Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 20:15, 10 mar 2018

polinka napisał(a)

Białe tulipki kocham Miło zobaczyć kwitnącą wiosnę w ogrodzie!

Ja to lubię tulipany we wszystkich kolorach
Dziś było mega wiosennie, miałam eMowi tylko iść pokazać co wyciac, bo dalej cherlam, ale oczywiście zostałam i trochę pracy zostało dzis wykonane.
UrsaMaior 20:16, 10 mar 2018

Ja też smarkam i kicham, ale jutro się chyba zabiorę za cięcie Twoich seslerii Jeśli będziesz je chciała, oczywiście
lindsay80 20:18, 10 mar 2018

Monia81 napisał(a)
Ależ już masz krokusików, takie małe kwiatuszki, ale jak cieszą pysznogłówka śliczniutka, ja mam fioletową i bardzo ją lubię, za długie kwitnienie i za te aromatycznie pachnące liście

A wiesz, że ja wcześniej nie wiedziałam o tych właściwościach zapachowych pysznoglowki? Ponoć dodanie kilku listków do herbaty nadaje jej aromat Earl Grey.
lindsay80 20:23, 10 mar 2018

UrsaMaior napisał(a)
Ja też smarkam i kicham, ale jutro się chyba zabiorę za cięcie Twoich seslerii Jeśli będziesz je chciała, oczywiście

Poczekaj aż wydobrzejesz, seslerii A jakie to?

Ja na jutro lub najbliższe dni zaplanowałam przycinać klosownice, wygląda tragicznie, ale już tam coś zielonego od dołu idzie, więc szybko powinna się pozbierać.
UrsaMaior 20:26, 10 mar 2018

Kłosownica wybredna nie jest, muszę jutro swoją sprawdzić. Na razie na pewno ruszyły szałwie i kłosowce i rozchodniki.

Smarkam i prycham już drugi tydzień, ile można. A ta pogoda nie ułatwia siedzenia w domu. Seslerie jesienne, mam chyba ok. 20 sztuk.
lindsay80 20:35, 10 mar 2018

Bilans dnia: Dziś wyjatkowo eM dowodzil przycięte wszystkie seslerie I molinie oraz graby drzewa (6 szt).
Moja córka (8 lat) chciała pomóc, więc pokazałam jej jak przycinać graby w żywopłocie - myślałam, że jej się znudzi po kilku, a ona zrobila z 50 szt gałązka po galazce I zapowiedziała, że jutro idzie dalej działać - zostało jeszcze ze 100 szt, ale z takim wsparciem to pikuś
EM tak się rozkręcił, że na przedplociu nawet poodkurzal po tym cieciu.

Zapomnialabym o ciemiernikach - mrozy je tak załatwiły, że dziś ściełam je dosłownie na łyso, mam nadzieję, że wypuszcza nowe ładne listki.

Wczoraj posialam pomidorki I papryki; w tym roku ograniczylam ilość I jednego I drugiego, żeby w szklarni było trochę luźniej
lindsay80 20:37, 10 mar 2018

UrsaMaior napisał(a)
Kłosownica wybredna nie jest, muszę jutro swoją sprawdzić. Na razie na pewno ruszyły szałwie i kłosowce i rozchodniki.

Smarkam i prycham już drugi tydzień, ile można. A ta pogoda nie ułatwia siedzenia w domu. Seslerie jesienne, mam chyba ok. 20 sztuk.

A to podziękuje bo ja jesiennych mam pod dostatkiem, a dziś jak cieliśmy to stwierdzam, że niektóre trzeba podzielić nawet.
Wiesz niekoniecznie musisz mi coś dawać w zamiar, nic na siłę.
Wiolka5_7 20:38, 10 mar 2018

Fajnie z rodzinką podziałałaś w ogrodzie
UrsaMaior 20:40, 10 mar 2018

lindsay80 napisał(a)

Wiesz niekoniecznie musisz mi coś dawać w zamiar, nic na siłę.

Wiem, wiem, ale i tak będę redukowała, więc może akurat coś Ci się przyda
Magleska 20:41, 10 mar 2018

mi też dziś córa pomagała dzielnie -co prawda tylko matę wiklinową do siatki przyczepiałyśmy trytytkami ,ale zawsze coś

fajnie tak całą rodzinką popracować w ogrodzie -taka pomoc bardzo cieszy

jutro też zamierzam warzywka wysiać