Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:13, 14 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
To świecznica
noooo..ale bezczelni są prawda ?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:11, 14 lip 2016

Do góry
To świecznica
Edit No mam niezły zapłon, ale wątek do nadrobienia otwarty i tak bywa
Nie koniecznie jest to jednak odmiana Brunetee która jest większa od Black Negligle, ale pewien nie jestem, zapewne gdzieś rozpiska roślin z tego ogrodu jest
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:20, 14 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Takie zdjęcia dopiero pokazują jaki kawał pracy został wykonany i przy okazji widać, że rośliny jednak rosną bo jakoś na co dzień słabiej to widać.

Wydawałoby się, że rosna powoli, a może to my jesteśmy niecierpliwi.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:06, 14 lip 2016

Do góry
Takie zdjęcia dopiero pokazują jaki kawał pracy został wykonany i przy okazji widać, że rośliny jednak rosną bo jakoś na co dzień słabiej to widać.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:59, 14 lip 2016

Do góry
Danusiu dzisiaj da się jedynie wyglądać przez okno, od wczorajszej nocy napadało 50 litrów na metr. Właśnie się zachwycałem na fb drzewami w ogrodzie, który teraz robicie, przepiękna rama ogrodu
Ogród z pergolą 22:17, 13 lip 2016

Do góry
Liliowce mają różne opinie, ale ja bardzo je lubię w końcu upchałem już kilkadziesiąt odmian w ogrodzie i jak już zostało wiele razy powiedziane robota przy nich minimalna, ja przekwitnięte kwiaty zbieram co 2-3 dni i zajmuje mi to z 5 minut, a mam z czego zbierać
Lilie - Lilium 22:09, 13 lip 2016

Do góry
Haniu nie przetrzymuj do sierpnia, od razu do gruntu. Lilie jak nie zakwitną to zdążą jeszcze odbudować cebulę na przyszły sezon, jak posadzisz w sierpniu to wyjdą we wrześniu, nie zdarza wyrosnąć i zebrać sił na przyszły rok, a gdy wyjdą jeszcze później to zmrozi je, a to może doprowadzić do wygnicia lub mocnego osłabienia cebuli.

Ja tez nie raz sadziłem nawet lilie początkiem czerwca i zawsze kwitły, widocznie cebule musiały być za małe i nie miały jeszcze siły by zakwitnąć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:02, 13 lip 2016

Do góry
Iwonko ja to bym i z chęcią przyjechał, ale daleko pomijając już moje obecne ograniczenia.

Podaj wymiar i gdzie ma być, żaden problem akurat rośliny z mojej rabaty znam dobrze to łatwiej zaplanować, ale wiadomo trzeba ilość gatunków ograniczyć wraz z zmniejszeniem rabaty.

Co do planów, pamiętasz, że był schematyczny i wyznaczał strefy, jest tak nadal, jedynie hortensje zmieniły miejsce i w ich miejsce poszły ostróżki, kilka drobnych zmian było, coś dosadziłem, ale ogólnie zamysł i dobór roślin z mojej pierwotnej listy zachowany gdzieś w 75% bo później powiększyłem rabatę i dokupiłem zachcianki, które bardzo dobrze się wpasowały, a kilka miejsc od początku założyłem, że obsadzę tym co znajdę i mi się spodoba. W tym roku nie ma traw bo wszystkie wypadły łącznie 11, 3 miskanty już dosadziłęm, ale małe. Dosadzę niedługo tylko rozplenice i traw będzie mniej niż pierwotnie bo pysznogłówki mi się zbyt rozszalały

Przed pysznogłówką jest kocimiętka, kwitnie nadal, ale gdy zakwitną floksy które są między pysznogłówką a kocimiętką ta pójdzie do częściowego wycięcia, bo robię to stopniowo by nie robić wielkiej dziury w rabacie.

Gosiu a ja tylko co chwilę chodzę i coś podcinam by mi zbyt buksów nie zaciskało bo później nie przyrastają w tych miejscach, ale coś za coś
Lilie - Lilium 21:53, 13 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Lilie posadzić do gruntu powinny jeszcze zdążyć zakwitnąć, w przyszłym roku też powinny bez problemu zakwitnąć, ale ogólnie to bardzo zły termin na kupowanie cebul lilii.

