Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 00:04, 28 cze 2017

AniMa napisał(a)

Dobrze wiedzieć, już miałam pytać, którą bardziej byś poleciała...Pashmine chcę kupić dla mamy- jest śliczna

Aniu, polecać to będę chyba dopiero na ukończenie sezonu - tak we wrześniu

Nie wszystkie ładne są zdrowe, nie wszystkie zdrowe maja w sobie "to coś".
Ale Pashmina akurat jest w porzo. U mnie kwitnie bardzo długo, ale drugie kwitnienie jest dosyć slabe jakby co. Testuję drugi krzaczek i chce zobaczyć, czy bedzie sie zachowywała tak samo.
Zagajanka 00:05, 28 cze 2017

Dzisiaj od popołudnia pada, więc zawiesiliśmy w końću nową dedykowana półeczkę

Zagajanka 00:10, 28 cze 2017

A na dobranoc dzisiaj zostawiam wam Cinderellę (upzredzam pytania: to jest jeden krzaczek, ma przygięte pędy):

inka74 06:58, 28 cze 2017

Cudny Kopciuszek jest. Rokoko byłam ciekawa ale na Charming Piano w końcu się zdecydowałam. Jeszcze nie kwitnie Czy kupiłaś może tą Irinę - pamiętam, że ci się podobała. Co oglądam katalog Tantau to na niej wzrok zatrzymuję.
07:21, 28 cze 2017
Zagajanka napisał(a)

Heh.
Moja Cristiana pozdrawia Twoją i życzy jej szybkiego wzrostu

moja Christiana ciutke mniejsza ...ale równiez utkana gęsto kwiatami

lubie do ciebie przyjść i popatrzeć sobie na twoje róze ..poczytać uwagi .....niby duzo mam tych samych ale co tam ...róz nigdy nie za dużo
Zagajanka 11:29, 28 cze 2017

inka74 napisał(a)
Cudny Kopciuszek jest. Rokoko byłam ciekawa ale na Charming Piano w końcu się zdecydowałam. Jeszcze nie kwitnie Czy kupiłaś może tą Irinę - pamiętam, że ci się podobała. Co oglądam katalog Tantau to na niej wzrok zatrzymuję.

Iwono, Charming Piano jest na początku ładna, ale dosyć szybko łapie różowe plamki i traci swój urok.
Z tych dwóch nowych Rokoko bardziej podoba mi się Playful - do końca zachowuje kulistośc. Lovely jednak otwiera bardziej swój kwiat.i tez to wpływa na jej wygląd.
Irinę chciałam kupić, ale akurat wtedy nie mieli na stanie. Będę szukac na kolejny sezon
Zagajanka 11:59, 28 cze 2017

eee_taam napisał(a)

moja Christiana ciutke mniejsza ...ale równiez utkana gęsto kwiatami

lubie do ciebie przyjść i popatrzeć sobie na twoje róze ..poczytać uwagi .....niby duzo mam tych samych ale co tam ...róz nigdy nie za dużo

Co prawda, to prawda: za dużo róż? Nigdy
Przynajmniej nie w moim przypadku.
Już mam kolejne typy do wydania, wiec zacieram raczki by poszukać czegoś nowego do swojej kolekcji.
Fajnie (różano) jest
Pszczelarnia 12:13, 28 cze 2017

Zagajanko, cudownie prezentujesz swoje różane królestwo. Mówisz, że róże "niemki" potrafią być ładne?

Masz Jacqueline du Pre?
paulina_ns 12:13, 28 cze 2017

Zagajanka napisał(a)

Paulino, u mnie w tym roku WP pomimo łągodnej zimy przemarzła wiosną - połowę krzaczka wyciełam do ziemi. W zeszłym roku też podmarzła, ale może 1-2 pędami. Dlatego musiała zbudować na nowo krzaczek i dopiero niedawno zaczęła kwitnać. Z tego sezonu nie mam jeszcze zdjeć.

W poprzednim miałą ze 120 cm wysokości i z 100 cm na szerokośc. Zdjęcie dokłądnie sprzed roku (po deszczu ma rózowe plamki):

Ona taki pokrój ma krzaczasty? Hmm no to mojej chyba za mało miejsca zostawiłam
Pszczelarnia 12:19, 28 cze 2017

Jak dobrze, że u Ciebie można się nacieszyć różami! Piękne są wszystkie.