Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogródek Iwony II 02:03, 28 lip 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Cuudna ta twoja Moonstead Wood.
Hmm i floksy tez ciekawie wyglądają z różami .

No właśnie te floksy odkryłam, ze fajnie zapełniają puste miejsca pomiędzy różami
Liliowo i kolorowo:) 16:56, 27 lip 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Lilie kwitna już pojedynczo ale kolorowo jest dalej bo róze, jeżówki, milin oszalał a już myslalam, ze go wymroziło, cynie, floksy, no i teraz jest hortensjowo

Matko, szok, jaki milin!!
jak Ty to ogarniasz, to mój ogród pikuś chyba z robotą w stosunku do twojego.
Kondziowy ogrod cz II 15:58, 27 lip 2016

Do góry
mira napisał(a)
Andrzej poznałam Cie po charakterze pisma .
Obejrzałam ofertę z tymi astrami i nie tylko. Czy już tam zamawiałeś? bo wydaje mi się że nie mają najlepszej opinii a może się mylę.
Ilość astrów w ofercie aż mało prawdopodobna floksy też w sporej ilości.
Ja floksy kupowałam i zamawiane w necie i takie na wiosnę w woreczkach no i tak 80% nie te , no trudno te przesłane nie chciane tez ładne,

Czy astry powinny mieć glebę zasadową czy tylko niektóre, coś mi zaczynają się mega podobać - dawniej nie było tylu odmian a teraz wariactwo a na dodatek te co mam wreszcie urosły.

pozdrawiam

a!

pozdrowienia dla Konrada
to ten upał

Nie ładnie tak dekonspirować Niegrzeczna Mira! Ja już tam zamawiałem i to sporo, sadzonki niewielkie, za to takich odmian nie ma gdzie indziej. Wpadek gatunkowych tam nie miałem, a astry po roku ładnie się rozrosły. Rośliny były w doniczkach- nie w woreczkach. Kiedyś przez net zamawiałem floksy (od osoby prywatnej), które dostałem w woreczkach i myślałem, że się rozpłaczę. Posadzone i rosną do tej pory, choć słabo jak dotąd przyrastają.
Kondziowy ogrod cz II 15:44, 27 lip 2016

Do góry
Andrzej poznałam Cie po charakterze pisma .
Obejrzałam ofertę z tymi astrami i nie tylko. Czy już tam zamawiałeś? bo wydaje mi się że nie mają najlepszej opinii a może się mylę.
Ilość astrów w ofercie aż mało prawdopodobna floksy też w sporej ilości.
Ja floksy kupowałam i zamawiane w necie i takie na wiosnę w woreczkach no i tak 80% nie te , no trudno te przesłane nie chciane tez ładne,

Czy astry powinny mieć glebę zasadową czy tylko niektóre, coś mi zaczynają się mega podobać - dawniej nie było tylu odmian a teraz wariactwo a na dodatek te co mam wreszcie urosły.

pozdrawiam

a!

pozdrowienia dla Konrada
to ten upał
Ogródek Iwony II 11:43, 27 lip 2016

Do góry
Cuudna ta twoja Moonstead Wood.
Hmm i floksy tez ciekawie wyglądają z różami .
Z Pszenicznej ... 08:41, 27 lip 2016

Do góry
Krys napisał(a)
Oj mlodosc ! cudne rabaty,takie przemyslane czasem kwitnienia i kolorami,tak trzymaj,buziaki zostawiam

Krysia, a z tą młodością to chodzi Ci o świeżość nasadzeń, tak?

Bylinówka to rabata gdzie mści się brak planowania, tam wciąż coś przesadzasz, dosadzasz... patrzysz co kwitnie, gdzie dziura się robi, co za bardzo wyrosło i zasłania inne... itd itp
Z bliska wygląda gorzej, ale z oddali jest magiczna, no i ten zapach... w ostatnie bezwietrzne dni, było jeszcze tak ciepło to floksy czułam w domu i na całej działce... od razu wspomnienia letnich wakacji na wsi wracają...

Nie zamieniłabym tej rabaty na inną. Pracy dużo, dlatego inne rabaty robię już mniej pracochłonne.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 18:31, 26 lip 2016

Do góry
Mam chwilkę to skończę wklejanie zdjęć.......nacykałam tym razem jak głooopia

hortensje i floksy i derenie

Liliowo i kolorowo:) 17:58, 26 lip 2016

Do góry
Lilie kwitna już pojedynczo ale kolorowo jest dalej bo róze, jeżówki, milin oszalał a już myslalam, ze go wymroziło, cynie, floksy, no i teraz jest hortensjowo
Co z tym ogródeczkiem począć 09:39, 26 lip 2016

Do góry
Mirelko floksy powiadasz ...zaraz poczytam o nich
Gożdzikowa - wiejski ogród 08:50, 26 lip 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
RENATKO
To prawda roślina nie do zdarcia ...przed remontem domu też zostawiłam i nie wykopalam wszystkich ,a one kwitly jak szalone

Basiu widziałam wczoraj zdjęcie, całe szczęście, bo dziś już go nie ma a przecież tam były nie tylko piękne floksy ale i piękna Ogrodniczka, buziaki i miłego dnia
Co z tym ogródeczkiem począć 07:12, 26 lip 2016

Do góry
Ewa, a może floksy za żywopłotem?
Moje właśnie obcięłam. Czasowo kwitną przed hortkami.
Z moich jestem bardzo zadowolona.
Ogród - Azyl Amatora 22:56, 25 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Faktycznie busz sie zrobił ale jaki piękny. Lilie i floksy cudne a róz nadal nie lubię.Pozdrówka.

Bogdzia, dobrze, ze każdy lubi troche inaczej. Dzięki temu nasze ogrody tez sa rożne i to jest właśnie ciekawe
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:26, 25 lip 2016

Do góry
Pozdrawiam Basiu
Cudne te floksy, muszę pomyśleć, by sobie parę sprawić, bom wszystkie wyciepała z powodu mączniaka
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:09, 25 lip 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
floksy też dają koloru

Widziałam te floksy w ogródku kobiety(w drodze do lasu), która zmarła zimą. Nikt tam nie mieszka ale floksy kwitną na potęgę, nawet chwastów nie widać.
Całkiem uroczo to wyglądało, bo obok jest kapliczka w tym niebieskim kolorze a na płotku powiązane wstążeczki w kolorze floksów.
Roślinka nie do zdarcia i na dodatek piękna
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 17:57, 25 lip 2016

Do góry
lilie

floksy

cynie

Moja działka na Dębowym Lesie 07:48, 25 lip 2016

Do góry
kerii napisał(a)

A czego ty Aniu nie masz i liliowce i lilie i róże i funkie i... pewno krócej by było wymienić czego nie masz

Może i tak .krócej byłoby wymienić to czego nie mam

floksy
Hortensjada 18:52, 24 lip 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Ogród wspaniale się prezentuje o każdej porze roku i dnia. Dojrzałam klon Flamingo; mój wymiarowo podobny i pomyśleć, że chciałam go zlikwidować bo..brzydkie listki miał, co potem okazało się brakiem wody. Teraz ma w nogach - podobnie jak u Ciebie - sporo roślin to polewanko mu się dostaje

Jak się sprawują Bożenko Twoje floksy ? moje co roku łapią choroby grzybowe; czy to ich taka "uroda" ??

Floksy w większości właśnie z powodu skłonności do grzyba przesadziłam na działkę, maja przestrzeń i przewiew i nie chorują, koło domu pozostały ich szczątki nie do końca dokładnie wykopane i o dziwo sobie radzą mimo wielu deszczowych dni.
Rododendronowy ogród II. 20:44, 23 lip 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Floksy, jerzówki, lilie i inne... ogród pełen kolorów i zapachów, nawet jak róż nie zauważam. Motyle też ładne, cóż, też kiedyś motylem byłam...

Ty nadal motylem jestes, z Twoja pogoda ducha i urokiem osobistym nie można Cie inaczej nazwac.
Rododendronowy ogród II. 20:36, 23 lip 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Jeżówki plus motyle= banan na twarzy.

Zawsze mnie rozczulają.

U Ciebie te łany przepiękne. I nie wiem jak to się dzieje, coraz bardziej mi się podobają "wiejskie " kwiaty. A trzeba było słuchać Kasi Teraz jestem na etapie lilii, ale floksy przed którymi broniłam się rękami i nogami też do mnie "gadają"

Bożenko chciałam CI powiedzieć, że Kasia i Gosia zarządziły u mnie prace nad ciurkadełkiem i mam troszkę wody w ogrodzie. Czekam na ptaszki.

Kasia to Ty tak jak ja, też wiejski ogród teraz mi sie najbardziej podoba z pomieszaniem kolorów i zapachów.Troche udało mi sie stworzyc takiego nastroju i jestem z siebie bardzo zadowolona.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:23, 23 lip 2016

Do góry
floksy też dają koloru

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies