A mnie krokosmie nie wyrosły, tzn. w zeszłym roku wyrosło byle co i w tym już się nie pojawiło. A tak je chciałbym mieć. Zostały Ci na zimę w gruncie, czy wykopałaś? A może są pierwszy rok i od razu takie ładne? Skąd takie wziąć?
Ewo mam Black Adder, nad białym pomyślę bo jeszcze jest odmiana niebieska blue fortune, podobna do indygo. Wybiorę tańszą wersję
Wprowadzę go na rabatę, bo floksy różowe mi się mocno wyłamują, nie wiem czemu,inne odmiany stoją, a tym zwykłym pękają łodyżki. Dodam jeszcze białych jeżówek bo uwielbiam rośliny do których zlatują masowo owady
Więcej nic nie działam bo muszę poczekać aż rozrosną się nasadzenia z wiosny. Przetacznikowce kwitną po jednym kwiatku, rdest polymorpha dopiero może w przyszłym roku, a teraz czekam na wernonię, bo posadziłam 3 szt.
Daj znać kiedy chcesz goździki, mam jeszcze nie trafiony zakup w postaci tojeść orzęsiona borodwa, pomyśl
Przyszłąm zapytać ciebie jak u ciebie zimuję biały kłosowiec.
Bo dostałam małą adzonkę.I nie wiem, czy okrywać ??Czy zostawić??
I jak fajnie,że akurat trafiłam na piękną jego dużą kępę
ile taka kępa już ma latek ??
Ogród masz też piękny
Jeżówki, floksy i róże też
Ewa, dzieki za uwagi u mnie, chyba zrobię tak jak Ty, narysuję i pokoloruję najpierw rabatę. Ja mam inaczej, w glowie mam odleglości, obmiary itd. i wydaje mi się, że skoro ja to widzę w wyobraźni to inni też