Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:34, 16 lut 2018

Do góry
ivo napisał(a)
Poli jak dla mnie to stolik z pieńka drewnianego będzie tam super. Możesz go pomalować na szaro albo bielony tez będzie ok. Betonowy za "ciężki" tam będzie.

Dzięki Ivonko za głos!
Zrobię taki i taki, i będę przymierzać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:33, 16 lut 2018

Do góry
beta napisał(a)
Szary pieniek ☺

Tak jest proszę Pani
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:33, 16 lut 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
A cos w ten desen tylko blat zrobic z hypertufy?
stolik

Kasiu, aż musiałam sprawdzić co to ta hypertufa

Mam już zrobiony podobny stolik ale niestety nie pasuje mi do leżaków.
Denerwują mnie te nogi...i myślę, że musi być jednak jakiś monolit.

Za chwilę wstawię zdjęcia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:27, 16 lut 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
No patrz! To ja już rozumiem zachwyt nad stolikiem na insta

Będę spamować, a potem pokasuję. Zdjęcia lokalne
Sam stolik nie za ciężki, ale rzeźbienia w pieńku da się zrobić. Bardzo mi się podobają.

Ten drugi obfocę z bliska, to co wrzucę.

BTW. Zrób betonowy, zrób! Może i ja zamówię u Ciebie

Cudne rzeczy tam masz!!! A ten wczorajszy kwadratowy stolik to dzisiaj w nocy mi się śnił

Betonowy już zalany, zobaczymy co wyjdzie Ale do wysyłki nie będzie się nadawał.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:25, 16 lut 2018

Do góry
malkul napisał(a)
jeszcze moja uwaga - bo tez mam ten stolik - jak stoi na trawie to trzeba co dwa trzy przestwic bo trawa pod nim wygniwa i

Kokoszka, u mnie ten problem odpada ponieważ stolik będzie stał na kostce.

Macham zapracowana dziewczyno
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:24, 16 lut 2018

Do góry
natka098 napisał(a)

Rzeczywiście samemu byłoby ciężko zrobić. A nawet pomyślałam że można wylać betonu cieńką warstwę jako blat.

Czekam na stoliki, napewno będą ładne tak jak wszystko u Ciebie.

Natka, niestety nie potrafię zrobić cieńkiego blatu z betonu Próbowałam już kilka razy i porażka
A co do ładnych rzeczy u mnie...hmmm, mam dużo bardzo brzydkich miejsc

Buziaki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:22, 16 lut 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Podglądałam, ale się nie znam. Za to się nauczyłam cosik nowego.
To racja Polinko, fajnie czasem wrócić do starych relacji

Iwonko, lubię takie dyskusje, zawsze człowiek coś nowego się nauczy
A co do starych relacji...Jestem wdzięczna, że trafiłam na forum w odpowiednim momencie i że udało nawiązać się wspaniałe znajomości.Niestety tamtego klimatu już chyba nie wskrzesimy...za dużo się wydarzyło...

Cieszę się, że jesteś!
Metamorfoza- nowy ze starego 12:41, 16 lut 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Z formowaniem cisa to polecam Toszkę

Poszukaj u Joanny cięcie starego cisa. Albo to był poczatek zeszłego roku, albo ponad rok temu. Ważne by uprzednio dobrze przemyśleć co i jak chcecie z cisa uzyskać.

Rododendron nie powinien rosnąć koło cisa (inne pj)

Ale może rosnąć w okolicy grujecznika lub sosny.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:58, 16 lut 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Właśnie wymyśliłam jak odciążyć beton...ale pozostaje kwestia beton czy pieniek? Co myślisz?
jeszcze moja uwaga - bo tez mam ten stolik - jak stoi na trawie to trzeba co dwa trzy przestwic bo trawa pod nim wygniwa i
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:54, 15 lut 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Natka, świetny pomysł na stolik ale niestety dla mnie niewykonalny.Zapomniałam napisać, że stolik powinien być na tyle prosty abym mogła sama go wykonać eM już jest nieczasowy a w sezonie to az boję się myśleć...
Pieniek będzie na pewno jak najbardziej prosty, okorowany i oszlifowany. Nie mówię, że to idelany pomysł ale zrobię obydwa i zobaczę, który będzie lepiej pasować

Buziaki i dziękuję za chęć pomocy!

Rzeczywiście samemu byłoby ciężko zrobić. A nawet pomyślałam że można wylać betonu cieńką warstwę jako blat.

Czekam na stoliki, napewno będą ładne tak jak wszystko u Ciebie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:49, 15 lut 2018

Do góry
polinka napisał(a)
...
Dzięki dziewczyny za dyskusję Lubię te nasze burze mózgów! Coraz mniej już planowania na forum ale w kryzysowych sytuacjach fajnie wiedzieć, że można na Was liczyć
Ostatecznie zrobię dwa stoliki Będzie szary pieniek i betonowy stolik-zobaczymy, który będzie bardziej pasował.
Buziaki

Podglądałam, ale się nie znam. Za to się nauczyłam cosik nowego.
To racja Polinko, fajnie czasem wrócić do starych relacji
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:48, 15 lut 2018

Do góry
Efffa napisał(a)
Cokolwiek nie wybierzesz, to wiem, ze i tak będzie pięknie

Na szczęście Ewelinko to tylko stolik, który można w każdej chwili zmienić

Macham ciepło
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:45, 15 lut 2018

Do góry
natka098 napisał(a)
A ja u Ciebie widzę coś takiego, można z drewna samemu zrobić.
https://pin.it/epdj2naonb22zv . Natomiast pieniek gryzie mi się z Twoim poukładanym ogrodem.

Natka, świetny pomysł na stolik ale niestety dla mnie niewykonalny.Zapomniałam napisać, że stolik powinien być na tyle prosty abym mogła sama go wykonać eM już jest nieczasowy a w sezonie to az boję się myśleć...
Pieniek będzie na pewno jak najbardziej prosty, okorowany i oszlifowany. Nie mówię, że to idelany pomysł ale zrobię obydwa i zobaczę, który będzie lepiej pasować

Buziaki i dziękuję za chęć pomocy!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:34, 15 lut 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
szarego różne kolory nie będą się gryźć chyba że będą w innej tonacji ciepła. Zobacz bo to stoliki podobne były tej w jysku może akurat. A drewno i betonowy blat to już chyba nie będzie prosta wizualnie konstrykcja a naturalny kolor drewna masz np na piach drzew

Kasiek, żeby to ja się znała na tonacjach W J. też są takie stoliki, przed chwilą Ewelinka linka podesłała. A żebym miała taki sam kolor drewna to musiałabym mieć pieniek grabowy

Dzięki dziewczyny za dyskusję Lubię te nasze burze mózgów! Coraz mniej już planowania na forum ale w kryzysowych sytuacjach fajnie wiedzieć, że można na Was liczyć
Ostatecznie zrobię dwa stoliki Będzie szary pieniek i betonowy stolik-zobaczymy, który będzie bardziej pasował.
Buziaki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:25, 15 lut 2018

Do góry
leon60 napisał(a)
Jak nie chcesz surowego drewna to malnij cały na szaro też będzie fajny

I to chyba będzie najlepsze rozwiązanie Dzięki wielkie Kochana!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:20, 15 lut 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Kasiek ale w tym pieńku zostawić górę w naturalnym kolorze drewna?? Nie mam w ogrodzie nigdzie surowego drewna...

A ten drugi stolik to niestety odpada ze względu na trzeci odcień szarości jaki wprowadziłabym u siebie Beleczki w jednym, beton w drugim i stolik jeszcze inny szary?

A może szary pieniek drewniany i okrągły blat betonowy? Wiesz o co mi chodzi?

szarego różne kolory nie będą się gryźć chyba że będą w innej tonacji ciepła. Zobacz bo to stoliki podobne były tej w jysku może akurat. A drewno i betonowy blat to już chyba nie będzie prosta wizualnie konstrykcja a naturalny kolor drewna masz np na piach drzew
Metamorfoza- nowy ze starego 22:19, 15 lut 2018

Do góry
Z formowaniem cisa to polecam Toszkę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:16, 15 lut 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
stawiam na poeniek pomalowany na szaro ale tylko do około wiesz o co mi chodzi?
O tak
https://www.google.pl/search?q=pieniek+bialy&client=ms-android-huawei&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjCtsPw6KjZAhUEYlAKHdkOA9UQ_AUIESgB

Albo poprostu taki
https://modo4u.pl/lawy-i-stoliki/4033-stolik-tray-kawowy-szary-stoliki-do-lozka-szara-taca.html

Kasiek ale w tym pieńku zostawić górę w naturalnym kolorze drewna?? Nie mam w ogrodzie nigdzie surowego drewna...

A ten drugi stolik to niestety odpada ze względu na trzeci odcień szarości jaki wprowadziłabym u siebie Beleczki w jednym, beton w drugim i stolik jeszcze inny szary?

A może szary pieniek drewniany i okrągły blat betonowy? Wiesz o co mi chodzi?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:10, 15 lut 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

Zarówno beton jak i pieniek będzie pasował pieniek chyba w szarości bym zrobiła

Trochę obawiam się betonowego czy nie będzie go tam za dużo...dwa komplety świeczników na placyku, po skosie mam cztery duże donice betonowe a ogród mały...szare drewno mam tylko na beleczkach...
Chyba wyciągnę leżaki i zrobię przymiarki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:02, 15 lut 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Właśnie wymyśliłam jak odciążyć beton...ale pozostaje kwestia beton czy pieniek? Co myślisz?
stawiam na poeniek pomalowany na szaro ale tylko do około wiesz o co mi chodzi?
O tak
https://www.google.pl/search?q=pieniek+bialy&client=ms-android-huawei&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjCtsPw6KjZAhUEYlAKHdkOA9UQ_AUIESgB

Albo poprostu taki
https://modo4u.pl/lawy-i-stoliki/4033-stolik-tray-kawowy-szary-stoliki-do-lozka-szara-taca.html
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies