Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:37, 19 cze 2017

Do góry
mam i ziołka w warzywniku

i truskawki

i maliny

no i pomidory

Z Pszenicznej ... 14:36, 19 cze 2017

Do góry
Róże, szałwie, lnica, czyściec, stipa... takie tam jak to mawiają

Z Pszenicznej ... 14:35, 19 cze 2017

Do góry

Z Pszenicznej ... 14:33, 19 cze 2017

Do góry
Ostróżki cudne, niektóre mają po 2 metry towarzyszą im dzwonki, zaraz zakwitną kolejne. Na rabacie wciąż biało i niebiesko.

Z Pszenicznej ... 14:31, 19 cze 2017

Do góry
No i wolne minęło, szkoda że pogoda była taka sobie
Trochę zrobione, wypoczynek też był, więc weekend mogę uznać za udany.

Ogród
Naparstnice trwają wciąż

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:24, 19 cze 2017

Do góry
Radziu ja zawsze mówilam ,ze dla mnie to moga i na grzebieniu zagrać ....ale tu cierpiałam okrutnie ;d

Radziu warzywnik dla Ciebie
czosnek i kwiatki

cynie buraki naciowe i brukselka

jakieś margarytki

liliowiec z cukinią

B&B czyli betonowa Bawaria 14:17, 19 cze 2017

Do góry

B&B czyli betonowa Bawaria 14:13, 19 cze 2017

Do góry
Probne hosty. I dla nich i dla mnie jest to proba generalna. Dla nich, czy wytrzymaja w pelnym sloncu, dla mnie czy je chce i to jeszcze pod samym oknem. Mysle ze moga brudzic tafle szkla. I tego nie przezyje, umre na amen.

Moja zmora a radoscia rodziny i wszystkich zab z okolicy jest woda. Brudna woda w Betonowym Bajorku.

B&B czyli betonowa Bawaria 14:03, 19 cze 2017

Do góry
W wolnych chwilach szukam drzew ktore by mi odpowiadaly i ktore harmonizowalyby z brzozami i typem ogrodu.

I dodatkami

Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 13:58, 19 cze 2017

Do góry

Witajcie
chyba ten sezon jest wyjątkowo ciężki dla mojego ogrodu bo prosiłam już o poradę w sprawie świerka, potem brzozy a teraz sosny
Moja sosna limba ma na każdej gałązce przy czubku takie białe waciane naloty. Żadnych robaków nie widać. Co to jest i czym to zwalczyć ?

B&B czyli betonowa Bawaria 13:57, 19 cze 2017

Do góry
I do korytarza rowniez.

Watpliwej urody domki sa zemsta mojej rodziny. Za chabezie na scianie i nie tylko.

Staram sie rozbic troche beton dodatkami z drzewa, lubie go i jego zapach.

...uDany ogród 13:55, 19 cze 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

(...)

Byłam dzisiaj chwilę na ogródku i załapałam takie cudo

(...)

Każde "od nowa" niech będzie radosne i pełne nadziei.
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 13:52, 19 cze 2017

Do góry

Witajcie
na mojej brzozie penduli pojawiła się plaga...mszyc ?
Całe drzewko jest tym oblepione i z daleka wygląda jakby zwiędło
Czym mogę opryskać moją brzózkę (ewentualnie podlać ) ?
Pomożecie ?
Żywopłotki cisowe. 13:51, 19 cze 2017

Do góry
Anabell napisał(a)

(...)
Koncertują głównie ostróżki i naparstnice.

Ostróżka sina dobrze komponuje się z ciemnymi kolorami.

cd. ostróżek są na całej szerokiej rabacie.

Niech ten koncert trwa jak najdłużej. I Wy, Dostojni Jubilaci, też trwajcie w zdrowiu i szczęściu.

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:49, 19 cze 2017

Do góry
Gabisia napisał(a)
Chciałam jeszcze napisać, że w tym roku z powodu choróbsk robię w ogrodzie ABSOLUTNE MINIMUM. I solennie postanowiłam, że ogród ma być dla MNIE, nie ja dla ogrodu - jak robotnik małorolny. Pracuję nad tym, żeby nie denerwował mnie chwast tu i tam, krzywo przycięty żywopłocik i powygryzane liście na roślinach. Perfekcjonizm to okropna cecha, nie pozwala cieszyć się życiem. Długo mi zajęło, żeby do mnie to dotarło.....
Trawnik ma dziury, bo mój synek się na nim bawi i tak ma być, a ja przestałam go obsesyjnie nawozić i kosić co dwa dni. Nie pryskam niczym, polubiłam dziury w roślinkach i wszechobecne robaczki - zdrowie jest ważniejsze niż wdychanie wszechobecnej chemii - także z roślin.

Amen.

To co nad słowem i pod słowem Amen - jest cudowne w słowie i obrazie.

I tak powiem, że u mnie Graham Thomas (moja róża naj!) w tym roku wymarzł do poziomu ziemi. Rośnie pod wiśnią w cieniu i jest słaby, więc zwójka się nad nim pastwi. Owady są bezwzględne w walce o żerowiska.

Twoje róże ściskają za serce. Właśnie te miniaturki i kompakty.

B&B czyli betonowa Bawaria 13:47, 19 cze 2017

Do góry
Widze je w prostokatach, tne, formuje, irrytuje gdy obetne o glowe za duzo.

Szukam watku o formowaniu drzew, gdzie jest?

Na tyle je kocham, ze zaprosilam je rowniez w domowe pielesza. Doslownie. Bo otworzylam im rowniez drzwi do sypialni. Poustawialam tylko jak w wojsku.

Podswietlilam.

Motyw brzoz powtarza sie zarowno w ogrodzie jak i domu i chcialabym utrzymac ten pomysl.

Lawenda - Lavandula 13:39, 19 cze 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Z lawendy Viva kupionej w Obi nie byłam zadowolona. Mało widoczny kolor kwiatostanów. Często na forum spotykam się z opinią, że się pokłada.
U mnie zimuje bardzo dobrze. Jednak wiosną za krótko ją obcięłam i słabo odbijała. Wymieniłam na inną bardziej wyrazistą i kompaktową odmianę Lawenda Hidcote Blue Strain.

Moja Viva z czosnkami

Czy to jest czosnek główkowaty? Pięknie wygląda razem z lawendą.
B&B czyli betonowa Bawaria 13:39, 19 cze 2017

Do góry
W kilku slowach i zdjeciach, chce przedstawic Wam miejsce w ktorym mieszkamy, a raczej bywamy mieszkaniowo. Tak, to nie blad, narazie bywamy.
Do takiego stylu i bryly domu chce znalesc rozwiazanie i dopasowac otoczenie.

Lubie kamienie. Duze kamienie i mysle ze beda sie w ogrodzie powtarzac. A raczej juz sie powtarzaja.

Musze znalesc jakies rozwiazanie koszenia trawy pod kamieniami, a raczej znalesc inna maszyne.

Co lubie? Napewno brzozy i jest to milosc tez doswiadczalna, gdyz probuje je formowac. Od czasu do czasu i bez zbytniego parcia. Wyjdzie to dobrze, nie, to tez przezyje. Mam nadzieje ze brzozy rowniez.

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:37, 19 cze 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Iwonka,Ty robiłaś betonowe kule chyba. Chciałam zrobić takie w trzech rozmiarach z czego ta największa miałaby być naprawdę duża. Myślałam o piłce takiej jak dla dzieci do skakania jako forma dla tej kuli. Myślisz że się da? A z czego robiłaś,jakiś cement specjalny?
pierwsze robiłam z mieszanki cementu i żwiru, babranina. Teraz kupuję gotową zaprawę, dolewa się tylko wodę i wiertarką z takim mieszadłem miesza.

W piłce jeszcze nie robiłam, dziewczyny pisały że trzeba to jakoś w piasku robić bo jak wlejesz beton do gumy to zapewne straci kształt. Miałam pomysł taki : okleić piłkę tak jak pinatę się robi, wiesz o czym mówię ? jest to bardzo twarde i myślę że to by zachowało formę kuli. Później może być problem ze zdjęciem tego bo to twarde jak cholera, ale tak myślę że, jakby to wodą zmoczył to przecież namięknie. Tak sobie tylko gdybam, nie testowałam. No i waga tego, będzie ciężkie, chyba że mniejszą w środek wsadzić.

Te które robiłam to wszystkie ze szklanych kloszy

Tu ma być ogród :) 13:26, 19 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Miło mi, to teraz taki mały skok do przeszłości, 3 maj 2016 - zobacz jakie lawendy były maleńkie i zresztą wszystko inne też - minął rok i wszystko tak porosło

Kurde nie wierzę, że to jest to samo miejsce!!!!Jest dla mnie nadzieja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies