Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

20:25, 13 lip 2016
anna_t napisał(a)
nooo
ja mam dwie fototapety w domu na cała scianę ale to bym chyba w sypialni jeszcze strzeliła ! niech ma mantre do poduchy

az tak źle ? mojemu pokazałam ...chyba zapamiętał
Monka 22:15, 13 lip 2016

Aniu , jaką odmianę platana kupiłyście Magdzie ? i na jakiej wysokości był szczepiony ?
Luki 22:17, 13 lip 2016

Liliowce mają różne opinie, ale ja bardzo je lubię w końcu upchałem już kilkadziesiąt odmian w ogrodzie i jak już zostało wiele razy powiedziane robota przy nich minimalna, ja przekwitnięte kwiaty zbieram co 2-3 dni i zajmuje mi to z 5 minut, a mam z czego zbierać
Bogdzia 22:19, 13 lip 2016

anna_t napisał(a)
nooo
ja mam dwie fototapety w domu na cała scianę ale to bym chyba w sypialni jeszcze strzeliła ! niech ma mantre do poduchy

Jak facet sam z siebie nie lubi ogrodu to trudno z niego zrobic ogrodnika. ja z zazdroscia patrze jak w Mai czasem facet o wszystkim opowiada i wszystko robi. Mój jest chętny do roboty tylko wtedy gdy przyjeżdza Ogrodowisko lub tv.Wtedy nie muszę nic mówic , sam sie za robotę bierze. Niby na codzien tez pracuje ale z jaka niechecią......
Mala_Mi 22:54, 13 lip 2016

Mój chętnie pracuje i chętnie robi tylko czasu nie ma... i do rabat go nie wpuszczam... bo przypomniałoby to taniec słońca w sklepie z porcelaną..

Jak się nie pchał to się nie wymądrzał, a teraz ma swoje zdanie ... ale pracuje bardzo chętnie... a zaczął po spotkaniu orodowiska u mnie.. bo wcześniej to ze mnie kpił .. ... a to potrafi ...
Mala_Mi 23:26, 13 lip 2016

Dwa białe z listy ci wrzuciłam u mnie A może poszukam więcej..
Makao_J 11:31, 14 lip 2016

Widzę że biała rabata się szykuje

Też byłam skłócona z eMem od 4 dni ale wczoraj już przegadaliśmy przez telefon 50min bez żadnego żalu i rozpamiętywania. Tego nauczyliśmy się po 11 latach ślubu. Nie rozpamiętywać za długo tylko iść dalej do przodu. Powodzenia życzę w kwestiach ogrodu i małżeńskiej
13:03, 14 lip 2016
Mala_Mi napisał(a)

liliowców białych NIE MA!!!!!

/quote]

lista imponujaca

ale

http://albamar.pl/liliowce/508-liliowiec-gentle-shepherd-hemerocallis.html?search_query=liliowiec&results=112

i podrabiany ciut

http://albamar.pl/liliowce/775-liliowiec-maymound-doble-hemerocallis-.html?search_query=liliowiec&results=112
AgataP 13:12, 14 lip 2016

Ania byłaś u Ciepłuchy oglądać świdośliwę czy tylko dzwoniłaś do nich?
13:52, 14 lip 2016
nie wiem dlaczego cie kusi biała rabata? ...z tej listy ja osobiście niewiele mam

ale mam

- róże Winchester Cathedral - u mnie nie robi furory ...jest bo jest ...drugi raz bym jej nie kupiła ...no chyba ze sie opamieta w przyszłym roku i pokaze na co ja stac ( to jej drugi sezon u mnie)

- powojnik Maria Curie-S - przepiekny ale uwiąd mu dolega czesto

- astry biale mam ...jak to astry wszystkie sie rozrastaja gigantycznie
na frontowe rabaty ich nie polecam ..nie wygladaja elegancko

- floksy tez mam białe ....za mało eleganckie na frontowe rabaty chyba ze je jakoś w coś wtulisz i beda tylko kwiatki wystawały ...ale to nie łatwe jest

- hortensje anabelle ...te polecam ..teraz u mnie szaleje

- zimowity tez mam białe ...ale sa trudne do wkomponowania na rabate bo wiosna mają gigantyczne liscie a potem przez lato jest dziura i dopiero jesienia kwiaty.

- zapomniałam ..szałwie białe mam ...ale najbardziej lubie niebieskie i różowe

- ostrózki tez mam białe

no i przynosze link ..gdzie ogród pocztkowo tez miał byc biały ...a wyszło jak zawsze ..barwnie ale elegancko

http://majawogrodzie.tvn.pl/189,Pastelowy-ogrod-i-dekoracje-swiateczne-odc-475,odcinek.html

znalazłam tez watek ...ale niestety nie kontynuowany

https://www.ogrodowisko.pl/watek/639-to-bedzie-zaczarowany-ogrod

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies