Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

siakowa 22:47, 09 mar 2018

polinka napisał(a)
Mam pytanie! Czy ktoś z Was nie przycina na wiosnę carexów, które dobrze przezimowały?? W drugim ogrodzie rewelacyjnie przezimowały mi ID, SS i Evergoldy. ID i Evergoldy już wycięłam ( może niepotrzebnie ) ale Silvery mam w tak świetnym stanie, że zastanawiam się czy ich nie zostawić??
kochana w zeszłym roku zapomniałam przyciąć 2 sztuki ice dance i wyglądały w. Sezonie równie dobrze jak te przycięte.. Moi rodzi ę w ogóle ich nie tną i są ok... Ja dziś pocielam bo wyglądały paskudnie do połowy były suche ale gdyby wyglądały dóbr, ę to bym się zastanowiła...
polinka 22:49, 09 mar 2018

siakowa napisał(a)
kochana w zeszłym roku zapomniałam przyciąć 2 sztuki ice dance i wyglądały w. Sezonie równie dobrze jak te przycięte..

To teraz nasuwa się pytanie-jaki sens przycinania dobrze wyglądających carexów?
siakowa 22:51, 09 mar 2018

polinka napisał(a)

To teraz nasuwa się pytanie-jaki sens przycinania dobrze wyglądających carexów?
jak są zimozielone i dobrze wyglądają to chyba żaden....
polinka 22:54, 09 mar 2018

siakowa napisał(a)
jak są zimozielone i dobrze wyglądają to chyba żaden....

Na szczęście wszystkich nie wycięłam Zrobię test na ładnie wyglądających ID i Silverach.
Dzięki Kasiek, że napisałaś!!!
zieloniutka 07:52, 10 mar 2018

polinka napisał(a)
Mam pytanie! Czy ktoś z Was nie przycina na wiosnę carexów, które dobrze przezimowały?? W drugim ogrodzie rewelacyjnie przezimowały mi ID, SS i Evergoldy. ID i Evergoldy już wycięłam ( może niepotrzebnie ) ale Silvery mam w tak świetnym stanie, że zastanawiam się czy ich nie zostawić??

Podczytuję Twój wątek a dziś się przywitam.
Ja ID i carex morrovi nie przycinam bo wyglądają u mnie dobrze po zimie i potem równie dobrze.
Zagwozdkę mam z carex graya - bo nie wiem jak tą trawę traktować.
Johanka77 08:18, 10 mar 2018

siakowa napisał(a)
kochana w zeszłym roku zapomniałam przyciąć 2 sztuki ice dance i wyglądały w. Sezonie równie dobrze jak te przycięte.. Moi rodzi ę w ogóle ich nie tną i są ok... Ja dziś pocielam bo wyglądały paskudnie do połowy były suche ale gdyby wyglądały dóbr, ę to bym się zastanowiła...

A jak brzydkie końcówki, to tniecie do samej ziemi? Bo ja czasem tylko skracanie O połowę, ale nie wiem, czy to ma sens?
Milka 08:31, 10 mar 2018

U mnie trawy w styczniu wycięte, dzis juz tnę hortensje, pozdrawiam Polinko
mrokasia 09:01, 10 mar 2018

Akurat temat dla mnie bo trawy mam dopiero od zeszłego roku. Moje ID też wyglądają świetnie i chyba ciąć ich nie będę ale Silvery od połowy suche - czyli ciachnę na jeża .
anbu 09:42, 10 mar 2018

Fajnie czysto
Ja tez już działam, ciepło się zrobiło Cisy już ciacham, bo ma dużo. Nad trawami jeszcze dumam i obserwuję jak u innych

Pozdrówka Poli

anbu 09:44, 10 mar 2018

mrokasia napisał(a)
Akurat temat dla mnie bo trawy mam dopiero od zeszłego roku. Moje ID też wyglądają świetnie i chyba ciąć ich nie będę ale Silvery od połowy suche - czyli ciachnę na jeża .

U mnie też ID w bardzo dobrym stanie. Tak też było w zeszłym roku o tej porze .... wyglądały idealnie. Później przyszły "gorsze" dni i ID też straciło na urodzie. Myślę, że ten czas dla nich najgorszy :/