Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 21:54, 09 mar 2018

Magleska napisał(a)
masz już czyściutko na rabatach u mnie dopiero dziś- pierwszy dzień ciepła ,ale może jutro coś pociacham też

Madziu, przyznam, że tutaj dzisiaj czyściłam korę zaraz za sekatorem ale w drugim ogrodzie bałagan całkowity A po pile elektrycznej to milion ścinek miskantowych.
Trzymam kciuki za jutrzejszą pogodę u Ciebie
polinka 21:56, 09 mar 2018

frezja napisał(a)
Dzięki za relację z cięcia..jutro też działam.

Nie ma za co dziękować Ewuś Widzę, ze w weekend ogrody będą oblegane
polinka 21:57, 09 mar 2018

leon60 napisał(a)
Zastanawiałam się dziś nad cięciem miskantów chyba nie ma co czekać

Olik, i co mam Ci napisac Wiesz co myślę
polinka 22:08, 09 mar 2018

Monia81 napisał(a)
No to trawy już po fryzjerze u mnie jeszcze lekkie przymrozki w nocy, więc nie ciacham... ale dzisiaj taki ładny dzień, że po pracy szmaragdy zaczęłam czyścić, teraz wszystko gryzie...

Oj czyszczenia smaragdów nie zazdroszczę. Brryy,dla mnie najgorsza robota w ogrodzie.
polinka 22:11, 09 mar 2018

nawigatorka napisał(a)
Tez jutro cd cięcia ale ID jeszcze zostawie kiedyś je ukatrupilam... szkoda tylko ze ziemia marznieta w głębi. Jakbyś kopała to daj ostrzeżenie

Navi pamiętam jak kiedyś pisałas o Id...u mnie już można kopać, tzn. w drugim ogrodzie ziemia rozmarznięta ale nie dam rady w następnym tyg. Na pewno wyślę po tym następnym tyg.
polinka 22:14, 09 mar 2018

Mam pytanie! Czy ktoś z Was nie przycina na wiosnę carexów, które dobrze przezimowały?? W drugim ogrodzie rewelacyjnie przezimowały mi ID, SS i Evergoldy. ID i Evergoldy już wycięłam ( może niepotrzebnie ) ale Silvery mam w tak świetnym stanie, że zastanawiam się czy ich nie zostawić??
nawigatorka 22:14, 09 mar 2018

polinka napisał(a)

Navi pamiętam jak kiedyś pisałas o Id...u mnie już można kopać, tzn. w drugim ogrodzie ziemia rozmarznięta ale nie dam rady w następnym tyg. Na pewno wyślę po tym następnym tyg.
to dobrze bo panowie od kraeznikow mieli przyjść jutro ale przenieśliśmy ich na za dwa tygodnie bo żwir w żwirowni zamarznięty choc to chyba u nas w tym roku bylo najcieplej
nawigatorka 22:31, 09 mar 2018

Ja przez trzy lata chyba nie cielam nastraszona ze znów ukatrupie. Młode można jeszcze wydłubać ale w starszych większych okazać już drażni to co zasycha
polinka 22:36, 09 mar 2018

nawigatorka napisał(a)
to dobrze bo panowie od kraeznikow mieli przyjść jutro ale przenieśliśmy ich na za dwa tygodnie bo żwir w żwirowni zamarznięty choc to chyba u nas w tym roku bylo najcieplej

Wg prognoz jakie obserowałam to Wielkopolska była najcieplejsza podczas mrozów Ale ten mój drugi ogród jest jakiś "dziwny"...póki co nie chcę za dużo pisać ale zaskakuje mnie od początku roku
polinka 22:38, 09 mar 2018

nawigatorka napisał(a)
Ja przez trzy lata chyba nie cielam nastraszona ze znów ukatrupie. Młode można jeszcze wydłubać ale w starszych większych okazać już drażni to co zasycha

O masz doświadczenie to powiedz czy w tych nieciętych bardzo dużo lisci zasycha w ciągu sezonu? Liście są dalej takie pełne wigoru jak te młode?