Natka, niestety nie potrafię zrobić cieńkiego blatu z betonu Próbowałam już kilka razy i porażka
A co do ładnych rzeczy u mnie...hmmm, mam dużo bardzo brzydkich miejsc
Iwonko, lubię takie dyskusje, zawsze człowiek coś nowego się nauczy
A co do starych relacji...Jestem wdzięczna, że trafiłam na forum w odpowiednim momencie i że udało nawiązać się wspaniałe znajomości.Niestety tamtego klimatu już chyba nie wskrzesimy...za dużo się wydarzyło...
Poszukaj u Joanny cięcie starego cisa. Albo to był poczatek zeszłego roku, albo ponad rok temu. Ważne by uprzednio dobrze przemyśleć co i jak chcecie z cisa uzyskać.
Rododendron nie powinien rosnąć koło cisa (inne pj)
Natka, świetny pomysł na stolik ale niestety dla mnie niewykonalny.Zapomniałam napisać, że stolik powinien być na tyle prosty abym mogła sama go wykonać eM już jest nieczasowy a w sezonie to az boję się myśleć...
Pieniek będzie na pewno jak najbardziej prosty, okorowany i oszlifowany. Nie mówię, że to idelany pomysł ale zrobię obydwa i zobaczę, który będzie lepiej pasować
Kasiek, żeby to ja się znała na tonacjach W J. też są takie stoliki, przed chwilą Ewelinka linka podesłała. A żebym miała taki sam kolor drewna to musiałabym mieć pieniek grabowy
Dzięki dziewczyny za dyskusję Lubię te nasze burze mózgów! Coraz mniej już planowania na forum ale w kryzysowych sytuacjach fajnie wiedzieć, że można na Was liczyć
Ostatecznie zrobię dwa stoliki Będzie szary pieniek i betonowy stolik-zobaczymy, który będzie bardziej pasował.
Buziaki
szarego różne kolory nie będą się gryźć chyba że będą w innej tonacji ciepła. Zobacz bo to stoliki podobne były tej w jysku może akurat. A drewno i betonowy blat to już chyba nie będzie prosta wizualnie konstrykcja a naturalny kolor drewna masz np na piach drzew
Kasiek ale w tym pieńku zostawić górę w naturalnym kolorze drewna?? Nie mam w ogrodzie nigdzie surowego drewna...
A ten drugi stolik to niestety odpada ze względu na trzeci odcień szarości jaki wprowadziłabym u siebie Beleczki w jednym, beton w drugim i stolik jeszcze inny szary?
A może szary pieniek drewniany i okrągły blat betonowy? Wiesz o co mi chodzi?
Trochę obawiam się betonowego czy nie będzie go tam za dużo...dwa komplety świeczników na placyku, po skosie mam cztery duże donice betonowe a ogród mały...szare drewno mam tylko na beleczkach...
Chyba wyciągnę leżaki i zrobię przymiarki