29 lip 2016

Do góry
viva napisał(a)
Ognista bardzo bogata i prawdziwy ogień Bardzo bujna. Widać, że wody masz tyle ile trzeba. U nas całe lato a właściwie od wiosny susza.

Tak, skończyły mi się potopy, mam nadzieję na dłużej.
Bujność ognistej też mnie zaskoczyła, ale dobra ziemia działa cuda.
Mój mąż zakupił wertykulator i męczy trawnik przy tarasie. Mówi, że chce mieć taki jak u Was. Ja też chcę, kiedyś on był taki jak u Was i wystarczły dwa sezony bez wertykulacji i areacji i teraz trzeba się męczyć z filcem.
Lubię bardzo floksy. Za zapach i wrażenie ogólne.

Ogrodowy spektakl trwa ... 10:58, 29 lip 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Świetna Ci się trafiła ta donica, byliny okazale kwitną, czegóż pragnąć więcej?

Sił do pracy w ogrodzie

Fajne masz te kolorki floksów. U mnie tylko różowy i biały. Trzeba pomyśleć o rozszerzeniu palety barw.
Dziękuję Ci za zaszczepienie pomysłu na bratki, dalie i kleome. Jestem z nich bardzo zadowolona w tym roku. Bratki z donic i koszyków wsadziłam na rabatki i mam teraz sporo siewek. Co z nimi zrobić?
PS. Sprawdziłam dzisiaj sytuację odnośnie tawułek Arendsa. Okazało się prawdą, że co jakiś czas trzeba je wykopywać i dzielić. W tym roku miały o połowę niższe kwiaty i było ich mniej. Sadziłam je w 2013 roku wiosną. Wykopałam wszystkie. Nie było praktycznie drobnych korzonków tylko taka bardzo zdrewniała bryła. Musiałam ja ciąć piłą.

Jak ja się cieszę że udało mi się zaszczepić komuś coś - buziak.

Ja wysiałam bratki czarne ale mam tylko 5 doniczek bo zaniedbałąm siewki.

Tawułki wszystkie będę dzielić pod koniec marca wiosną myślę że to będzie dobrze - a może powinnam jesienią ?
Tawułki bardzo lubię ale przy tych suszach to chyba nie dla mnie roślina.

Za to inwestuję w floksy

Moja działka. 08:04, 29 lip 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Dawno mnie u Ciebie nie było , zapuściłam się strasznie. Ale jak weszłam to zobaczyłam piękne cynie, coś podobne do Kindziowych, floksy w kolorach i anabelka ogromna- cudnie.
A ten wózeczek mnie rozczulił- super to wygląda.

Pokaz tego Phantoma

Tydzień mnie nie było na działce ,a wczoraj zauważyłam że mój phanton będzie kwitł
Ogród w budowie - nieustającej 21:55, 28 lip 2016

Do góry
Zawilce jakoś wcześnie w tym roku, albo mi się wydaje.

A floksy normalnie kwitną.

Z odętkami:

Takie magentowe, ładne.

Skoro jesteśmy przy różach

Przy fioletach też możemy pobyć - Polish Spirit

Betty Corning

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:35, 28 lip 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)

Aniu, co to za roślina, to białe, takie floksowate jakby te kwiatki?

To floksy wiechowate, niższe niż te normalne maja płatki biało zielone no może seledynowe a nazywa się Jade
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:44, 28 lip 2016

Do góry
Marga napisał(a)
U mnie właśnie po burzy Wszystko pięknie podlane.
U nas w gminie żniwa też pełną parą idą. Z 5 kombajnów pracujących dzisiaj widziałam
Spodobała mi się bardzo Twoja żółta lilia potwór
u mnie też po burzy ,najbardziej ucierpialy floksy....poczekam do jutra ,jesli bedą brzydkie to przytnę ,drugie kwitnienie będzie wcześniej

Lilia jest ładna ,tylko małpa wcale się nie rozrasta

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:49, 28 lip 2016

Do góry
Bardzo lubię taką listę planów / zadań krótkoterminowych.

Kwitnące floksy, ostróżki, monardy, krwawnice, krwawniki - 60 donic - imponująca kolekcja!

Ogródek Iwony II 02:03, 28 lip 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Cuudna ta twoja Moonstead Wood.
Hmm i floksy tez ciekawie wyglądają z różami .

No właśnie te floksy odkryłam, ze fajnie zapełniają puste miejsca pomiędzy różami
Liliowo i kolorowo:) 16:56, 27 lip 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Lilie kwitna już pojedynczo ale kolorowo jest dalej bo róze, jeżówki, milin oszalał a już myslalam, ze go wymroziło, cynie, floksy, no i teraz jest hortensjowo

Matko, szok, jaki milin!!
jak Ty to ogarniasz, to mój ogród pikuś chyba z robotą w stosunku do twojego.
Kondziowy ogrod cz II 15:58, 27 lip 2016

Do góry
mira napisał(a)
Andrzej poznałam Cie po charakterze pisma .
Obejrzałam ofertę z tymi astrami i nie tylko. Czy już tam zamawiałeś? bo wydaje mi się że nie mają najlepszej opinii a może się mylę.
Ilość astrów w ofercie aż mało prawdopodobna floksy też w sporej ilości.
Ja floksy kupowałam i zamawiane w necie i takie na wiosnę w woreczkach no i tak 80% nie te , no trudno te przesłane nie chciane tez ładne,

Czy astry powinny mieć glebę zasadową czy tylko niektóre, coś mi zaczynają się mega podobać - dawniej nie było tylu odmian a teraz wariactwo a na dodatek te co mam wreszcie urosły.

pozdrawiam

a!

pozdrowienia dla Konrada
to ten upał

Nie ładnie tak dekonspirować Niegrzeczna Mira! Ja już tam zamawiałem i to sporo, sadzonki niewielkie, za to takich odmian nie ma gdzie indziej. Wpadek gatunkowych tam nie miałem, a astry po roku ładnie się rozrosły. Rośliny były w doniczkach- nie w woreczkach. Kiedyś przez net zamawiałem floksy (od osoby prywatnej), które dostałem w woreczkach i myślałem, że się rozpłaczę. Posadzone i rosną do tej pory, choć słabo jak dotąd przyrastają.
Kondziowy ogrod cz II 15:44, 27 lip 2016

Do góry
Andrzej poznałam Cie po charakterze pisma .
Obejrzałam ofertę z tymi astrami i nie tylko. Czy już tam zamawiałeś? bo wydaje mi się że nie mają najlepszej opinii a może się mylę.
Ilość astrów w ofercie aż mało prawdopodobna floksy też w sporej ilości.
Ja floksy kupowałam i zamawiane w necie i takie na wiosnę w woreczkach no i tak 80% nie te , no trudno te przesłane nie chciane tez ładne,

Czy astry powinny mieć glebę zasadową czy tylko niektóre, coś mi zaczynają się mega podobać - dawniej nie było tylu odmian a teraz wariactwo a na dodatek te co mam wreszcie urosły.

pozdrawiam

a!

pozdrowienia dla Konrada
to ten upał
Ogródek Iwony II 11:43, 27 lip 2016

Do góry
Cuudna ta twoja Moonstead Wood.
Hmm i floksy tez ciekawie wyglądają z różami .
Z Pszenicznej ... 08:41, 27 lip 2016

Do góry
Krys napisał(a)
Oj mlodosc ! cudne rabaty,takie przemyslane czasem kwitnienia i kolorami,tak trzymaj,buziaki zostawiam

Krysia, a z tą młodością to chodzi Ci o świeżość nasadzeń, tak?

Bylinówka to rabata gdzie mści się brak planowania, tam wciąż coś przesadzasz, dosadzasz... patrzysz co kwitnie, gdzie dziura się robi, co za bardzo wyrosło i zasłania inne... itd itp
Z bliska wygląda gorzej, ale z oddali jest magiczna, no i ten zapach... w ostatnie bezwietrzne dni, było jeszcze tak ciepło to floksy czułam w domu i na całej działce... od razu wspomnienia letnich wakacji na wsi wracają...

Nie zamieniłabym tej rabaty na inną. Pracy dużo, dlatego inne rabaty robię już mniej pracochłonne.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 18:31, 26 lip 2016

Do góry
Mam chwilkę to skończę wklejanie zdjęć.......nacykałam tym razem jak głooopia

hortensje i floksy i derenie

Liliowo i kolorowo:) 17:58, 26 lip 2016

Do góry
Lilie kwitna już pojedynczo ale kolorowo jest dalej bo róze, jeżówki, milin oszalał a już myslalam, ze go wymroziło, cynie, floksy, no i teraz jest hortensjowo
Co z tym ogródeczkiem począć 09:39, 26 lip 2016

Do góry
Mirelko floksy powiadasz ...zaraz poczytam o nich
Gożdzikowa - wiejski ogród 08:50, 26 lip 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
RENATKO
To prawda roślina nie do zdarcia ...przed remontem domu też zostawiłam i nie wykopalam wszystkich ,a one kwitly jak szalone

Basiu widziałam wczoraj zdjęcie, całe szczęście, bo dziś już go nie ma a przecież tam były nie tylko piękne floksy ale i piękna Ogrodniczka, buziaki i miłego dnia
Co z tym ogródeczkiem począć 07:12, 26 lip 2016

Do góry
Ewa, a może floksy za żywopłotem?
Moje właśnie obcięłam. Czasowo kwitną przed hortkami.
Z moich jestem bardzo zadowolona.
Ogród - Azyl Amatora 22:56, 25 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Faktycznie busz sie zrobił ale jaki piękny. Lilie i floksy cudne a róz nadal nie lubię.Pozdrówka.

Bogdzia, dobrze, ze każdy lubi troche inaczej. Dzięki temu nasze ogrody tez sa rożne i to jest właśnie ciekawe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies