Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

kaisog1 23:10, 28 maj 2013

To będzie za mało.... nie wiem ile rh tam wsadziłam... 5? czyli licz 5X1,5 metra to daje 7,5 metra do zagospodarowania. No niech klon zajmie 2 metry.. co z resztą??
monitka 23:15, 28 maj 2013

No masz rację ..jak zwykle zresztą
I tak na razie planuję posadzić choiny i dodończyć resztę rabat które mam do dosadzenia a cyplem jak czas pozwoli zajmę się jesienią. Więc jest jeszcze czas

Wyczytałam że do Kubusiowa wyjeżdżacie Mam nadzieję że pogoda Wam dopisze i trochę roboty podgonicie no i oczywiście troszkę odpoczniecie
Madzenka 23:19, 28 maj 2013

Ja rozumiem tylko pismo obrazkowe, gdy słowo pisane czytam to mimo że wiem jak Twój cypel wygląda to nie kumam nasadzeń?
kaisog1 23:20, 28 maj 2013

Yyy co to odpoczynku to wątpię Wczoraj zamówiłam partię bukszpanów.... i teraz "negocuję" szałwię Roboty tam jest co nie miara Planuje trochę odpocząć w dzień dziecka

A co do roślin.... i tego miejsca. Posadź choiny, weź fotel i usiądź.... popatrz na to miejsce i sama będziesz wiedziała co tam ma być.... Gdzie byś chciała, żeby cos sterczało a gdzie byś chciała coś uczesanego... gdzie zieleń a gdzie fiolet

Ja się bałam bo czekała mnie reorganizacja bylinówki.... ale zaczęłam myśleć, że ogród to jak kawałki układanki, którą można składać, rozkładać i przestawiać I przestałam się bać próbować.... To jest niesamowity komfort! Wtedy człowiek zaczyna być "otwarty"
kaisog1 23:21, 28 maj 2013

monitka napisał(a)

Madżenka pismo obrazkowe hhahaha
giza 23:25, 28 maj 2013

Uuu, ale Ty masz ten projekcik "wysmarowany" ... elegancko ! Jak spod igły pracowni projektowej!Szczena mi opadła....
monitka 23:28, 28 maj 2013

Madżenko nasadzenia dopiero w formie rozważań sama jeszcze do końca nie wiem co tam będzie

Pierwotnie według planu Gosi przed szpalerem tujek mają być trzy choiny kanadyjskie a przed nimi pieć RH. Ostatnio dumałam żeby je na horti zamienić. Przed nimi jakieś karłowe iglaki mają być i do tego obwódki z tawuły i lawendy bodajże. No a mi się klonik zamarzył ...tak sobie komplikuję

Gosia podumam zobaczymy co z tego wyjdzie

Widze że plan ambitny ale i wypoczynek zaplanowany pewnie wielkie skakanie bedzie
kaisog1 23:31, 28 maj 2013

Monika to daj go między Rh a to coś co ma byc w trzech sztukach na pniu w żurawkach.... Powinien sie zmieścić
monitka 23:34, 28 maj 2013

Oooo to jest dobra myśl zobaczymy ile miejsca mi tam zostanie
monitka 23:35, 28 maj 2013

giza napisał(a)
Uuu, ale Ty masz ten projekcik "wysmarowany" ... elegancko ! Jak spod igły pracowni projektowej!Szczena mi opadła....

To Gosiaczek taki zdolny jest