Dziękuję, Fuksji i Łukaszowi za podpowiedź czyli cebule idą do ziemi co będzie to będzie, jeśli nie w tym to może w przyszłym roku zobaczę ich kwiaty
Będzie to eksperyment za niewielkie pieniądze.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:53, 13 lip 2016

Do góry
Lori Goldstone

French Lingerie

Straszna żarówa Gaudy Gaudy

Fire and Fog

I to na razie tyle, chociaż co chwile zakwitają nowe, a przy moich ilościach wszystkiego pokazywać nie będę, bo miałem na nie focha, a w lipcu zawsze nachodzi mnie chęć na nowe, a teraz musiałbym je chyba w pokoju na szafie trzymać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:47, 13 lip 2016

Do góry
Deszczowe
Lady Betty Fretz

Edge of Your Seat

Heavenly Pink Fang

The Joy of Beaty
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:46, 13 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No i w rejon bylinowej

A ja się nie pytam, tylko stwierdzam, ze twoja bylinowa jest nie do przebicia. Koniecznie przyjedź do mnie i zaplanuj mi to samo na prostokącie. A jak nie chcesz przyjechać, to chociaż zaplanuj . Tylko u mnie jest mniej miejsca ...
Ciągle wzdycham do twojej rabaty. I nie masz pojęcia, ile razy już ją pinowałam

Tak swoją drogą, pamiętasz łuki twoje plany tej rabaty? Jak się mają obecne nasadzenia do tych planów? Co to jest to niebieskie przed pysznogłówką?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:44, 13 lip 2016

Do góry
Troszkę liliowców zapodam.
Tricked Out

Custom Styled

Sweet Tranquality

Canadian Border Patrol

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:41, 13 lip 2016

Do góry
Tereso ja cały czas na mikro zapleczu produkuję sobie kulki i stożki z małych bukszpanów, dwa lata temu kupiłem mikre sadzonki za grosze, a w tym roku 7 kulek wysadziłem do ogrodu siostry, zostały jeszcze 3 i 4 stożki na przyszłość, warto

Bożenko dziękuję

Sebek tak też można na to spojrzeć

Elu muszę no zobaczyć tą Twoją bylinową

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:35, 13 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No i w rejon bylinowej

[img size=321x480]http://assets2.ogro
poezja,
muszę Cię zatrudnić do mojej bylinówki bo trzeci sezon rewolucji i dalej porażka wielki szacun za stworzenie tak pięknej rabaty bylinowej
Lilie - Lilium 21:31, 13 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Lilie posadzić do gruntu powinny jeszcze zdążyć zakwitnąć, w przyszłym roku też powinny bez problemu zakwitnąć, ale ogólnie to bardzo zły termin na kupowanie cebul lilii.

Lukasz - a mnie dziś przyszło zamówienie przeszło 100 cebul, kilka odmian ma kły, pozostałe ładne, mam zamiar wszystkie je teraz posadzić ale nie liczę na kwiat w tym roku.
Zastanawiam się czy nie przeciągnąć sadzenia do sierpnia.
Jeśli to Conca dor to była sadzona bardzo późną wiosną 2015 r i nie zakwitła, w tym roku ma pierwsze kwiaty ogromne.
Tak samo pozostałe zakwitły pierwszy raz.

Lilie - Lilium 20:32, 13 lip 2016

Do góry
Rododendronowy ogród II. 20:20, 13 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wiesz Bogdziu ja to bym Ci podkradł z ogromną chęcią liliowców, ale teraz już na prawdę nie mam miejsca, przeniosłem większość do przedogródka, a i tak za ciasno rosną, ale teraz nie mają przynajmniej konkurencji dużych krzewów

Łukasz chętnie bym sama dała nie trzeba podkradac.
Ogród Sylwii od początku cz.II 16:43, 13 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Co ja będę mówił uwielbiam Twój ogród, a lizaki cisowe z Praying Hnds w nóżkach wręcz kocham

Hosty bez żywopłotu pewnie by się pokładały a w takim wydaniu sterczą na baczność . Też mi się podoba napiszę nie skromnie ... Dziękuję za odwiedzinki
Ogród Sylwii od początku cz.II 16:27, 13 lip 2016

Do góry
Co ja będę mówił uwielbiam Twój ogród, a lizaki cisowe z Praying Hnds w nóżkach wręcz kocham
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies