Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród z wilkiem zamkn. 21:09, 23 paź 2019

Do góry
gierczusia napisał(a)

Ha, ha właśnie trenuję to samo brzozy bym chciała pod lasem..ale buka purple fountain teszzzz .. chyba je jakoś rozdzielę optycznie ale raczej ani z tego , ani z tego nie uda mi się zrezygnować

Ela właśnie dla mnie to jest najtrudniejsze - jest poukładać drzewne chciejstwa ,żeby pasowały do siebie ....ech ...na szczęście wszystko jeszcze młode i mogę przesadzać na razie do woli

Kasiolaaa napisał(a)
Madziunku te sciezki sa super jak w urzytkowaniu ? zastanawiam sie czy zrobic sciezke pod bramkami u psow i warzywniku czy ulozyc chodniczek z kostki zdanias sa podzielone w mojej rodzinie

Kasiu ja swoje ścieżki bardzo lubię ,w użytkowaniu też fajne -jedynie psica rozsypuje mi kamyczki

niestety nie pomogę Ci w wyborze ,czy kostka ,czy płyty ….musi się Tobie podobać

Kasiek napisał(a)
Ciesze sie ze zostawisz widok Zasloniecie go, byloby swietokradztwem

Kasiu masz rację na 100 procent

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:50, 23 paź 2019

Do góry
o....w końcu fotki ze Szmaragdowej

piękną masz jesień

szukam na fotkach gdzie masz te 2 brzozy w jeden dołek posadzone ….

gdzieś na którymś wątku czytałam ,że tak masz ...wygląda na wielopniową ?

buziaki
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:55, 23 paź 2019

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Brzozy zawsze były uznawane jako bardzo zdrowe drzewa
Sok z brzozy niektórzy piją prozdrowotnie
Bardzo fajny ten placyk będzie obsadzony drzewkami Super

Wiesz ja brzozy dopiero poznaję ale o soku z brzozy oczywiście słyszałam,choć nie próbowałam

Też myślę,że fajny będzie ten placyk z drzewkami fajnie,że Aniu Ci się podoba
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:18, 23 paź 2019

Do góry
Brzozy zawsze były uznawane jako bardzo zdrowe drzewa
Sok z brzozy niektórzy piją prozdrowotnie
Bardzo fajny ten placyk będzie obsadzony drzewkami Super
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:14, 23 paź 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
I to jest dobry pomysł. Brzozy emitują dobrą energię, należy się do nich przytulać, opierać o nie plecami, głaskać

Też myślę,że dobry
Nie wiedziałam ,że brzozy mają takie walory prozdrowotne ,super !
Myślę, że ten kącik z leżakami będzie mój ulubiony
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:02, 23 paź 2019

Do góry
I to jest dobry pomysł. Brzozy emitują dobrą energię, należy się do nich przytulać, opierać o nie plecami, głaskać
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:59, 23 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Fajna jest taka burza nie wpadłam wcześniej ,zeby posadzić 4 szt.

Wiesz Effcia, teraz jak bedą brzozy na placyku to myślę,że pomysł na ławki i palenisko właśnie odpadnie....bo leżaczki będą w końcu trochę zacienione, więc tam zostaną

I myślę,że Ty i Iwonka macie jednak rację,że zbyt blisko drzew
A kiedyś jak brzozy urosną ,to hamaczek sobie powieszę

Ooo hamaczek to jest to! Muszę sprawdzić w jakiej odległości powinny być żeby hamak się zmieścił, to w gaiku kiedyś bym sobie zmontowała takie cudo
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:54, 23 paź 2019

Do góry
effka napisał(a)
A ja wpadłam na gotowe Matko jeden dzień mnie u Ciebie nie było a tu tyle szaleństw brzozowych, burze mózgów Fajnie z czterema jak i z trzema, choć z paleniskiem będzie ciężko w takim układzie bo za blisko drzew będzie.

Fajna jest taka burza nie wpadłam wcześniej ,zeby posadzić 4 szt.

Wiesz Effcia, teraz jak bedą brzozy na placyku to myślę,że pomysł na ławki i palenisko właśnie odpadnie....bo leżaczki będą w końcu trochę zacienione, więc tam zostaną

I myślę,że Ty i Iwonka macie jednak rację,że zbyt blisko drzew
A kiedyś jak brzozy urosną ,to hamaczek sobie powieszę
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:33, 23 paź 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
To ja Ci ciut zamieszam w głowie i powiem, że bym te brzozy dała po dwie do jednego dołka
Mam tak posadzone nad rowem i wygląda to świetnie bo inaczej jakoś mi taka parzysta ilość nie leży. Ale to mnie więc nie musisz brać pod uwagę

Oj Sylwia nie pomagasz ,ha ha
Dzięki za głos, ale szczerze to akurat brzozy bardziej podobają takie pojedyńcze niż wielopniowe
Obok mam parę grabów ,więc myślę,że będzie powtórzenie parami i będzie ok
Niestety natury nie oszukam i lubię pod linijkę,parami, itp.
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:26, 23 paź 2019

Do góry
DorKa napisał(a)
Wiola ale się u Ciebie dzieję!. Jak się cieszę,że długie wieczory przed nami i żadnej pracy w ogrodzie. Bedzie czas na nadrabianie zaległości
Powodzenia z brzozami. Jak nie posadzisz to i tak Ci zazdroszczę

No dzieje trochę
Też się cieszę w sumie,że zima przed ....to się odpocznie

Brzozy narazie czekają,aż znajdę czas...no i muszę dokupić 1 szt.
Oj nie zazdrość , tylko kupuj
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:24, 23 paź 2019

Do góry
kawa8002 napisał(a)
Ja nie doradzę niestety, ale wiem, że jak nie wybierzesz, będzie dobrze. Podglądam i kibicuję.

Ta sobie teraz pomyślałam, że tytuł Twojego wątku jest zupełnie nieadekwatny. Lecisz, jak burza

Też myślę,że jak nie posadzę będzie ładnie, bo brzozy są ładne

Z tym wątkiem to dobre... nie powiem w tym sezonie się działo....
Małymi krokami-Ogród Wioli 15:50, 23 paź 2019

Do góry
To ja Ci ciut zamieszam w głowie i powiem, że bym te brzozy dała po dwie do jednego dołka
Mam tak posadzone nad rowem i wygląda to świetnie bo inaczej jakoś mi taka parzysta ilość nie leży. Ale to mnie więc nie musisz brać pod uwagę
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:09, 23 paź 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Ewusia ślicznie wyszło Popatrz jak teraz lekko ten kącik wygląda. Świetny miałaś pomysł, no i brzózki duże. Już cieszą oko
Coraz bardziej kocham drzewa liściaste. Jak sosny u ciebie? U mnie tyle igieł zżółkło, że łapię nerwa. Te igły już nigdy nie wrócą, a liście co rok odrastają, potem zmieniają kolory, na koniec kompost wzbogacają... I jak tu nie kochać liściastych A decyzja o pozbyciu się kilku kosodrzewin i dwóch sosen coraz bardziej bliska realizacji...

Iwonko, uff, fajnie, że jednak to był dobry pomysł a wpadłam na niego przypadkiem, jak wyrwałam większość naparstnic i jakoś łyso i pusto się zrobiło. Stwierdziłam, że muszę coś na tej części coś zmienić, bo dalsza różanka ładna a tu nijako. Brzozy i nowe białe róże Artemis, które wsadzę w listopadzie, będą akurat.

Co do sosen, mam to samo spostrzeżenie!!! Ulżyło mi trochę, że u Ciebie podobnie, bo bardzo się z eMkiem martwimy, że coś tym sosnom dolega. Jak widać na fotkach z brzozami mają bardzo duży starych igieł pożółkniętych, całe gałęzie, tylko tegoroczne przyrosty zielone. Czy to normalne? Nie pamiętam, żeby w zeszłym roku tak było.
Mam sporo sosen i kosodrzewin, na razie je uwielbiamy i te wszystkie nowe mocno tnę i formuję a te dwie starsze, które widać na fotach zaczęłam ciąć dopiero dwa lata temu, za późno. No trudno.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:49, 23 paź 2019

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Przyszłam dorenbosy pochwalić, ślicznie będzie prze Pani

ps. Biedronkę mam pod nosem, chyba odwiedzę

Angelika, dziękuję mam nadzieję, że stworzy się tam mały zagajnik brzozowy-sosnowy. Nie ukrywam, że Twoje piękne brzozy były mocną inspiracją

Odwiedzaj odwiedzaj, masz mnóstwo pięknych tulipanów wiosną a będzie jeszcze więcej
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:18, 23 paź 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Ale Tu się dzieje szkoda tej brzozy obgryzionej..ale może pieseł wiedział co robi i teraz brzoza będzie tą Naj

Oddaję głos na hakonke między buksami i coś jeszcze by się przydało
no nie wiem, jedna trzecia tylko z niej została, trudno niech siedzi, zobaczymy

z tym hakone, no właśnie, mam już taki zestaw w jednym miejscu, ładny jest tylko z moim chciejstwem trawkowym nie wiem czy ją chcę znowu powtarzać. Niby powtórzenia wskazane, ale miejsca mi zabraknie żeby upchnąć te co mam no i w kropce jestem
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:10, 23 paź 2019

Do góry
Ale Tu się dzieje szkoda tej brzozy obgryzionej..ale może pieseł wiedział co robi i teraz brzoza będzie tą Naj

Oddaję głos na hakonke między buksami i coś jeszcze by się przydało
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:46, 23 paź 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Pooglądałam placyk paleniskowy, fajnie wyszedł
Brzózki wpasowały się idealnie, jak im pienieczki zgrubieją i zbieleją fajnie tam będzie. Super. Ja wczoraj wsadziłam 400 cebulek, głównie narcyzy i iryski. Noc mnie zastała

Dzięki Asia, brzózki strasznie mi sie w tym miejscu podobają, jednak duet brzozy+sosny jest idealny. Na razie chucherka ale jak się podtuczą (a tam na rabacie prawie sam kompost i obornik) to będzie malowniczo

400 cebulek ulala!!! Wynik niezły Narcyzy tez sadzę a iryski muszę dokupić uwielbiam! Jeszcze sadzarkę kupię, żeby szybciej szło.
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:42, 23 paź 2019

Do góry
W ramach odpoczynku od kopania wyskoczyłam do szkółki i kupiłam ponownie brzozy, udało mi się też dorwać derenia milky way

no ale żeby nie było tak pięknie, to oczywiście zanim zdecydowałam się gdzie te brzozy maja rosnąć, mój pies zdążył mi jedną zjeść, myślałam że zawału dostanę jak zobaczyłam, poszła na koniec działki, może coś z niej będzie. Konieczna była ponowna podróż do szkółki miała być tylko brzoza a wzięłam jeszcze ostatnie 8 sztuk choiny kanadyjskiej, musiałam sobie jakoś tą stratę brzozy wynagrodzić tak wygląda bidulka, ciekawe czy coś z niej będzie.

nie wiem dlaczego pcham się ciągle w te brzozy, no coś nie chcą u mnie być, to już trzecie podejście. Mam jedną która była ładna a teraz zauważyłam, że od czuba znowu usycha.

tak więc ryzykuję z brzozami po raz ostatni

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:44, 23 paź 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Lepiej, że postawiłaś na brzozy. Glediczja nie da ci cienia. To ażurowe drzewko. A więcej niż jedna obok siebie to już nie to...
Poza tym liście glediczji są żółtawe, z dereniami fajniej zagra kolorystyka brzóz. Brzozy i derenie to dla symbioza idealna

Ciszę się Iwonko ,że popierasz mój wybór
Też tak myślę ,że 1 glediczja by sprawy cienia nie załatwiła
A 2 obok siebie to nie to
Masz rację,że brzozy i derenie super pasują i w sezonie i zimie z czerwonymi gałązkami

Skłaniam się do planu z 4 brzozami,bo najlepiej to mi pasuje wizualnie i praktycznie
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:33, 23 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Tak miała być glediczja ,ale 1 szt nie załatwiłaby problemu ....bo głównie chodzi mi o cień, które drzewa dawały by od strony południowej na dom,a konkretnie przyszły taras....i myślę,że kilka brzóz szybciej urośnie i mi zacieni tą stronę
Glediczją będę nadal się zachwycać u dziewczyn
Mam mętlik

Lepiej, że postawiłaś na brzozy. Glediczja nie da ci cienia. To ażurowe drzewko. A więcej niż jedna obok siebie to już nie to...
Poza tym liście glediczji są żółtawe, z dereniami fajniej zagra kolorystyka brzóz. Brzozy i derenie to dla symbioza idealna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies