Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

W Gąszczu u Tess 09:34, 29 maj 2013

Do góry
Marność nad marnościami, czyli Stripe It Rich. Madżenka o niej wspominała u siebie. Marnie rośnie. Pocieszam się, że piszą, iż potrzebuje roku-dwóch, żeby utworzyć ładną kępę. To gratis (sześć sztuk gratisów, wyobrażacie to sobie?) Trawę na gratis wybrałam sama, ale ilość mnie zdumiała

Kwitną nadal jeszcze zawilce.

O....! 06:47, 29 maj 2013

Do góry
Rabata różana ah!!! Warzywnik ah!!! cudownie to wymysliłaś
Niemla barokowy ogród u Ciebie w tym miejsc powstaje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:45, 29 maj 2013

Do góry
Sebek ślicznie rabaty wyglądają. Czy Ciebie też poczochrane bukszpany tak denerwują jak mnie??? Qurcze jeszcze muszę czekać z cięciem a ręce mnie swędzą... Kiedy tniemy?
Mój kawałek raju II 06:39, 29 maj 2013

Do góry
Aniu czy po tych deszczach podwiązać kalinę? Dlaczego ma takie wiotkie pędy i zamiast metrowego krzaka wszystko leźy na ziemi?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:38, 29 maj 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

w podstawówce kiedy lekcje historii miałam w "sali pamięci narodowej" ale to brzmi ... choć uwagę skupiałam na poniemieckim hełmie jakieś tam wojny udało się zapamiętać ... potem historia i Wołoszański stanowiły pasję ... jeszcze potem z uwagą sobie zerknęłam na "wojny czasu pokoju" z reporterskiej ręki ... i po tak starannej edukacji najpiękniejszą wojnę zobaczyłam przy Twojej furtce ... ...

uczenie niniejszym uważam za przereklamowane (mam nadzieję, że Nieletnia mi forum nie podczytuje ) ... sadzenie pożądane a kopiowanie za oczywistą oczywistość ...

Iza żebyś wiedziala jak ten lilak pachnie...... Nie można przejść obok niego obojętnie, głowa od razu pietro w dół z nosem w kwiaty.
Muszę w tym miejscu uporządkować rabatę: ciemierniki - dać je na pierwszy plan i zrobić żywopłocik z lilaka Będzie co robić jesienią
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:35, 29 maj 2013

Do góry
Anabell napisał(a)
Graby super.
Właśnie stosując Raundap często wyrastają wątrobowce, by potem je zniszczyć trzeba zastosować jeden z nich Mogeton 25 WP w dawce 15 g/10m kw lub Agrigerm 2000 SC w daw. 2% te same środki na glony i mech. Potem mycie kostki.
Fachowcy co układali kostkę mówili by nie wymywać piachu posypanego między kostką, ale tego nie można uniknąć. Po kilku latach powinno się uzupełnić piaskiem. Tak robiłam, a miedzy szczelinami wyrastają chwasty jak polecę Raundapem to chwasty usychają i brzydko wygląda. Mech w cienistych i wilgotnych miejscach wyrasta. Piękna była kostka pierwsze 5 lat, teraz nie można poradzić.

To co robić? Chwasty ręcznie wyrywam i to pomaga, mech zdrapuję, resztę wyczyszczę karcherem. Zbaczymy jaki będzie efekt.
Zmotywowalyście mnie do racy w sobote. A kiedy tars odnowię olejem??? Ale kostka bardziej mnie denerwuje... Wieć powinna mieć palmę pierszeństwa.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 06:33, 29 maj 2013

Do góry
Ewa u Ciebie to już prawie ogród bukszpanowy! Pieknie!
Ogródkowy chaos u monitki 06:30, 29 maj 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Monika to daj go między Rh a to coś co ma byc w trzech sztukach na pniu w żurawkach.... Powinien sie zmieścić

I nie zamieniaj Rh na horti... Co najwyźej daj mniej. Rh są piękne przez cały rok a horti do maja będą lyse.... Dałabym jedno i drugie. Najpierw zakwitną rh, potem horti a potem rh dadzą zimą ciemne tło ze swoich pięknych liści.
Ogródkowy chaos u monitki 06:27, 29 maj 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Yyy co to odpoczynku to wątpię Wczoraj zamówiłam partię bukszpanów.... i teraz "negocuję" szałwię Roboty tam jest co nie miara Planuje trochę odpocząć w dzień dziecka

A co do roślin.... i tego miejsca. Posadź choiny, weź fotel i usiądź.... popatrz na to miejsce i sama będziesz wiedziała co tam ma być.... Gdzie byś chciała, żeby cos sterczało a gdzie byś chciała coś uczesanego... gdzie zieleń a gdzie fiolet

Ja się bałam bo czekała mnie reorganizacja bylinówki.... ale zaczęłam myśleć, że ogród to jak kawałki układanki, którą można składać, rozkładać i przestawiać I przestałam się bać próbować.... To jest niesamowity komfort! Wtedy człowiek zaczyna być "otwarty"

Dbrze piszesz u mnie rodziny wędrują stale po ogrodzie Próbujemy , nie boimy się
Ogródkowy chaos u monitki 06:25, 29 maj 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Chyba z białym lepiej??? Różyk się zlewa ...jak dla mnie pierwsze albo drugie zestawienie fajne.
Gosia dzięki ci dobra kobieto za zwizualizowanie

Ten różowy w rzeczywistości nie byłby taki delikatny. Biały lubi biało-żółty to zdecydowanie lepszy wybór. A larissa śliczna
BB 06:22, 29 maj 2013

Do góry
Dereń.... Cekawe jak duzy i caly pokroj... Pokażesz?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 06:20, 29 maj 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)
Wnioskuję...o powrót donicy z ziemi na stół!!!
Dopełniała idealnie ten zakątek.
Chodzi mi o zakątek z czosnkami...oczywiście

Przyłączam się do wniosku
Kubusiowo 23:23, 28 maj 2013

Do góry
Pozdrawiam i czekam na świeżutkie fotki z Kubusiowa
Ogródkowy chaos u monitki 23:21, 28 maj 2013

Do góry
monitka napisał(a)

Madżenka pismo obrazkowe hhahaha
Ogródkowy chaos u monitki 23:19, 28 maj 2013

Do góry
Ja rozumiem tylko pismo obrazkowe, gdy słowo pisane czytam to mimo że wiem jak Twój cypel wygląda to nie kumam nasadzeń?
Co z tym ogródeczkiem począć 23:16, 28 maj 2013

Do góry
zaglądam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:09, 28 maj 2013

Do góry
Jesli u Ciebie też juź nie leje to poproszę o świeżą dostawę fotek
Pszczelarnia 22:57, 28 maj 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
gdybyś dała na rabatę dereniowo + etc. właśnie te gromady bylin/traw byłby pięknie- spójnie , spokojnie z akcentem na zimową elegancję. jeden gat może być wiodącym- np bergenia, a co jakiś czas, nierównomiernie gromady carexa ( oba są świetne, ale wybierz 1 gat ) w nim. I grupki ciemierników.
Tak, bardzo pięknie to wymyśliłaś.

Chaber górski też kwitnie u mnie- dziewczyny juz Cię obdarują, ale wypominam sobie że przecież też mogłam. Ech

Ah rozmarzyłam się
Kondziowy Ogród :) 22:54, 28 maj 2013

Do góry
Nawet najlepsi sąsiedzi są jeszcze lepsi jeśli zasłonięci Głosuję za zasłonami Ja posadziłam na płocie ekspansywne winobluszcze a sąsiedzi u siebie tuje
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:52, 28 maj 2013

Do góry
Aby Cię uspokoić napisze ze wyżarte przez krewetki żurawki oczywiście w bajzlowni (przechowlani) tkwią i się mnożą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies