Radku, a co Ty przy ładnej pogodzie w domu siedzisz? Na basen śmigaj albo bierz Fafika i do parku.
Cieszę się jednak, że io do mnie zajrzałeś, ja w przerwie wskoczyłam na O- bo goście właśnie na basenie.
Po obiedzie, jak się uda pogodowo wyskoczymy na plażę i do ogrodu.
Witam sąsiadkę. Roślinki marne niestety. Od lat robię zakupy na pchlim targu .Mają duży wybór i ceny spoko.Pozdrawiam serdecznie.Adrianna z Wilczeńca Boguckiego
Wygląda jak miskant. Możliwości jest wiele, wszystko zależy od siły wzrostu jaką pokazuje, pokroju. Może to być np.:
Miskant chiński Little Zebra (odmiana miniaturowa do 70 cm /120 cm w czasie kwitnienia)
Miskant chiński Etincelle (120 cm/150 cm)
Miskant chiński Strictus' (150 cm)
Miskant chiński Zebrinus (do 2 m)
Inne miskanty paskowane
niskie (do 1 m)
Apache
Gold Bar
Staccato
Stardust'
średniej wielkości(1-1,5 m)
America
Gold Breeze'
Hinjo
Kirk Alexander
Mega Dot
Mysterious Maiden
Pünktchen
Super Stripe
Tiger Cub
Mam ją trzeci sezon.. sadzona wiosną 2015. Typ bezproblemowy. Zdrowa, niska i zwarta. Przynajmniej do tej pory tak się zachowuje.
Dopiero zaczyna u mnie kwitnąć.. i jest na południowej ścianie.. wiec nawet nie mam co pokazać, a zeszłorocznych fotek nie będę wstawiać. Ma teraz jakieś 50-60cm, wiosną nie cięłam bo była cała zielone, a i tak jest niska..
Edenkę mogę Ci z czystym sumieniem polecić, mimo, że długie pędy musiałam jej wyciąć tej wiosny bo zmarzły, to bardzo szybko rośnie i kwitnie jak szalona.
Fajne jest też u niej to, że kwiaty ma bardzo zmienne i jeszcze delikatnie pachnie.
Aniu, kupiłam ubiegłej wiosny w postaci kłącza w Biedrze, zanim posadziłam do gruntu to prawie ukatrupiłam, w zeszłym roku to był taki niewielki badylek a teraz duży rozłożysty krzaczor, wysoki na 110 cm a szeroki na 60 cm - jeszcze jest w pączkach.
Niestety trochę się pokłada, trzeba ją posadzić w jakiejś gęstwinie, żeby mogła się podpierać o inne rośliny.
tu mi zarosły jeżówki
nie wiem co robić... chyba jeżówki wykopię
rodki będę skracać z boków
tylko w górę mogą iść
tu rok temu dosadzałam malutkie hakonki, jeżówki i margaretki
tez polecę po rodkach, skrócę w formie żywopłotu
inaczej szlag trafi koncepcję
i tu pierwsza jeżówka