Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 21:13, 28 maj 2013

Tak było w listopadzie, kiedy ją rozpoczynałam:

Potem w zimie (choinki poszły do szopki bożonarodzeniowej), po pierwszym przekopaniu:
Pszczelarnia 21:42, 28 maj 2013

Czosnki w trawie i kamieniach.
monteverde 22:11, 28 maj 2013

z warmińskiego wyślę, bez łodygi, same korzenie, a ten znasz? Centaurea montana 'Black Sprite
magnolia 22:34, 28 maj 2013

gdybyś dała na rabatę dereniowo + etc. właśnie te gromady bylin/traw byłby pięknie- spójnie , spokojnie z akcentem na zimową elegancję. jeden gat może być wiodącym- np bergenia, a co jakiś czas, nierównomiernie gromady carexa ( oba są świetne, ale wybierz 1 gat ) w nim. I grupki ciemierników.
Tak, bardzo pięknie to wymyśliłaś.

Chaber górski też kwitnie u mnie- dziewczyny juz Cię obdarują, ale wypominam sobie że przecież też mogłam. Ech
agniecha973 22:55, 28 maj 2013

I ja mam roślinkę, którą nazywacie chabrem górskim (chyba). Że to chaber to wiedziałam, ale że górski, to już nie.
Madzenka 22:57, 28 maj 2013

magnolia napisał(a)
gdybyś dała na rabatę dereniowo + etc. właśnie te gromady bylin/traw byłby pięknie- spójnie , spokojnie z akcentem na zimową elegancję. jeden gat może być wiodącym- np bergenia, a co jakiś czas, nierównomiernie gromady carexa ( oba są świetne, ale wybierz 1 gat ) w nim. I grupki ciemierników.
Tak, bardzo pięknie to wymyśliłaś.

Chaber górski też kwitnie u mnie- dziewczyny juz Cię obdarują, ale wypominam sobie że przecież też mogłam. Ech

Ah rozmarzyłam się
atena35 11:12, 29 maj 2013

Witam: sprawie spoin/fug:

U mnie do fug do posypki dodano suchy cement, ma zapobiegać wypłukiwaniu, bo ja też szorująca/zamiatająca jestem.
O efektach, z doświadczenia będę mogła poinformować po lecie.
kwiatholandii 13:24, 29 maj 2013

Piękny widok z tego miejsca. A powiedz co planujesz po środku? kamyszki jakieś?
Wieloszka 13:32, 29 maj 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Fajne zdjęcie - i Ty na nim, taka zamyślona i nie bardzo wiadomo - zadowolona z efektu pracy, czy nie
Pszczelarnia 13:49, 29 maj 2013

kwiatholandii napisał(a)

Piękny widok z tego miejsca. A powiedz co planujesz po środku? kamyszki jakieś?

Nie, tylko nie kamyczki. Bo ja mam awersję do kamyczków (żwirków) (wynika z trudności zapanowania nad wiatrami w moim ogrodzie). Chociaż, gdyby to były większe kamyczki to czemu nie? Tyle tylko, że latamy tędy z konewkami i wiadrami i stąpnięcie musi być pewne. Przejście na schody wysypałam korą grubą (czymś musiałam). M. mówił, żebym ułożyła płaskie wielkie kamienie - i to miałoby i sens i nawiązanie. Ale nie wiem jak do przy kamieniu będą wyglądać obrzeża z belek drewnianych?

Dziękuję Ci Kwiecie Holandii za pytanie, bo ja z tej kory nie jestem zadowolona, co sobie uświadomiłam. I z chwilą wysypania wiedziałam, że coś nie "tenteges". Chociaż planuję całą rabatę drzewiasto-krzewiastą wyściółkować korą drobną, bo nie zapanuję nad chwastami.