U mnie rosły dość gęsto. W pobliżu miały żarłoczne miskanty. Wygląda mi to na efekt walki o byt.Jedne załapały się na większą ilość pożywienia i słońca. W moim bałaganie nasadzeniowym te różnice nie są wadą.
Czy swoje masz z wysiewów na rabacie, czy z nasadzeń? Pytam, bo swoje chciałabym powtórzyć z samosiewu. Nie wiem, kiedy je ścinać.
Kasiulka Twoje roślinki . Z moich obserwacji wynika, że ten rdest lepiej rośnie i lepiej wygląda w zacienionym zakątku niż w słonecznym. Jutro zrobię swoim zdjęcia to sama zobaczysz
Twój ogród nieustannie mnie zachwyca i fascynuje .
Po zmianie nasadzeń w pojemnikach bratki trafiły na rabatki. Może się wysieją. Spełniają rolę białych akcentów.
Aktualny stan anabelki i pierwsza lilia
Najzwyklejszy czyściec wełnisty też może być ozdobą rabaty. Jeszcze trochę pozwolę mu kwitnąć.
Tu szerszy plan (na pierwszym planie nasadzenia wokół studni).
To któryś kozibród. Łąkowy lub wielki. Piękny duży dmuchawiec. Mam je w domu ususzone. Roślina dwuletnia. Mogłaby się u mnie wysiać, ale coś nie chce. W okolicy jednak kilka sztuk jest więc zrywam.
Postanowiłam uszyć pokrowce, bo nie udało mi się doprać poduszek na krzesła. Nowe są dość drogie, a że trochę umie szyć to się wzięłam za krawcowanie.
Rano zrobiłam obchód po ogródku i postanowiłam zrobić przegląd moich kwiatów ogródkowych w bukiecie. Ledwo mi się w dłoni mieścił.