Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z uśmiechem 21:41, 03 lip 2017

Do góry
Dosyć złych emocji, niech idą sobie precz.

Pokaże trochę kwitnącego różami ogrodu

Aphrodite, Bonica

Od nowa ... na przekór wszystkim 21:39, 03 lip 2017

Do góry
iwka napisał(a)
zakwitła mi trawa kupiona ze dwa lata temu a biedronce, nie znam się ale to chyba smiałek

Iwi pokażesz dół tej trawy? Chyba kupiłam tą samą, ale też się nie znam
Ogród z rzeźbą 21:35, 03 lip 2017

Do góry
Hortensje mimo szalejących w ubiegłym tygodniu nawałnic deszczowych stoją, powojnik kwitnie, szałwie jeszcze nie ścięte:

I z drugiej strony:

Trawnik na glinie - podłożu gliniastym, glebie twardej, zbitej 21:29, 03 lip 2017

Do góry
Tak po roku wygląda trawa na podłożu gliniastym a wszystko dzięki radom Pani Danusi a to dopiero początek naszej przygody

Ogród z rzeźbą 21:27, 03 lip 2017

Do góry
Mam nadzieję, że przesyłki deszczowe nadane i odebrane.

U mnie pogoda była taka sobie. W ubiegłym tygodniu kupiłam trawę carex phoenix green, która już od zeszłego roku za mną chodziła, dodatkowo zmotywowała mnie Iza/Ursa. No i wzięłam się za przerabianie rabatki przed bordowym buczkiem, bo zrobił się tam nieakceptowalny bałagan. Nie odbiły trzy sztuki rozplenicy Hameln gold, trytomy, małe miskanty a jeżówki Caribbean Green wybujały pod niebo. Wykopałam to wszystko, dodatkowy wykopałam kukliki i rosnące na przodzie rozchodniki Stardust. Oszczędziłam jedynie fioletowe liatry, bo urosły jak oszalałe i szkoda było mi ich ruszać. A i jedną Caribbean, która rośnie z boku też ocaliłam. Zgodnie z zasadą im mniej tym lepiej posadziłam carexy z jeżówkami Green Jewel. Jeżówki przesadzałam, dzięki tym deszczom ziemia była na tyle mokra, że udało mi się je wykopać z dużą bryłą i mam nadzieję, że zniosą to bezboleśnie.
W związku z tym, że niebiosa nie mogły się zdecydować czy ma świecić słońce, czy też może zesłać kolejną porcję deszczu przesadzałam i sadziłam nie mogąc za długo kontemplować ustawienia jeżówek wśród carexów i efekt oczywiście nie do końca mnie zadowala.
Wstawię kilka zdjęć aczkolwiek na żywo wygląda to jednak lepiej, na dodatek bez słońca też efekt nie taki.

Generalnie mimo braku pełnej satysfakcji jestem zadowolona, bo miejsce się uspokoiło, obok zaczynają kwitnąć ostre kolorem tawułki w dużej masie i taka pstrokacizna działała mi na nerwy.
W cieniu - zacieniona 21:26, 03 lip 2017

Do góry
...coś mi wyrosło...podejrzewam leszczynę...prezent od wiewiórki?

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:20, 03 lip 2017

Do góry

admete napisał(a

wielkie wooooooooooooooooooooow

Nie spodziewałam się, że może Ci się u mnie podobać, Twój ogródek znam dobrze, bo stale go podglądam. Jest zupełnie inny niż mój, taki uporządkowany. Bardzo podobają mi się takie ogrody, ale nie jestem w stanie zapanować nad swoimi zapędami i ciągle coś dosadzam, dokupuję, chociaż na prawdę nie ma gdzie włożyć palca. Wejście na rabatę graniczy z cudem, ciągle sobie obiecuję, że zrobię z tym porządek, a na wiosnę znów ogarnia mnie szaleństwo zakupowe i robi się busz.
Już przygotowuję miejsce na różyczki, o które u Ciebie dopytywałam. Najchętniej kupiłabym je teraz.

Nie wiem co co zrobiłam, że jest takie pogrubione

[img size=640x424
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/145/1455680/original.JPG[/img]
Ogród z rzeźbą 21:19, 03 lip 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Dziewczyny dziękuję za odgłos w sprawie gnojówki. No i jest tak, że o ile moje róże przeżyły balkonowy zastój w rozwoju, to nie wiem czy ich teraz tą gnojówką nie wykończę.
Ponieważ nie bardzo miałam czas wybrać się na trzebienie pokrzywowych poletek zakupiłam sobie dwa tygodnie temu taką torbę z gotową mieszanką do przygotowania gnojówki (jakiż cudowny ktoś miał pomysł dla zapracowanych ogrodniczek z ogrodem na odległość):

Super sprawa z tym gotowcem do uzdrawiania.
Mój ogród pod lasem 21:09, 03 lip 2017

Do góry
Mam nieoczekiwany problem z liliowcami Stella de Oro.
Zawsze pieknie, obficie I długo kwitly a teraz jakieś pojedyncze kwiatki mają tylko, kępa liści, zwieszajacych się na trawnik...Mają 6 lat, może powinnam odmłodzić czy na coś choruja?
Miał ktoś podobny problem?
Toszko, przybadz z pomocą
W cieniu - zacieniona 21:06, 03 lip 2017

Do góry
Skimmia...młode sadzonki.

Bodziszek Suzanne
W cieniu - zacieniona 21:02, 03 lip 2017

Do góry
Rozwijają się najpóźniejsze Martagony.
Ogród Loczka 21:02, 03 lip 2017

Do góry
W cieniu - zacieniona 21:01, 03 lip 2017

Do góry
Rh wypuszczają nowe przyrosty i rosną w siłę.
W cieniu - zacieniona 20:58, 03 lip 2017

Do góry
W ub.roku wysiałam całą torebkę...i są...różne.

Ogród z rzeźbą 20:57, 03 lip 2017

Do góry
Dziewczyny dziękuję za odgłos w sprawie gnojówki. No i jest tak, że o ile moje róże przeżyły balkonowy zastój w rozwoju, to nie wiem czy ich teraz tą gnojówką nie wykończę.
Ponieważ nie bardzo miałam czas wybrać się na trzebienie pokrzywowych poletek zakupiłam sobie dwa tygodnie temu taką torbę z gotową mieszanką do przygotowania gnojówki (jakiż cudowny ktoś miał pomysł dla zapracowanych ogrodniczek z ogrodem na odległość):

W środku taki pakuneczek, mieszanka pokrzywy, liści czosnku niedźwiedziego, kwiatu rumianku i liści mniszka - zalewa się to wodą w ilości 10 litrów i odstawia:

No i nadszedł czas użycia w praktyce, cuchnęła naprawdę elegancko. Motyw gnojówkowy rozlewa się na naszym forum szeroką falą, więc zakodowałam proporcję rozcieńczenia 1:10. Tak też zrobiłam i zaczęłam podlewać. Podlałam połowę, gdy coś mnie jednak tknęło i wzięłam do ręki porzucone w kącie na tarasie opakowanie, a tam jak wół napisane, żeby rozcieńczyć w proporcji 1:20.
No i teraz siedzę i myślę, przeżyją te róże, czy szlag je trafi. Na dodatek to ja nie wiem jak Wy podlewacie unikając lania po liściach. Mnie się z konewki kompletnie to nie udawało, polało mi się po liściach tych dolnych, mimo że starałam się uważać.
Jak to w powiedzeniu: g...o chłopu nie zegarek
Mój zakątek - początki 20:54, 03 lip 2017

Do góry
Mistrz drugiego planu Które oko dostrzeże go?

Dobra wstawię, bo w sumie pomyśli ktoś że nienormalna jestem

Typografia ogrodu 20:51, 03 lip 2017

Do góry
Ufff jest co robić ale nie jest najgorzej
M skosił wąsiska i dwa razy trawe jutro jeszcze raz. Zrobił tez oprysk na rdzę.
Chwasty ogarnięte w miarę. Zostało jeszcze przedpłacie i pasy trzcinnikowe. Kilkanascie taczek wyrwane a kompostowniki stały się czubate. Wycięłam trochę bylin i artemis ktoś kwitła w czasie naszej nieobecności. Nic pozostaje czekać na drugie kwiaty. Resztkami musimy nacieszyć się tak
W cieniu - zacieniona 20:48, 03 lip 2017

Do góry
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:48, 03 lip 2017

Do góry
I takie tam ogólne widoczki.......szkoda tylko że późnopopołudniowe i bez słońca

No może trochę słońca zachodzącego było ale tylko troszkę w tle nad lasem

Choroby i szkodniki trzmielin, trzmielina - Euonymus 20:46, 03 lip 2017

Do góry
Czy moja trzmielina złapała jakiegoś grzyba?
Zdjęcia może mało wyraźne, bo robione przed chwilą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies