A ja z innej beczki Sylwia jak oceniasz swoje starania ochrony cebulowych ? bo wiem że masz problem z gryzoniami Ile zakwitło z tego co posadziłaś na jesień ? Będziesz kupować nowe cebulki ? Byłem dziś w ogrodniczym po Topsin bo buksy mi się zaczęły sypać i tulipany już mieli w sprzedaży
No właśnie Bożenko w porównaniu do wiosny to mam chyba mało koloru.....przeniósł się w okolice warzywnika teraz i pergoli.....zdecydowanie muszę rozmnożyć floksy i astry, żeby jesień też była kwitnąca Kolor zaczyna się teraz nie z kwiatów, a z liści.....przebarwiają się sumaki, brzozy i jarzębiny , a na rabatach na razie wiesiołkiDużo ziemi dużo miejsca i oooooogggggrrrrooooommm roboty do wykonaniaPołowa z tego by wystarczyła i obecna wiedza......inaczej bym ogród rozplanowała
Dosadzę Przemuś tulipanów, krokusów, iryski, oraz liliowce Sadzenie w doniczkach wyszło na dobre i zakwitło wszystko co posadziłam oprócz cesarskiej korony, chyba zgniła przez mokrą wiosnę, reszta ok, ale porównanie będzie dopiero jak w przyszłym sezonie zakwitną ponownie, zobaczę jak cebule przyrastająbo może się okazać, że im ciasno. Krokusy planuję w łące kwietnej......dużo krokusów